Kaart

Vliegtickets vanaf Málaga vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u op dit moment aan de Costa del Sol en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Malaga? Lees dan hier hoe u de luchthaven van Malaga kunt bereiken en naar welke bestemmingen u vanuit Malaga kunt vliegen.

Vervoer naar Málaga–Costa del Sol Airport

Málaga–Costa del Sol Airport, zoals de luchthaven van Malaga officieel heet, is het drie na drukste vliegveld van Spanje, na de luchthavens van Madrid–Barajas, Barcelona en Palma de Mallorca. Malaga Airport wordt ook wel de toegangspoort tot de Costa del Sol genoemd, want vanaf deze luchthaven zijn alle bekende badplaatsen aan de zuidkust van Spanje snel en eenvoudig te bereiken. Indien u vanuit de Costa del Sol naar Malaga Airport wilt reizen kunt u het beste een shuttlebus nemen, bijvoorbeeld van busmaatschappij Air2b.com of UniTransfers. Gaat u vanuit het centrum van Malaga naar de luchthaven dan is de Cercanías Málaga trein uw beste optie. Vanuit de haven van Malaga kunt u bovendien bus 19 nemen, en vanuit het centrum van de stad kunt u met de EMT Expresbus A naar de luchthaven reizen. Als u van plan bent om met uw (huur)auto naar de luchthaven van Malaga te gaan dan dient u via de Avenida de Andalucia naar de MA-20 te rijden en vervolgens de MA-21 te nemen. Daarna kiest u afslag 3 naar de luchthaven. Vanuit het centrum bent u met de auto binnen 20 minuten op de luchthaven, en onderweg hoeft u nergens tol te betalen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Málaga–Costa del Sol Airport kunt u met talloze budgetmaatschappijen, zoals Ryanair, Easyjet, Vueling, Air Berlin, Monarch, Air Europa en Transavia naar talloze bestemmingen binnen Europa vliegen, waaronder Amsterdam, Londen, Manchester, Dublin, Parijs, Brussel en Berlijn. Daarnaast kunt u met diverse lijndiensten van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals Alitalia, Iberia, Royal Air Maroc en Finnair naar allerlei binnenlandse, Europese en Noord-Afrikaanse bestemmingen vliegen, waaronder Madrid, Rome, Helsinki en Casablanca.

Faciliteiten

De luchthaven van Malaga heeft drie terminals. Terminal 1 werd vroeger gebruikt voor vluchten naar landen buiten het Schengengebied en vluchten naar Ceuta en Mellila, maar deze worden sinds de recente sluiting van Terminal 1 afgehandeld vanaf pier C en D in de in 2010 geopende Terminal 3, die overigens over de grootste ‘food hall’ van Europa beschikt. Terminal 2, ook wel de Pablo Ruiz Picasso terminal genoemd, is ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Bofill en wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen.

Terminal 2 en 3 beschikken beiden over belastingvrije winkels, cafés, restaurants en talloze andere faciliteiten, waaronder geldautomaten en bagagekluizen. Daarnaast is in Terminal 3 de eerste National Geographic winkel ter wereld te vinden. U kunt gemakkelijk bij de autoverhuur komen nadat u uw koffers heeft opgehaald, er is een directe toegang daar vandaan. Handig is om

een navigator mee te nemen van huis, zodat u snel de weg kunt vinden naar uw eindbestemming.

Tip: Indien u van vliegtuigen houdt dient u zeker even een bezoekje te brengen aan de zuidvleugel van de luchthaven, niet ver van de General Aviation Terminal, want hier is het voorste gedeelte van een Iberia EC-CGO McDonnell Douglas DC-9 opgesteld. Daarnaast staat vlak bij parkeerplaats P2 een oude Cessna 421B Golden Eagle tentoongesteld. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Málaga

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.