Kaart

Vliegtickets Quito

Vliegtickets Quito

Vliegen naar Quito brengt u naar een van de mooist bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika. De charmante Ecuadoriaanse hoofdstad ligt vlak onder de evenaar en wordt gekenmerkt door vulkanische landschappen, indiaanse handnijverheid en prachtige bouwwerken. Een absolute must is de tocht per kabelbaan naar de indrukwekkende vulkaan Pichincha!

Visum

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heeft u geen toeristenvisum nodig. Wel dient u in bezit te zijn van de volgende bescheiden:

* Een paspoort dat bij inreis nog minstens 6 maanden geldig is, met minimaal 1 lege visumpagina. 

* Een bewijs van retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming. 

Seizoen De beste maanden om Quito te bezoeken zijn van juni t/m september, aangezien er dan minimale regenval is. De temperatuur is het gehele jaar door hetzelfde met gemiddeld 18,5 graden Celsius. 

Vervoer

Het openbaar vervoer in Quito is prima geregeld. Er rijden diverse buslijnen die u voor circa $ 0,30 van de ene naar de andere kant van Quito brengen. Taxi´s zijn natuurlijk wat duurder dan bussen, maar ze brengen u voor een goede prijs van deur tot deur. Bovendien zijn taxi´s soms wat veiliger voor uw bagage, omdat het in een overvolle bus soms wat lastig is om de bagage in de gaten te houden.

Openingstijden

Banken: in het algemeen van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur en soms op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur. 

Winkels: in elk geval van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 of 18:00 uur. Sommige winkels hanteren ruimere openingstijden en zijn vaak ook op zondag geopend. 

Fooien

Bij de luxere restaurants is het bedieningsgeld vaak al bij de rekening inbegrepen. U hoeft geen fooi te geven, tenzij de dienstverlening bijzonder goed is. In eenvoudige restaurants is het bedieningsgeld niet bij de rekening inbegrepen. Hier kunt u het bedrag naar boven afronden of het wisselgeld laten liggen. Ook taxichauffeurs en kruiers verwachten een kleine fooi. 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 911

Bezienswaardigheden Quito

In het historische centrum van Quito hoeft u zich niet te vervelen: er zijn talloze cafés, restaurants, winkels en een aantal goede musea. De stad wordt gedomineerd door vele schitterende bouwwerken uit de koloniale tijd, die u vooral vindt rondom het centrale plein van de stad, Plaza de la Independencia (Plaza Grande). Vanuit het plein heeft u prachtig zicht op alle omringende straatjes en aan het plein pronken het Palacio de Carondelet (het presidentieel paleis), de Catedral de Quito,  en het paleis van de aartsbisschop. Ook de rijkelijk versierde neo-gotische Basilica del Voto Nacional is een bezoekje waard voor liefhebbers van monumentale gebouwen. Voor een panoramisch uitzicht gaat u naar de top van de heuvel El Panecillo. Hier waakt de levensgrote engel Virgen del Quito over de historische stad. 

Er zijn winkels in overvloed en de producten zijn vaak erg goedkoop. In het nieuwe Megamaxi vindt u alles onder een dak en voor de goedkoopste shoppingmall gaat u naar El Recreo. In de wijk La Mariscal vindt u bijzondere handgemaakte artikelen, zoals lamakleden, geweven matten en fair-trade producten. La Mariscal is tevens het uitgaansdistrict, waar u 's avonds veilig kunt rondwandelen. Er wordt natuurlijk veel salsa-muziek gedraaid in de barretjes. 

Tijdens een bezoek aan Quito mag u de indrukwekkende vulkaan Pichincha niet overslaan. Met een kabelbaan bestijgt u de steile helling en bij ondergaande zon is dit een zeer bijzondere ervaring! Heerlijk wandelen en genieten van de rust doet u in Parque La Carolina, het grootste park van Quito. Ook de Ecuadorianen brengen hier graag hun vrije tijd door. 

Vanwege zijn centrale liggen starten veel toeristen hun rondreis door Ecuador in Quito. Vanuit hier kunt u leuke dagtochten maken naar bijvoorbeeld de evenaar Mitad del Mundo, het midden van de wereld. Ook is de kleurrijke zaterdagmarkt in Otavalo een aanrader voor liefhebbers van lokale markten. Hier kunt u talloze leuke souvenirs inslaan voor thuis. Natuurliefhebbers reizen af naar Mindo Cloudforest, een prachtig tropisch nevelwoud met watervallen, kolibri's, enorme vlinders en honderden andere vogelsoorten. Lokale tip: bezoek het piepkleine dorpje Mindo waar weinig toeristen komen. Terwijl u wandelt door de rustige straatjes en over het plein, kunt u de echte lokale atmosfeer van Ecuador ervaren.   

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Quito

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Quito: Quito.
Delta, Qatar Airways, KLM, Martinair, GOL Linhas Aéreas, Interjet, Ethiopian Airlines en Copa hebben directe vluchten naar Quito.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Quito is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.