Kaart

Vliegtickets Vancouver Internationaal

Vancouver is een moderne Canadese stad aan de westkust van Canada. Met vliegtickets Vancouver komt het gehele gezin aan haar trekken, want behalve dat u er kunt winkelen, uitgaan en lekker eten telt deze stad ook veel bezienswaardigheden die interessant zijn voor groot en klein, zoals de Capilano Suspension Bridge, het Vancouver Aquarium en Granville Island.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Vancouver te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot na uw vertrek uit Vancouver geldig te zijn.

Seizoen

Het klimaat van Vancouver heeft wat weg van het Nederlands klimaat en kent milde zomers en winters. De meeste neerslag valt tussen oktober en april.

Vervoer

In Vancouver kunt u gebruik maken van de bussen, trams (streetcars), trolleybussen, metro’s (SkyTrains) en natuurlijk de taxi. Vancouver is zeer fietsvriendelijk, dus als u de tijd heeft is het zeer aan te bevelen om de stad per fiets te gaan verkennen.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn open van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 18:00 of 21:30, op vrijdag en zaterdag van 9:30 tot 21:30 en op zondag van 10:00 of 12:00 tot 19:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 7:00 tot ca. 23:00. Restaurants zijn vaak tussen 14:00 en 19:00 gesloten. Nachtclubs zijn meestal open vanaf 23:00 tot vroeg in de ochtend.

Banken: geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

Het is zeer gebruikelijk om in Vancouver in restaurants, cafés en nachtclubs en taxi’s 15% fooi te geven. Alleen bij een slechte service kunt u minder of geen fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: Suite 883, Three Bentall Centre, 595 Burrard Street, Vancouver BC, V7X 1C4. Tel.: +1-877-388-2443

Bezienswaardigheden

Vancouver is zeer kindvriendelijk en daarom bij uitstek geschikt als toeristische bestemming voor gezinnen. De populairste bezienswaardigheid van Vancouver is de Capilano Suspension Bridge, een 136 meter lange houten hangbrug over de Capilano rivier die alleen voor voetgangers bestemd is. Naast de brug ligt het Capilano River Regional Park, waar uw kinderen heerlijk kunnen ravotten en boomhutten en totempalen kunnen bewonderen. ’s Avonds kunt u vervolgens lekker bijkomen en dineren in Gastown, de gezellige historische binnenstad van Vancouver. Behalve veel goede restaurants vindt u hier ook allerlei hippe cafés en clubs, alsmede het grote winkelcentrum ‘The Landing Mall’. Daarnaast zijn er nog talloze bezienswaardigheden in Vancouver die u zeker niet mag missen, zoals bijvoorbeeld Chinatown, Stanley Park, het Vancouver Maritime Museum en het Vancouver Aquarium. Vanuit Vancouver kunt u bovendien diverse interessante uitstapjes maken, zoals bijvoorbeeld walvissen spotten in de nabij gelegen Straat van Georgia of een dagtochtje naar Granville Island.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Vancouver Internationaal

Veelgestelde vragen

Er zijn 3 vliegvelden in Vancouver: Vancouver Internationaal, Vancouver Coal Harbour en Vancouver Boundary Bay.
Delta, Air North , Capital Airlines, Singapore Airlines, KLM, Sichuan Airlines, Air New Zealand en Air Mauritius hebben directe vluchten naar Vancouver Internationaal.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Vancouver Internationaal is september.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.