Kaart

Vliegtickets vanaf Athens Internationaal vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u op dit moment in Griekenland en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Athene? Lees dan hier hoe u de luchthaven van Athene kunt bereiken en naar welke bestemmingen u vanuit Athene kunt vliegen.

Vervoer naar het vliegveld van Athene

Athens International Airport Eleftherios Venizelos, zoals de luchthaven van Athene officieel heet, is het grootste vliegveld van Griekenland, en ligt ca. 20 kilometer ten oosten van het centrum van Athene. Indien u vanuit de binnenstad van Athene naar de luchthaven van Athene wilt reizen kunt u kiezen uit de trein, metro, bus, taxi en eigen vervoer. Indien u het openbaar vervoer neemt is metrolijn 3 wellicht het snelst, want deze rijdt via Agia Marina en Doukissis Plakentias rechtstreeks naar de luchthaven. Daarnaast rijdt de lokale Proastiakos stoptrein via Kiato, Korinthië en Ano Liossia naar het vliegveld. Ook kunt u met de buslijnen X93, X95, X96 en X97 vanuit diverse plekken in de stad, waaronder Piraeus en de busstations KTEL Kifissos en Lionson, naar de luchthaven reizen. Wie met de eigen (huur)auto naar vliegveld Athene gaat dient vanuit het centrum de Attiki Odos tolweg te nemen en vervolgens de borden naar het vliegveld te volgen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Athens International Airport Eleftherios Venizelos kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen, zoals British Airways, Air France, KLM, Lufthansa, Olympic Air, Singapore Airlines en Turkish Airlines naar talloze Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, Frankfurt, Istanbul en Singapore. Daarnaast kunt u met diverse charter- en budgetmaatschappijen, zoals Easyjet, Transavia, Vueling, Aegean Airlines, SunExpress en Pegasus Airlines naar allerlei binnenlandse, Europese en Intercontinentale bestemmingen vliegen, waaronder Amsterdam, Londen, Berlijn, Rome, Chios, Alexandroupolis, Corfu en Kos.

Faciliteiten

De luchthaven van Athene heeft twee terminals, te weten de Algemene Terminal en de Satelliet Terminal. De Algemene Terminal is onderverdeeld in Hal A en Hal B, vanwaar vluchten vertrekken naar respectievelijk niet-Schengen/niet-Europese landen en Schengenlanden/Binnenlandse bestemmingen. De Satelliet Terminal wordt uitsluitend gebruikt voor vluchten naar zowel Schengen- als niet-Schengenlanden. De meeste faciliteiten van Athens International Airport Eleftherios Venizelos bevinden zich in de Algemene Terminal. Denk daarbij aan belastingvrije winkels, cafés, restaurants, een kinderspeelplaats, een dokter, een apotheek en talloze andere faciliteiten, waaronder een bank, geldautomaten en een expositieruimte.

Tip: Bezoekt u voordat u vertrekt uit Athene een conferentie of beurs in de Metropolitan Expo? Dan hoeft u vanaf het vliegveld niet ver te reizen, want op de luchthaven kunt u een gratis shuttlebus nemen. Ga daarvoor naar uitgang 2 in de aankomsthal. Indien u een huurauto heeft dient u zodra u bij de luchthaven bent de borden met ”Exhibition Centre” te volgen. Op het terrein van de Metropolitan Expo kunt u gratis parkeren. 

Foto's van Flickr/Aaron_S.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.