Kaart

Vliegtickets Tampa Internationaal

De Amerikaanse stad Tampa is een echte strandvakantiebestemming, want de zomers zijn er heerlijk warm en zonnig en ook in de winter zijn de temperaturen er zeer aangenaam. Daarnaast zijn in en rondom Tampa talloze populaire attracties te vinden, dus wie voor strand en ‘fun’ houdt kiest voor vliegtickets Tampa.

Visum

Indien u houder bent een geldig Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om Tampa te bezoeken. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

Seizoen

Tampa ligt in de Amerikaanse staat Florida en heeft een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers (gemiddelde dagtemperatuur 30C) en milde tot warme winters. De beste periode om naar Tampa op vakantie te gaan is tussen december en mei, wanneer het niet al te warm en vochtig is en u de minste kans heeft om in een tropische storm terecht te komen.

Vervoer

De infrastructuur in en rondom Tampa is geheel afgestemd op autoverkeer, het is daarom verstandig om een auto te huren als u naar Tampa op vakantie gaat. Het openbaar vervoer in Tampa is zeer beperkt, dus als u geen rijbewijs heeft kunt u het beste een taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

Het is in Tampa zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés, nachtclubs en taxi’s 15-20% fooi te geven. Alleen als de service heel teleurstellend is kunt u minder of geen fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: 1101 N. Lake Destiny Road, Suite 120, Maitland, FL 32751. Tel.: +1877-388-2443.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste attractie van Tampa is ongetwijfeld het strand, waar meer dan 360 dagen per jaar de zon schijnt. Populaire stranden rondom Tampa zijn onder meer Clearwater Beach, Madeira Beach en Indian Rock Beach. Op veel van deze stranden kunt u ook allerlei watersporten beoefenen of een bootexcursie naar de dolfijnen maken. Ook als de zon onder is gegaan is er op de stranden van Tampa veel te beleven, want de meeste uitgaansgelegenheden en restaurants bevinden zich hier. Indien u van afwisseling houdt kunt u naast zonnen op het strand ook allerlei amusementsparken bezoeken, waaronder Legoland Florida, Tampa Lowry’s Zoo, The Florida Aquarium en DisneyWorld Florida in Orlando, dat zich op ongeveer anderhalf uur rijden van Tampa bevindt. Indien u met uw kinderen naar Tampa op vakantie gaat dient u ook zeker even het Tampa Police Museum en Children’s Museum te bezoeken. Natuurlijk mag een flinke dosis winkelen niet ontbreken als u in Tampa bent, ga daarvoor naar de boulevards van Tampa of breng een bezoekje aan Hyde Park Village.

Goedkoopste vluchten naar Tampa Internationaal van...

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.