Kaart

Vliegtickets vanaf Nederlandse Antillen - Skyscanner

Op zoek naar goedkope vliegtickets vanaf de Nederlandse Antillen? Als u gaat vliegen vanaf de Nederlandse Antillen, kijk dan welke luchthaven zich dicht bij u in de buurt bevindt en zoek goedkope vliegtickets via Skyscanner naar de door u gewenste bestemming. 

De benaming Nederlandse Antillen wordt nog gebruikt als verzamelnaam voor de Caribische eilanden Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire. De grootste luchthavens bevinden zich op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Reina Beatrix International Airport op Aruba is een van de belangrijkste hubs in het Caribisch gebied, met jaarlijks meer dan 2,7 miljoen passagiers. Curaçao International Airport (Hato Airport) is een moderne luchthaven voor regionaal en internationaal transport. Het vliegveld heeft met 3410 meter de langste startbaan van het Caribisch gebied. De vier verdiepingen tellende luchthaven St Maarten Princess Juliana Airport staat bekend om zijn korte landingsbaan van 2300 meter. Grote vliegtuigen moeten hier extreem laag aanvliegen, soms maar enkele tientallen meters boven de strandgangers. Een spectaculair gezicht en de grootste toeristenattractie op Sint Maarten!

Vanaf Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en Bonaire kunt u vliegen op internationale en nationale bestemmingen. Het D. Roosevelt Airport op Sint Eustatius kan alleen worden aangedaan met kleine vliegtuigen. Winair voert hier dagelijks meerdere vluchten uit naar de buureilanden.

Vervoer naar de luchthavens in Nederlandse Antillen

Reizen op de eilanden is eenvoudig vanwege de zeer korte afstanden. Elke luchthaven bevindt zich slechts op 4 tot 15 kilometer van de hoofdstad. U kunt de luchthavens dus prima per auto, taxi of waar mogelijk met de bus bereiken. Let er wel op dat taxi's tussen 23:00 en 06:00 uur een avondtoeslag van 25% kunnen rekenen. 

Wilt u precies weten wat de openbaar vervoersmogelijkheden zijn van en naar de luchthaven van uw keuze, raadpleeg dan de website van het betreffende vliegveld voor meer informatie.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen Vanuit de grootste luchthavens Curaçao International Airport en Reina Beatrix International Airport (Aruba) vertrekken talloze intercontinentale luchtvaartmaatschappijen zoals Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, KLM, Arkefly en Air Canada naar bestemmingen zoals Europa (voornamelijk Nederland), Zuid-Amerika, het Caribisch gebied, de Verenigde Staten en Canada.

St Maarten Princess Juliana Airport is een hub voor veel Noordoost-Caribische eilanden zoals St Barts, Nevis, Anguilla, Antigua, Saba, Sint- Eustatius en Saint Kitts, maar ook vertrekken er vluchten van en naar Europa, Canada, Latijns Amerika en de Verenigde Staten. Vanuit Flamingo International Airport (Bonaire) kunt u binnenlandse en intercontinentale vluchten boeken naar bijvoorbeeld Curaçao, Aruba, Amsterdam, Atlanta en Houston met luchtvaartmaatschappijen zoals EZAir, United Airlines, KLM, Arkefly en Delta Air Lines. 

Faciliteiten Over het algemeen geldt: hoe groter de luchthaven, hoe uitgebreider de faciliteiten. Op de grote luchthavens vindt u talloze taxfree winkels, bars, cafés en restaurants. Daarnaast vindt u alle benodigde faciliteiten voor de reiziger zoals banken, geldautomaten, draadloos internet, een gebedsruimte en een VIP/business lounge. Vaak zijn er ook lokale kunstnijverheid shopjes te vinden, waar u nog even een leuk souvenir voor thuis kunt kopen. Op de grote internationale luchthavens zoals Aruba en Curaçao is het aanbod aan faciliteiten groter dan op de kleinere luchthavens. Zo is het aanbod aan winkels en eetgelegenheden beperkt op Flamingo International Airport op Bonaire. Wel is er internettoegang in de centrale hal. 

* Moet u lang wachten op uw overstap of heeft uw vlucht vertraging? Op de grotere luchthavens zijn tal van faciliteiten om de tijd te doden. Geniet van een sterke espresso in een van de koffiebarretjes en ga op jacht naar bijzondere lokale souvenirs. 

* Wees alert op uw portemonnee. Op de grote luchthavens bevinden zich vaak zakkenrollers. 

Wilt u weten vanaf welke luchthaven op de Nederlandse Antillen u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Nederlandse Antillen (SE)’ in en Skyscanner toont u alle goedkope vluchten vanaf Nederlandse Antillen.  

Populaire vluchten vanaf Nederlandse Antillen naar...

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.