Kaart

Vliegtickets Trabzon

Indien u een culturele vakantie naar Turkije in gedachten heeft denkt u misschien in eerste instantie aan Istanbul, maar heeft u wel eens vliegtickets Trabzon overwogen? Dit Turkse stadje ligt in het noorden van Turkije aan de Zwarte Zee, en wordt vanwege haar historische karakter ook vaak Klein Istanbul genoemd.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen om Turkije te bezoeken. U kunt dit doen via internet, of na aankomst bij het visa-loket op de luchthaven van Trabzon. Een (e-)visum voor Turkije is per bezoek maximaal 90 dagen geldig.

 

Seizoen

Trabzon heeft een gematigd zeeklimaat, met koele winters en warme vochtige zomers. Indien u niet van koude houdt kunt u het beste in juni, juli of augustus naar dit prachtige plaatsje gaan, want dan is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 20C. In de winter, lente en herfst kan het in Trabzon koud zijn, waarbij het kwik regelmatig onder het vriespunt komt.

 

Vervoer

In Trabzon kunt u gebruik maken van bussen, minibusjes (dolmuş) en taxi’s, maar de meeste bezienswaardigheden in de binnenstad zijn prima te voet te bereiken.

 

Openingstijden

Winkels: veel winkels zijn geopend van 9:30 tot 13:00 en van 14:00 tot 19:00. Grote winkels, warenhuizen en supermarkten sluiten tussen de middag hun deuren meestal niet.

Cafés en restaurants: open van ca. 8:00 of 12:00 tot 24:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: meestal geopend van 8:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00

 

Fooien

Het is in Trabzon gebruikelijk om fooien te geven. Restaurantpersoneel, kruiers, gidsen en taxichauffeurs verwachten ca. 10% fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 155 (politie), 110 (brandweer), 112 (ambulance)

Nederlands consulaat: Istiklal Caddesi 197, 34433 Beyoglu, Istanbul. Tel.: (+90) 212 393 21 21.

 

Bezienswaardigheden

Een groot verschil tussen Trabzon en bekende Turkse bestemmingen als Istanbul is dat Trabzon helemaal niet toeristisch is. De meeste bezoekers die naar de stad komen zijn Oosters-Orthodoxe toeristen die het Sumelaklooster en de Hagia Sophia bezoeken. Het toerisme begint wel langzaam maar zeker toe te nemen, want in en rondom Trabzon zijn talloze natuurlijke, historische en culturele schatten te vinden die veel buitenlandse vakantiegangers trekken. In Trabzon zijn talloze Byzantijnse en Ottomaanse bouwwerken te vinden, zoals de beroemde 13e-eeuwse Hagia Sophia. Daarnaast telt Trabzon veel historische kerkgebouwen die tegenwoordig allemaal dienst doen als moskee, zoals de Panayia Chrysocephalos-kerk, de Sint-Eugeniuskerk, de Sint-Eleutheriuskerk en de Sint-Andreaskerk. Ook bevinden zich in het historische centrum van Trabzon veel traditionele houten en stenen huizen, een uitgebreide stadswandeling is dus zeker aan te bevelen!

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Trabzon

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.