Kaart

Vliegtickets Trinidad en Tobago - Skyscanner

Vliegen naar Trinidad en Tobagobrengt u naar paradijselijk witte stranden en dichtbegroeide bergen.  Maar vooral staat het eiland bekend om haar uitbundige carnaval waarbij de uitzinnige bevolking haar muzikale temperament tentoonstelt. Natuurliefhebbers komen hier om te wandelen door nationale parken en langs prachtige watervallen. En zonaanbidders spreiden hun handdoekje uit op het witte strand van Maracas.

 

Visum

Voor een toeristisch bezoek aan Trinidad en Tobago heeft u geen visum nodig. Wel moet uw paspoort bij inreis nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Seizoen

De temperatuur in het land is het gehele jaar door nagenoeg gelijk. Om tropische regenbuien te omzeilen kunt u het land het beste bezoeken in de maanden januari tot en met mei. In februari en maart vindt Carnaval plaats, wat een geweldige ervaring is! Houd dan wel rekening met grote drukte en zorg dat u uw reis tijdig boekt.

 

Vervoer

De makkelijkste manier om het eiland te verkennen is met een jeep. Als u deze zelf huurt, heeft u alle vrijheid om de omgeving te verkennen. Bovendien is de benzine erg goedkoop. Houd er rekening mee dat men op het eiland links rijdt en dat er niet zoveel tankstations zijn als in Nederland. Daarnaast kunt u zich prima met busjes of met de taxi verplaatsen. Bussen zijn goedkoop en taxi's zijn ook betaalbaar. Spreek met de taxichauffeur wel van te voren een prijs af.

 

Openingstijden

Banken: maandag t/m donderdag van 8:00 tot 14:00 uur. Op vrijdag van 8:00 tot 13 uur en van 15:00 tot 17:00 uur. Banken in grote winkelcentra hanteren meestal ruimere openingstijden. 

Postkantoren: maandag tot en met vrijdag van 7:00 of 7:30 uur tot 16:00 of 17:00 uur. Op zaterdag van 8:00 of 9:00 uur tot 12:00 of 14:00 uur.

 

Fooien

Bij de meeste hotels en horecagelegenheden is een fooi van 10% inbegrepen bij de rekening. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt een fooi van 10 tot 15% op prijs gesteld. Ook kamermeisjes en taxichauffeurs waarderen een kleine fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Politie: 999

Brandweer: 990

Ambulance: 990

Nederlandse Ambassade: 69-71 Edward Street, Port of Spain, Trinidad and Tobago, telefoonnummer: (+1-868) 625-121

 

Bezienswaardigheden Trinidad en Tobago

Het hele jaar door zijn er muzikale evenementen op het eiland. Echter, tijdens het bruisende Carnaval wordt Port of Spain omgetoverd tot een muzikaal megafestijn waarnaar de inwoners het hele jaar door reikhalzend uitkijken.

Port of Spainis de hoofdstad van Trinidad en Tobago en huisvest vele prachtige bezienswaardigheden. Liefhebbers van rust en een groene omgeving gedijen goed in de botanische tuinen met haar inheemse plantensoorten of in hetQueens Park Savannah. Dit prachtige park stamt uit de tijd dat het eiland nog eigendom van Spanje was en dat ziet u terug in de bijzondere architectuur. Hier ligt zelfs de grootste rotonde ter wereld. Wilt u meer weten over de culturele geschiedenis, bezoek dan de vele exposities of het National Museum & Art gallery, met een mooie collectie van kunstenaars uit Trinidad.

 

In de hoofdstad van Tobago, Scarborough, mag u een bezoek aan de Argyle Falls niet overslaan. De mooiste en hoogste waterval van het eiland is eenvoudig te voet bereikbaar en een gids laat u de mooiste plekjes zien gedurende een twintig minuten durende hike omhoog. Ook het kolonialefort King Georgeis de moeite waard vanwege haar rijke geschiedenis en schoonheid. Hoewel het stamt uit 1780 is het nog in bijzonder goede staat. Naast genieten van een schitterend uitzicht kunt u hier handgemaakte souvenirs kopen in het aangrenzende lokale winkeltje. Slenter over de kleurrijke markt in het centrum van Scarborough. Behalve groenten en fruit vindt u hier typische producten uit deze Caribische regio en bijzondere antiek- en kunstwerken. Sportievelingen reizen af naar het oudste natuurreservaat van de Cariben: Tobago Forest Reserve. Hier kunt u eindeloos hiken en vogels spotten. Liever een korte tocht? Boek dan een twee uur durende wandeling door het reservaat met een gids.

Voor een spannend daguitje bezoekt u Gasparee Caves, het grottenstelsel op het minuscule Gaspar Grande eiland van slechts 1,29 km². Komt u vooral naar Trinidad en Tobago om te ontspannen? Geniet dan van het mooie weer op het Maracas strand.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.