Kaart

Vliegtickets Oeganda - Skyscanner

Vliegtickets Oeganda brengt u naar de Parel van Afrika. Kom oog in oog te staan met zeldzame berggorilla’s en boomklimmende leeuwen en laat de adrenaline gieren door uw lijf tijdens raftexcursies of bunjeejumps boven de kolkende Nijl. Vaar in een uitgeholde boomstam langs authentieke dorpjes en verbaas u over luierende koeien in het Victoriameer. Vliegen naar Oeganda is ook interessant voor stad- en cultuurliefhebbers. In de groene en culturele hoofdstad Kampala ontdekt u het lokale leven en kunt u prima winkelen en uitgaan.

Visum

Een toeristenvisum is verplicht en is 90 dagen geldig. Het visum kunt u aanvragen bij de ambassade in Brussel of bij aankomst in Oeganda. Tevens dient u de volgende bewijsstukken te kunnen overleggen: vaccinatie tegen gele koorts, een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming.

Seizoen De beste droge periode in Oeganda valt van december tot maart, gevolgd door hevige regenval in april en mei. Daarna is Oegande goed te bezoeken in de maanden juni tot september.

Vervoer

De kwaliteit van de wegen in Oeganda verschilt per regio. Niet alle wegen zijn verhard en de bewegwijzering is enkel op hoofdwegen redelijk te noemen. U kunt zich prima verplaatsen op de lokale manier: per bus, minibusje of bodaboda’s (achterop een brommertje). Iets meer comfort? Neem de taxi of een georganiseerde tour. Huurauto’s zijn erg duur. In dat geval kunt u beter een taxi gedurende de hele dag afhuren.

Openingstijden

Banken: over het algemeen van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 14:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.

Postkantoren: alleen ’s ochtends, soms tot 14:00 uur. In Kampala gelden ruimere openingstijden.

Fooien Fooien in Oeganda zijn gebruikelijk en zelfs een essentieel onderdeel van het inkomen. In restaurants geeft u zo’n 10 tot 15% fooi, voor kofferdragers circa 1 US$ per koffer en aan kamermeisjes betaalt u ongeveer 2 US$ per dag. Uiteraard geeft u alleen fooi als u tevreden bent over de service.

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: vanaf een mobiel - 112, vanaf een vaste telefoon – 999.

Nederlandse Ambassade: Rwenzori Courts, 4de verdieping, Nakasero Road, plot 2, Kampala, Uganda. Telefoon: +256 (0) 20 4346000, e-mail: kam@minbuza.nl

Bezienswaardigheden Oeganda

Wildlife spotten kan in tal van prachtige nationale parken zoals het Bwindi Nationaal Park, één van de meest diverse regenwouden in Afrika. Hier leven 320 met uitsterven bedreigde berggorilla’s, meer dan de helft van alle gorilla’s in de wereld. Vooral de grote zilverrug is fascinerend om te zien. In het Queen Elizabeth Park komt u oog in oog te staan met nijlpaarden, olifanten, buffels en boomklimmende leeuwen en in Lake Mburo National Park spot u zebra’s en zwemmende nijlpaarden in het Mburo meer. Heel bijzonder is een overnachting in een boomhut tussen de woudolifanten. Dit is mogelijk in het bekende Kibale Forest National Park. In het oosten ligt Mount Elgon, een vulkanisch gebied met savannevlaktes en de bekende watervallen van Sipi.

Op zoek naar adrenaline? Ga raften op de sterke stroomversnellingen van de Nijl of bunjeejumpen in de stad Jinja. Boven het kolkende water van de Nijl springt u vanaf een hoogte van 44 meter naar beneden! Vogels spotten en fruit kopen op drijvende markten doet u op één van de diepste meren van Afrika, het Bunyonyi meer. In een uitgeholde boomstam (makoro) vaart u langs kleine eilandjes, waaronder het Punishment Island ter grootte van een garage.

De groene, heuvelachtige hoofdstad Kampala is het politieke en culturele hart van Oeganda. Hier kunt u prima shoppen en het nachtleven ontdekken. Op een avontuurlijke manier de stad verkennen? Stap op een boda-boda brommertje! Op de lokale Nakasero markt struint u langs kraampjes waar de bewoners hun inkopen doen en proef ‘Matoke’, het nationale gerecht van het land. De drukte van de stad ontloopt u in de prachtige Botanical Gardens in Entebbe, aan het Victoriameer. Een leuk uitje is een bezoek aan de Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary. Op dit eiland in het Victoria meer kunt u chimpanzees voeren. Een interessant cultuuruitstapje zijn de tombes van Kasubi. In rieten gebouwen liggen hier de koningen van het Boeganda-koninkrijk begraven. Het groene vissersplaatsje Galangala mag u niet overslaan. Het lijkt wel een droombestemming: hagelwitte stranden, palmbomen, apen en koeien die luieren in het Victoriameer.  

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.