Kaart

Vliegtickets Windhoek vergelijken op Skyscanner

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, een prachtig land in het zuidwesten van Afrika dat tussen Angola, Botswana en Zuid-Afrika ligt. De meeste toeristen boeken vliegtickets Windhoek vanwege de indrukwekkende flora en fauna die in het land te vinden is, maar een tussenstop in Windhoek is ook zeer zeker de moeite waard.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hoeven geen visum aan te vragen om naar Windhoek te vliegen.

 

Seizoen

Namibië kent twee droge seizoenen, deze lopen van december tot januari en van mei tot augustus. Echter, omdat de zon er gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt, is eigenlijk elke maand van het jaar geschikt voor een vakantie naar dit mooie Afrikaanse land.

 

Vervoer

In Windhoek kunt u gebruik maken van bussen, minibusjes en taxi’s. Als u na uw bezoek aan Windhoek een rondreis door Namibië wilt gaan maken kunt u het beste een auto huren, want de meeste wegen in het land zijn van prima kwaliteit.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 en op zaterdag van 9:00 tot 13:00. Kleinere winkels zijn meestal tijdens de lunch gesloten.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 2:00 of later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:00

 

Fooien

In Namibië is het zeer gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven aan restaurantbedienden, taxichauffeurs en gidsen. Daarnaast verwachten kamermeisjes, liftjongens en autobewakers een kleine bijdrage voor hun diensten.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 10111 (politie), 211111 (brandweer en ambulance). De alarmnummers kunnen per stad/regio afwijken, controleer daarom in geval van nood het lokale telefoonboek of vraag aan de receptie van uw hotel welk nummer u het beste kunt bellen..

Nederlands consulaat: 6 Luther Street, Unit 1, Windhoek. Tel: +264 61 223 733.

 

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk gaat u naar Namibië op vakantie om op safari te gaan, maar vergeet ook niet om even enkele dagen in de hoofdstad Windhoek te verblijven,  want dit is een gezellige en ontspannen stad waar de welvaart die tijdens de koloniale tijd is ontstaan nog goed te zien is. Tot de topbezienswaardigheden van Windhoek behoren in ieder geval de Lutherse Christuskirche, het fort Alte Feste, het Curt von François standbeeld, de Clock Tower en het Kudu standbeeld. Daarnaast mag u de 33 Gibeon Meteorites, die in het centrum van de stad worden getoond, zeker niet missen. Indien u na uw bezoek aan Windhoek op safari gaat, kunt u het beste naar het Etosha National Park gaan, want hier heeft u de grootste kans om allerlei wild in hun eigen habitat aan te treffen, zoals springbokken, zebra’s, olifanten, gemsbokken, koedoes, giraffen, neushoorns, impala’s, leeuwen en antilopen. Andere mooie natuurgebieden in Namibië zijn de Sossusvlei, Fish River Canyon, Damaraland, de Kalahariwoestijn en de Caprivi. Tot 1990 viel Namibië onder Zuid-Afrikaans bestuur, wat als grote voordeel heeft dat veel lokale bewoners Afrikaans spreken en dus ook Nederlands kunnen verstaan.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Windhoek

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.