Kaart

Vliegtickets van Londen

Wie op zoek is naar goedkope vliegtickets vanaf Londen kan kiezen uit maar liefst zes luchthavens, te weten Londen Heathrow Airport, Gatwick Airport, Londen Stansted Airport, Londen Luton Airport, Londen Southend Airport en London City Airport. Vanaf Londen Heathrow Airport en Gatwick Airport vertrekken dagelijks honderden vliegtuigen naar talloze bestemmingen wereldwijd, terwijl Londen Stansted Airport, Londen Luton Airport en Londen Southend Airport vooral gebruikt worden door budgetmaatschappijen die naar zonnige vakantieoorden en Europese steden vliegen.

Vervoer naar de luchthaven van Londen

Vanuit Londen kunt u het beste met het openbaar vervoer naar de luchthavens van Londen reizen. Indien u gaat vliegen vanaf London Heathrow Airport is de Piccadilly Line van de London Underground het goedkoopst, maar de reis duurt dan ook het langst. Snellere alternatieven zijn de Heathrow Express en Heathrow Connect treinen, en daarnaast zijn er ook diverse shuttlebussen die u naar de luchthaven brengen. Indien u gaat vliegen vanaf een van de andere Londense luchthavens kunt u het beste een exprestrein of shuttlebus nemen. London City Airport is net zoals London Heathrow Airport bereikbaar met de London Underground, waarbij u halverwege de reis overstapt op de Docklands Light Railway, die vlakbij de luchthaven stopt. Uiteraard kunt u ook met de auto naar de luchthavens van Londen reizen, maar u dient dan altijd rekening te houden met files, ook als het geen spitsuur is. Bovendien kunt u het beste voor vertrek een parkeerplaats op de luchthaven reserveren, want die zijn vaak volgeboekt.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf de luchthavens van Londen kunt u naar vrijwel alle bestemmingen in de wereld vliegen, variërend van Amsterdam, Parijs en Madrid tot Los Angeles, Bangkok en Sydney. Budgetmaatschappijen zoals EasyJet en Ryanair vertrekken meestal vanaf Londen Stansted Airport, Londen Luton Airport en Londen Southend Airport, terwijl de meeste intercontinentale vluchten vooral vanaf Londen Heathrow Airport of Gatwick Airport vertrekken. De luchthaven London City Airport wordt met name gebruikt door zakenreizigers.

Faciliteiten

Vooral op Londen Heathrow Airport en Gatwick Airport kunt u gebruik maken van enorm veel faciliteiten, zoals belastingvrije winkels, modezaken, cafés, Engelse pubs, fast food restaurants en à la carte restaurants. Daarnaast kunt u uzelf tijdens het wachten laten masseren in de beautysalon, en als u een nacht moet doorbrengen op het vliegveld kunt u er zelfs een hotelkamer boeken.

Tip: Moeten uw schoenen nodig gepoetst worden? Breng dan een bezoekje aan de National Shoeshine die zich in Terminal 5 van Londen Heathrow Airport bevindt en trakteer uw schoenen op een vakkundige typisch Engelse poetsbeurt. Mochten uw schoenen niet meer te redden zijn dan kunt u op de luchthaven ook nieuwe designerschoenen kopen, van bekende merken als Gucci, Prada, Tiffany & Co., Dior, Bulgari en Paul Smith. 

Goedkoopste vluchten vanaf...

Foto's van Flickr/AZ1172

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.