Kaart

Vliegen vanaf Maastricht

Maastricht Aachen Airport, zoals de luchthaven van Maastricht officieel heet, behoort tot de grotere vliegvelden van Nederland en is vooral populair bij vakantiegangers die in Zuid-Nederland, Vlaanderen en de Duitse grensstreek wonen. Indien u op zoek bent naar een goedkope vakantievlucht dan loont het zeker de moeite om eens te zoeken naar goedkope vliegtickets vanaf Maastricht, want dagelijks vliegen vanaf deze luchthaven in het zuiden van Nederland talloze lijndiensten en chartervluchten naar alle uithoeken van Europa.

Vervoer naar de luchthaven van Maastricht

Maastricht Aachen Airport is strategisch gelegen tussen Maastricht en de Duitse stad Aken. Indien u van plan bent om met de auto naar het vliegveld te reizen en vanuit de richting Maastricht/Luik komt neemt u de A2 (E25) richting Maastricht en Eindhoven en kiest dan voor afslag Maastricht Aachen Airport (afritnummer 50). Komt u vanuit de richting Sittard/Eindhoven, rijd dan via de A2 naar Luik/Maastricht/Eindhoven en neem vervolgens de afrit Maastricht Aachen Airport (afritnummer 50). Als u vanuit Belgisch Limburg naar de luchthaven reis rijdt u via de E314 richting Heerlen/Aachen. Vervolgens gaat u bij het knooppunt Kerensheide richting Maastricht (A2/E25) en neemt even later de afslag Maastricht Aachen Airport (afritnummer 50). U kunt uw auto parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2, die beiden op loopafstand van de terminal liggen. Wegbrengers en afhalers kunnen tevens vlakbij de passagiersterminal parkeren, hier geldt echter een maximum parkeerduur van 30 minuten.

Als u met het openbaar vervoer naar Maastricht Aachen Airport gaat neemt u eerst de trein naar Maastricht, Beek-Elsloo of Sittard en stapt vervolgens over op Veolia bus 59.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De budgetmaatschappijen Ryanair, Transavia en Corendon vliegen dagelijks vanaf Maastricht Aachen Airport naar diverse zonnige bestemmingen in Europa, waaronder Alicante, Tenerife, Mallorca, Bari, Porto, Faro, Heraklion en Antalya.

Faciliteiten

Zowel de aankomst- als de vertrekhal van Maastricht Aachen Airport bevinden zich op de begane grond. In de terminals vindt u diverse faciliteiten, waaronder een informatiebalie, een geldautomaat, cafés, belastingvrije winkels en restaurants. Op de eerste etage in het terminalgebouw is het restaurant Travel Inn gevestigd, dat ook voor niet-reizende bezoekers toegankelijk is. Daarnaast bevindt zich op het vliegveld een Tulip Inn hotel, dat tevens over een eigen restaurant beschikt.

Tip: Heeft u nog wat tijd over en wilt u voordat u het luchtruim kiest nog even afscheid nemen van uw vrienden en/of familie? Drink dan samen een kopje

koffie op het luchthaventerras van het Tulip Inn hotel, dat zich direct naast de terminal bevindt. 

Goedkoopste vluchten vanaf...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.