Kaart

Ticket Zanzibar

Parelwitte stranden en volop zon; de meeste toeristen boeken een vakantie naar Zanzibar om heerlijk te relaxen aan het strand. Zanzibar is ook een geliefde bestemming voor een huwelijksreis. Maar er is meer te doen op Zanzibar! De historische binnenstad van Zanzibar Town staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je vindt op Zanzibar unieke flora en fauna. Rondom het eiland zijn een groot deel van de koraalriffen nog intact. Boek je een ticket naar Zanzibar, zet dan alvast ‘snorkelset’ op je inpaklijst.

Waar ligt Zanzibar?

Zanzibar is een eilandengroep ten oosten van de kust van Tanzania. De grootste eilanden zijn Ungaja (vaak ook Zanzibar genoemd) en Pemba Island.

Vliegen naar Zanzibar

Met TUI kun je rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar Zanzibar. De vlucht naar Zanzibar duurt 11,5 tot 12 uur.

Je kunt ook met een tussenstop vliegen naar Zanzibar. De vliegtijd naar Zanzibar is dan 12 tot 14 uur en je vliegt met KLM of Kenya Airways.

Goedkope vliegtickets naar Zanzibar vind je door slim gebruik te maken van de zoekfuncties van Skyscanner. Stel bijvoorbeeld een prijsalarm in. Je blijft dan op de hoogte van prijswijzigingen en aanbiedingen. Zo vind je gemakkelijk de beste prijs voor je ticket naar Zanzibar.

Van vliegveld Zanzibar naar je accommodatie

Het vliegveld van Zanzibar – dat officieel Abeid Amani Karume International Airport heet – ligt zo’n 7 kilometer van het centrum van Zanzibar Town vandaan. Veel resorts en hotels regelen transferbussen die je vanaf het vliegveld naar je accommodatie brengen. Heb je geen transfer, dan kun je een taxi nemen. Loop daarvoor altijd naar de officiële taxistandplaats en laat je niet verleiden door taxichauffeurs die hun diensten ongevraagd aanbieden want dan ben je meestal een stuk duurder uit.

Vervoer op Zanzibar

Het openbaar vervoer in Zanzibar beperkt zich tot minibusjes (Dalla-Dalla). De busjes rijden op vaste routes maar zijn meestal overvol en rijden vaak gevaarlijk snel, je moet dus wel stalen zenuwen hebben.

Als je het eiland wilt verkennen, kun je beter een auto huren in Zanzibar. Boek wel altijd een auto met chauffeur, want zelf rijden is vanwege de veiligheid niet aan te bevelen.

Beste periode om naar Zanzibar te reizen

De gemiddelde dagtemperatuur in Zanzibar ligt het gehele jaar door tussen de 28 en 33 graden, maar er valt in sommige periodes wel veel regen. De beste reistijd voor een vakantie naar Zanzibar is februari, juli, augustus en september. In deze maanden valt de minste regen.

Zanzibar bezienswaardigheden

Natuurlijk is Zanzibar vooral een zonbestemming. Je kunt dan ook heerlijk genieten van de parel witte stranden en de prachtige zee. Maar er is meer te zien en te doen op Zanzibar. De eilandengroep Zanzibar kent namelijk een rijke historie die teruggaat tot ver voor de Steentijd, en tot de late Middeleeuwen was het een belangrijke doorvoerhaven voor Perzische handelaars. Benieuwd geworden? Check dan in ieder geval de volgende bezienswaardigheden op Zanzibar:

 • Stone Town: de historische binnenstad van Zanzibar City wordt gekenmerkt door zeer smalle steegjes waar zich huizen, winkels, bazaars en moskeeën bevinden. De meeste gebouwen in de binnenstad zijn gemaakt van koraalsteen, dat voor een warmrode kleur zorgt.
  Behalve deze bijzondere gebouwen zijn er in de stad nog diverse andere buitenlandse invloeden te ontdekken, want aan het eind van de Middeleeuwen werd de eilandengroep bestuurd door achtereenvolgens de Portugezen, de Sultan van Oman en de Britten, om tenslotte in 1963 onafhankelijk te worden.
 • Prison Island: dit is één van de populairste bezienswaardigheden op Zanzibar. De boottocht is al de moeite waard. En hoewel je hier misschien een gevangenis verwacht, is die nooit afgebouwd. Wel is er een schildpaddenopvang waar je schildpadden kunt voeren. Ook is er een strand en kun je er snorkelen.
 • Jozani Chwaka Bay National Park: in dit nationale park leven de laatste Zanzibarfranjeapen (of Kirks rode franjeaap). Een klein deel hiervan is gewend aan mensen en je kunt ze dus van dichtbij bekijken. Entree is 10 dollar.

Lees ook dit artikel met de 7 highlights van Zanzibar.

Visum Zanzibar

Wie gaat vliegen naar Zanzibar heeft een visum nodig. Je kunt deze aanvragen bij het consulaat van Tanzania in Den Haag. Let erop dat je paspoort bij aankomst in Zanzibar nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Een visum voor Tanzania is 3 maanden geldig.

Praktische informatie

 • Op Zanzibar betaal je met de Tanzaniaanse shilling. 2635 Tanzaniaanse shilling is circa 1 euro*.
 • Op Zanzibar is het heel gebruikelijk om af te dingen. Als je ongeveer de helft van de prijs weet te krijgen, zit je goed.
 • Op toeristische plekken is het gebruikelijk om fooi te geven. Rond de rekening naar boven af, laat wat kleingeld achter voor het kamermeisje en geef in restaurants bijvoorbeeld 5% fooi. Ook bij excursies is het gebruikelijk om de gids een beetje fooi te geven.
 • In onze zomertijd is het op Zanzibar 1 uur later; in onze wintertijd 2 uur later.
 • De officiële taal op Zanzibar is Swahili. Veel bewoners – en zeker werknemers in toeristische gebieden – spreken ook Engels.
 • Voor actuele informatie over de veiligheid op Zanzibar, kijk je op de website Nederlandwereldwijd.
 • Let op: homoseksualiteit is verboden en strafbaar in Tanzania.
 • Voor het reizen naar Zanzibar zijn enkele vaccinaties verplicht. Lees op de website van het LCR meer informatie over inentingen voor Zanzibar en Tanzania.
 • Het algemene alarmnummer is 111. De ambassade is gevestigd op Umoja House, 4th floor, Garden Avenue, Dar es Salaam (Tanzania). Het telefoonnummer +255 22 219 40 00 is 24/7 bereikbaar.

Hotels Zanzibar

Vind hier de beste deals voor hotels in Zanzibar. Zoek je een bijzonder hotel, check dan het onderwater hotel bij Pembla.

Auto huren in Zanzibar

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Zanzibar.

 

* gegevens correct per okt ’17

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Zanzibar

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Zanzibar: Zanzibar.
Israir, Gulf Air, Oman Air, Qatar Airways, KLM, Mango, Kenya Airways en Precision Air hebben directe vluchten naar Zanzibar.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Zanzibar is november.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.