Kaart

Vliegtickets Wrocław

Wroclaw ligt in het zuidwesten van Polen en kent een rijke geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. Omdat Wroclaw uit twaalf eilanden bestaat die met elkaar verbonden zijn door middel van veel bruggetjes wordt de stad ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd. Wroclaw is verkozen tot Culturele Europese Hoofdstad van 2016 en aangewezen als locatie voor de Wereldspelen van 2017, dus boek nu vliegtickets Wroclaw en geniet van een indrukwekkende culturele en/of sportieve vakantie in Polen.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart heeft u geen visum nodig om Wroclaw te bezoeken.

 

Seizoen

Het klimaat van Wroclaw lijkt op dat van Nederland, al zijn de zomers meestal iets warmer (gemiddeld 21C) en de winters iets kouder (gemiddeld 2C). Indien u niet van winterse temperaturen houdt kunt u Wroclaw het beste in de lente, zomer of herfst bezoeken.

 

Vervoer

Wroclaw heeft een uitgebreid tramnetwerk, maar de historische binnenstad is prima te voet te verkennen. Daarnaast kunt u in Wroclaw gebruik maken van bussen en taxi’s.

 

Openingstijden

Winkels: open maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 22:00 en op zondag van 10:00 tot 15:00.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: maandag tot vrijdag open van ca. 9:00 tot 18:00 of 19:00.

 

Fooien

Het is in Wroclaw gebruikelijk om aan restaurantpersoneel en taxichauffeurs ca. 10% fooi te geven.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: ul. Kawalerii 10, 00-468 Warschau. Tel.: (+48)225591200.

 

Bezienswaardigheden

Wroclaw, vaak ook Breslau, Brassel, Vratislav of Vratislavia genoemd, is een stad in het zuidwesten van Polen die welvarend is geworden omdat het een belangrijke Hanzestad was. Die rijke historie is vandaag de dag nog goed in de stad te zien, bijvoorbeeld als u over de Grote Markt in de historische wijk Rynek loopt en topbezienswaardigheden bekijkt zoals de vele patriciërshuizen en het Ratusz, een dertiende-eeuws Gotisch raadhuis. Andere prachtige historische gebouwen die u in Wroclaw zeker even moet bezoeken zijn de kathedraal van Sint-Jan de Doper, de Aula Leopoldina, treinstation Dworzec Główny en de beurs- en evenementenhal Hala Stulecia. Wroclaw is ook voor kinderen een ideale vakantiebestemming, want deze stad herbergt de prachtige oude negentiende eeuwse dierentuin Ogród Zoologiczny We Wrocławiu en een Aquapark, dat het grootste van heel Polen is. Daarnaast kunt u samen met het hele gezin in de stad op zoek gaan naar de Wroclaw Dwergen, dit zijn kleine beeldjes die sinds 2001 overal in de stad geplaatst zijn ter herinnering aan de ondergrondse protestbeweging Oranje Alternatieve Beweging. Wilt u geen Wroclaw Dwerg mislopen, boek dan een speciale tour waarmee u langs alle dwergen gaat en tegelijkertijd veel van de stad ziet.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Wrocław

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.