Kaart

Vliegtickets Warschau Chopin

Ondanks dat de Poolse hoofdstad Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog nagenoeg met de grond gelijk is gemaakt, kijkt u uw ogen uit in deze stad want veel prachtige historische gebouwen zijn na de oorlog herbouwd. Tegenwoordig is Warschau een moderne stad, waar u behalve bezienswaardigheden bezoeken ook uitgebreid kunt winkelen. Met vliegtickets Warschau kunt u zich voorbereiden op een interessante stedenreis waar u nog lang over zult napraten.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeven geen visum aan te vragen om Warschau te bezoeken.

Seizoen

Warschau kent warme zomers en koude winters. Indien u op stedenreis naar Warschau gaat kunt u de stad dus het beste in de lente, zomer of herfst bezoeken.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Warschau is zeer efficiënt en vriendelijk geprijsd.

In de stad kunt u gebruik maken van bussen, trams, metro’s en taxi’s.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00. Grote warenhuizen en overdekte winkelcentra zijn open van 10:00 tot 22:00.

Restaurants en cafés: de meeste horecagelegenheden zijn geopend van 8:00 of 11:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 23:00. Nachtclubs zijn meestal wat langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 en op zaterdag van 8:00 tot 14:00

Fooien

In Warschau is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10 tot 15% fooi te geven, en gidsen en taxichauffeurs verwachten eveneens ca. 10% fooi. Voor hotelpersoneel hoeft u daarentegen geen fooi achter te laten.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112. Indien u de hulpdiensten rechtstreeks wilt bereiken kunt u ook de volgende nummers kiezen: 999 (ambulance), 998 (brandweer) en 997 (politie).

Nederlands Ambassade: ul. Kawalerii 10, 00-468 Warszawa. Tel.: (+48) 22 5591200.

Bezienswaardigheden

Warschau is onderverdeeld in een oude en nieuwe stad; het oude gedeelte van de stad is gecentreerd rondom de Oude Stadsmarkt (Rynek Starego Miasta), het nieuwe gedeelte rond de Nieuwe Stadsmarkt (Rynek Nowego Miasta). Zowel in het oude als het nieuwe deel van de stad staan veel mooie historische gebouwen en musea. De grote markt in Rynek Starego Miasta wordt beschouwd als het centrum van Warschau en wordt omzoomd door prachtig gekleurde statige herenhuizen. Tevens vindt u aan dit plein het Literatuurmuseum en het

Historisch Museum, waar u kennis kunt maken met het bewogen verleden van deze bruisende Poolse stad. Op loopafstand van het oude marktplein treft u de adembenemende Johanneskathedraal, die tijdens de oorlog vrijwel geheel verwoest werd maar inmiddels is herbouwd. Bent u geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Bezoek dan het Gestapo Hoofdkwartiermuseum, een klein museum dat goed weergeeft wat hier tijdens de oorlog heeft plaatsgevonden. Met het toegangskaartje kunt u tevens het Pawiak museum bezoeken, een oude gevangenis die tijdens de oorlog dienst deed als doorgangskamp. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Warschau Chopin

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Warschau: Warschau Chopin.
Ellinair, Delta, KLM Cityhopper, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Air Belgium en Danish Air Transport hebben directe vluchten naar Warschau Chopin.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Warschau Chopin is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.