Kaart

Vliegtickets Tunis Carthago

Tunis is de hoofdstad van Tunesië, een heerlijke vakantieland in Noord-Afrika waar zon, strand, zee en cultuur centraal staan. In de bruisende stad Tunis is van alles te beleven, maar als u vliegtickets Tunis boekt moet u ook zeker even de stad uit gaan om talloze bezienswaardigheden te bewonderen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort mogen Tunis zonder visum bezoeken. Uw paspoort dient wel tot na uw vertrek uit Tunesië geldig te zijn.

Seizoen

In Tunis en aan de Tunesische kust zijn de winters mild en nat en de zomers droog en heet. In het binnenland van Tunesië is het ‘s zomers vaak ondraaglijk warm.

Vervoer

In Tunis kunt u de meeste bezienswaardigheden prima lopend, per bus of met de taxi bereiken. Als u de stad uitgaat kunt u met het nationale busbedrijf Société Nationale du Transport Interurban (SNTRI) vrijwel alle bestemmingen in Tunesië bereiken, al kunnen de reistijden soms erg oplopen. Heeft u weinig tijd, dan is een gedeelde taxi (‘louage’) een betere keuze, zeker als u met uw hele gezin of kleine groep reist. De trein is ook een mogelijkheid, zij het dat het spoorwegnetwerk van Tunesië zeer beperkt is.

Openingstijden

Winkels: open maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 13:00 en van 17:00 tot 20:00, op zaterdag van 8:00 tot 12:00. In de winter zijn veel winkels in de ochtend later open en in de avond eerder dicht.

Restaurants en cafés: meestal open van 7:00 tot 22:00

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:30.

Fooien

In Tunesië is het gebruikelijk om in restaurants 5-10% fooi te geven. Als u een taxi neemt kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers : 197 (politie), 190 (ambulance), 198 (brandweer)

Nederlandse ambassade: 6-8 rue Meycen, 1082 Cité Mahrajène, Tunis. Tel: (+216) 71 155 300.

Bezienswaardigheden

De Tunesische hoofdstad Tunis ligt aan de Middellandse Zee en is de toegangspoort tot een van de mooiste vakantiebestemmingen van Noord-Afrika. Vooral als u niet uw hele vakantie op het strand wil liggen is Tunesië ideaal, want dit land telt talloze indrukwekkende historische trekpleisters die u absoluut een keer gezien moet hebben. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad Tunis zijn het Bardo museum, de Medina en de bruisende soek Bab-el-Bahar. Voor de echte historische toppers dient u echter de stad uit. Boek daarvoor in Tunis een één- of meerdaagse dagtocht naar populaire archeologische trekpleisters die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, zoals het amfitheater van El Djem, Carthago, de Punische stad Kerkuane, Kairouan, het nationale park Ichkeul en Dougga. Vanuit Tunis kunt u ook diverse badplaatsen bezoeken, waaronder Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui, alsmede het zonovergoten eiland Djerba.  

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Tunis Carthago

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.