Kaart

Vliegtickets vanaf München vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u in Zuid-Duitsland en gaat u op vakantie, stedenreis of zakenreis? Zoek dan naar goedkope vliegtickets vanaf München, want vanaf het vliegveld van München kunt u naar diverse Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen.

Vervoer naar de luchthavens van München

Munich Airport, zoals de luchthaven van München formeel heet, is eenvoudig en snel met het openbaar vervoer te bereiken. Met de lijnen S1 en S8 van de S-Bahn bent u vanaf het centrum van München in nog geen 45 minuten op de luchthaven. Daarnaast kunt u vanaf de treinstations Freising, Erding en Markt Schwaben de MVV buslijn 635 naar vliegveld München nemen. Ook is er een Lufthansa Airport Bus, die vanaf U-Bahn station Nordfriedhof en het centraal station van München rechtstreeks naar de luchthaven rijdt. Indien u van plan bent om met de auto naar het vliegveld van München te gaan dient u vanuit het centrum de A9 op te gaan en vervolgens na ca. 25 minuten de afslag naar de A92 te nemen. Volg vervolgens de borden naar München-Flughafen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen waarmee u vanaf de luchthaven van München naar uw bestemming kunt vliegen zijn luchtvaartmaatschappijen als KLM, Lufthansa, Alitalia, British Airways, Turkish Airlines en United Airlines, alsmede diverse budgetmaatschappijen, waaronder Air Berlin, Germanwings, TUIFly, Vueling, SunExpress en Germania. Bestemmingen die u vanaf München Airport kunt bereiken zijn onder meer Amsterdam, Parijs, Londen, Barcelona, Madrid, Rome, Istanbul, New York, Sao Paulo, Dubai en Hong Kong.

Faciliteiten

De luchthaven van München bestaat uit twee terminals, die via het Munich Airport Center met elkaar verbonden zijn. Luchtvaartmaatschappijen die vanaf de wat oudere Terminal 1 vertrekken zijn onder andere Air Berlin, Condor, Emirates, Air France, Delta Air Lines, British Airways, EasyJet en Qatar Airways. De modernere Terminal 2 wordt vooral door Lufthansa gebruikt en door luchtvaartmaatschappijen die tot de Star Alliance groep behoren. Indien u nog even op uw vlucht dient te wachten kunt u het beste naar het Munich Airport Center gaan, want hier bevinden zich de meeste faciliteiten, zoals winkels, restaurants en cafés, een supermarkt, geldwisselkantoren, geldautomaten en bagagekluizen.

Tip: Reist u met kinderen? Dan zult u al gauw ontdekken dat de luchthaven van München heel kindvriendelijk is. Bezoek samen met uw kinderen het bezoekerscentrum, want hier zijn speciale ‘kinderterminals’ opgesteld waar kinderen onder meer kunnen leren hoe een vliegtuig klaar wordt gemaakt voor vertrek, wat voor beroepen er allemaal worden uitgeoefend op de luchthaven en wat de brandweer allemaal doet. Als uw kinderen daarna nog niet uitgespeeld zijn kunt u ze meenemen naar Kinderland, waar allemaal speeltoestellen te vinden zijn.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van München

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.