Kaart

Vliegtickets Sydney, Canada

Wat te doen in Sydney, Canada?
De Canadese stad Sydney ligt in de provincie Nova Scotia, in het oosten van het land. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog was de haven van deze stad een belangrijk vertrekpunt van geallieerden die naar Europa voeren, en daarnaast is Sydney groot geworden door de staalindustrie. Tegenwoordig moet Sydney het vooral van toeristen hebben, die vliegen naar Sydney om Cape Breton Island te bezoeken, dat aan de beroemde Cabot Trail ligt. Ben je op zoek naar vliegtickets Sydney Canada en ben je benieuwd wanneer je het goedkoopst naar Sydney kunt vliegen? Gebruik dan Skyscanners handige zoekfuncties en zie direct wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Vind hier meer informatie over Skyscanners zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Sydney, Canada
Eén van de topattracties van Sydney is de beroemde Cabot Trail, die garant staat voor indrukwekkende vergezichten - een auto huren in Sydney, Canada is dus bijna wel een ‘must’! Als je desalniettemin vanaf het vliegveld van Sydney, Canada met het openbaar vervoer naar je hotel in Sydney, Canada wilt gaan reizen kun je een bus of shuttlebus nemen. In en rondom Sydney ben je eveneens aangewezen op busvervoer.

Heb je een visum nodig in Sydney, Canada?
Wie gaat vliegen naar Sydney in Canada hoeft geen visum aan te vragen. Wel dien je over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur van tevoren een online eTA formulier in te vullen.

Beste reistijd
Als je met je huurauto over de Cabot Trail wilt gaan rijden en Cape Breton Island wilt bezoeken kun je het beste in de zomer gaan vliegen naar Sydney, want dan zijn de temperaturen (gemiddeld 18 C tot 22 C) het aangenaamst. In de winter kan het kwik in Sydney ver onder het vriespunt zakken en er ligt dan vaak ook veel sneeuw.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 18:00 of 21:30, op vrijdag en zaterdag van 9:30 tot 21:30 en op zondag van 10:00 of 12:00 tot 19:00.

Restaurants en cafés: doorgaans open vanaf ca. 7:00 tot ca. 23:00. Restaurants zijn vaak tussen 14:00 en 19:00 gesloten.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 16:00.

Fooien geven in Sydney, Canada
In Sydney en de rest van Canada is het zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en taxi’s 15% fooi te geven. Alleen bij een slechte service kun je minder of geen fooi geven. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlandse ambassade: Constitution Square Building, 350 Albert Street, Suite 2020, Ottawa. Tel.: 1 613-237-5031 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden in Sydney, Canada
Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Sydney behoort ongetwijfeld Cape Breton Island, dat dankzij de Cabot Trail en belangrijke toeristische bestemming is geworden. De Cabot Trail is een 298 kilometer lange snelweg die zich op het noordelijke gedeelte van Cape Breton Island bevindt en behalve langs de oogverblindende kustlijn ook door de Cape Breton Highlands voert. Onderweg rijd je bovendien door pittoreske dorpjes, zoals Baddeck (ligt naast de Alexander Graham Bell National Historic Site), het knusse vissersdorpje Ingonish en Cape North, waar zich het North Highlands Community Museum en de Arts North Gallery of Cape Breton Crafts bevindt.

Meer tips voor Sydney, Canada
5 mooiste roadtrips door Canada

Hotels in Sydney, Canada
Vergelijk hier gemakkelijk hotels Sydney, Canada

Auto huren in Sydney, Canada
Vergelijk hier autoverhuur Sydney, Canada

 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van J.A. Douglas McCurdy Sydney

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Sydney: J.A. Douglas McCurdy Sydney.
Virgin Atlantic, Delta, KLM, Air Canada Jazz, Westjet Encore, Air Canada, Sky Regional en WestJet hebben directe vluchten naar J.A. Douglas McCurdy Sydney.
De goedkoopste maand om te vliegen naar J.A. Douglas McCurdy Sydney is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.