Kaart

Last minute Turkije

Als uw last minute Turkije vliegtickets gecontroleerd zijn door de stewardes, duurt het ongeveer 3 uur voordat u in arriveert in het hart van het Midden-Oosten. Turkije, het land van exotische geuren en kleuren. Een onstuimige mix van Europa en het Midden-Oosten, te merken aan de fascinerende mix van architectuur, keuken, cultuur en taal.

Turkije is een plek om te ontdekken en te ontspannen met zijn adembenemende landschappen, uitgestrekte zandstraden, middeleeuwse kastelen, slagvelden en monumenten, afgelegen dorpjes en mediterrane badplaatsen. Bezoek de historische Egeïsche kust, en de stad Pamukkale waar u kunt baden in de bruisende ‘heilige zwembaden van de ouden’. Istanbul is de plaats voor de hete hamams, spannende souks, en mezze om van te watertanden.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Turkije te bezoeken. U kunt dit visum aanvragen via internet, of u koopt hem bij aankomst op de luchthaven bij het visa-loket. Een (e-)visum voor Turkije kost €15,- en is 6 maanden geldig, waarbij u per keer maximaal 90 dagen in Turkije mag blijven. Het is ook mogelijk om een e-visum te kopen. Deze kunt op internet aanvragen en online betalen om daarna het visum te downloaden. (Data oktober 2013). Vanaf 10 april 2014 is het verplicht om een e-visum aan te vragen, op de luchthaven is het dan niet meer mogelijk om een visum te kopen bij aankomst. 

Seizoen

Het lekkerste weer heeft u in Turkije tussen april en oktober, wanneer de gemiddelde temperatuur tussen de 20C en 28C ligt. In de maanden december, januari en februari valt in Turkije de meeste regen. Vergelijk nu tickets voor de beste last minute Turkije aanbiedingen. 

Vervoer

Afhankelijk van op welk vliegveld u landt kunt u vanaf de luchthaven een taxi, bus, metro of shuttlebus nemen naar uw eindbestemming. In veel steden kunt u vervolgens gebruik maken van minibusjes die op vaste routes rijden en ook wel Dolmuşes worden genoemd. In Antalya rijdt bovendien een tram en een light rail die alle toeristische trekpleisters met elkaar verbinden, en in Istanbul kunt u gebruik maken van de metro.

Openingstijden

Winkels: meestal open van ca. 8.30 tot 19.00. In kleinere steden en dorpen zijn de winkels vaak tussen 13.00 en 14.00 gesloten.

Cafés en restaurants: vaak geopend van 11.00 tot 1.00. In kleinere steden en dorpen zijn cafés en restaurants meestal ’s avonds wat eerder gesloten.

Banken: in toeristische gebieden meestal open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00. In niet-toeristische gebieden zijn de openingstijden meestal beperkter.

Fooien

In Turkije is het gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven aan kruiers, gidsen, restaurantpersoneel en taxichauffeurs. Hamam medewerkers verwachten ca. 25% fooi.

Informatie en noodgevallen

In Turkije kunt u de volgende algemene alarmnummers bellen: 155 (politie), 110 (brandweer), 112 (ambulance).
Nederlandse Consulaten: p/a Antalya Tarim, Aspendos Bulvari no 37, 07300 Antalya. Tel.: (+90) 242 321 23 30 en Istiklal Caddesi 197, 34433 Beyoglu, Istanbul. Tel.: (+90) 212 393 21 21.

Bezienswaardigheden

Turkije is een prachtig land vol adembenemend natuurschoon, bruisende steden en historische trekpleisters. De hoofdstad Istanbul barst van de oogverblindende historische gebouwen, waaronder het eeuwenoude Paleis van de Sultans en het Topkapi Paleis. Ook kunt u in Istanbul eindeloos op koopjesjacht in de beroemde Grote Bazaar, het grootste winkelcentrum ter wereld met een labyrint van duizenden winkels waar kooplieden hun lederwaren, tapijten, kleding, antiek en curiosa aanbieden. Houdt u meer van de zon, zee en het strand dan kunt u het beste rechtstreeks naar de zonovergoten badplaats Antalya reizen, en als u een natuurwonder wil zien dat op de Unesco-werelderfgoed lijst staat dan mag u de beroemde terrassen van Pamukkale zeker niet missen.

Foto's van Flickr/Alaskan Dude

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.