Kaart

Vliegtickets Los Angeles

Vliegtickets Los Angeles nemen u mee naar de tweede grootste stad van de Verenigde Staten, een zeer uitgestrekte monster metropool met miljoenen inwoners. Los Angeles is natuurlijk bekend vanwege de Oscars, de filmindustrie, maar ook om z’n healthy Californian lifestyle en sunny side. Zoek vluchten naar Los Angeles en maak kennis met deze fascinerende stad die draait om ‘the stars’. Met pretparken als Disneyland, Universal Studios en de glitter en glamour van Hollywood en de Walk of Fame. En de exorbitant riante villa’s van bekende filmsterren in Beverly Hills en reality stars.


Een bezoek aan Los Angeles is niet compleet zonder een blik op de Santa Monica Pier en wandelen of fietsen door Venice Beach met z’n boulevard, palmbomen, surfers, hardlopers, spierballen (Muscle Beach) en tal van eettentjes. Met een vliegticket Los Angeles waant u zich al op de set van bekende tv-series als Baywatch, the Bold and the Beautiful en Beverly Hills 90210.

Visum 

Voor een zakelijke of toeristische reis (max. 90 dagen) is geen visum nodig. Aanmelden op de ESTA website is wel vereist: http://visum.nl/us-esta.php

Fooien
Fooien (tip) zijn gebruikelijk, de serveersters en obers leven van fooien, hun salaris is meestal laag. Ga uit van gemiddeld 15 procent van de rekening.

Vervoer
Los Angeles heeft een goed busnetwerk en een metronetwerk met 5 lijnen, een van de drukste subways in de Verenigde Staten. Te voet alleen in winkelgebieden, de afstanden zijn te groot om te lopen. Fietsen kan in Santa Monica, bij de pier en in Venice Beach.

Seizoen
LA heeft gemiddeld 300 zondagen per jaar en het is er vrijwel het  hele jaar door mooi weer  met temperaturen tussen de 20°C-25°C. Voor- en najaar zijn aangenaam en rustiger dan andere periodes.

Informatie en noodgevallen
Alarmnummer: 911.
Nederlands consulaat: 11766 Wilshire Blvd, Suite 1150, Los Angeles, CA 90025.Tel.  (+1) 877-388-2443 e-mail: losangeles@nlconsulate.com

Openingstijden
Winkels: van maandag tot en met zaterdag van 9.00-22.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur. Sommige supermarkten zijn dag en nacht geopend.
Bars en cafés; verschilt, meeste clubs sluiten om 2.00 uur.
Restaurants zijn geopend vanaf de middag; dee keuken sluit meestal rond 22.00 uur.
In Los Angeles vindt u tal van super healthy cafés voor de vitamineshakes en sandwiches, coffee places, fast food restaurants en hot dog joints (Pink’s Hot Dog is een aanrader) naast vele toprestaurants. The Ivy is zo’n toprestaurant waar celebrities graag komen. Veel beroemdheden hebben zelf een restaurant of club; zoals Johnny Depp, zijn The Viper Room is legendarisch.

Bezienswaardigheden
1. Hollywood, Walk of Fame en Chinese Theatre
2. Santa Monica Pier en Venice Beach, de stranden
3. Universal Studios
4. Rodeo Drive en Beverly Hills (boek voor de gein ‘n Movie Stars Homes tour)
5. Los Angeles County Museum of Art (LACMA)
6. Pacific Highway; maak een ritje over deze wereldberoemde weg;
7. J. Paul Getty Museum/ Getty Center en tuinen; gratis toegang tot deze geweldige collectie en gebouwen.

Met Skyscanner vindt u razendsnel de goedkoopste vluchten Los Angeles, waarna u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of de ticketwebsite van uw keuze kunt boeken.

 

Foto's van belboo

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.