Kaart

Vliegtickets vanaf Paramaribo Zanderij vergelijken op Skyscanner

Bent u op dit moment in Suriname en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Paramaribo? Bekijk dan hier waar u heen kunt gaan vanaf Paramaribo, want diverse nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks of meerdere dagen per week van en naar Paramaribo. 

Vervoer naar de luchthaven van Paramaribo 

De luchthaven van Paramaribo, vaak ook Johan Adolf Pengel International Airport, Paramaribo-Zanderij International Airport of vliegveld Zanderij genoemd, ligt 45 kilometer ten zuiden van Paramaribo en is zowel met de auto als de (shuttle)bus te bereiken. Indien u met de bus naar de luchthaven van Paramaribo wilt gaan kunt u een lijnbus nemen, maar deze rijdt slechts enkele malen per dag. Een betere optie is daarom misschien een shuttlebus van het busbedrijf Le Grand Baldew, die u telefonisch kunt reserveren. Indien u met uw (huur)auto vanuit het centrum van Paramaribo naar het vliegveld van Paramaribo wilt gaan dient u via de Tweede Rijweg en de Lalla Rookhweg naar de Indira Ghandiweg (JFK Highway) te rijden, waarna u de borden naar de luchthaven dient te volgen. U kunt uw auto gratis op het parkeerterrein bij de luchthaven parkeren, al moet gezegd worden dat het aantal parkeerplaatsen zeer beperkt is.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Johan Adolf Pengel International Airport kunt met talloze nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Surinam Airways, Insel Air en Caribbean Airlines, naar diverse bestemmingen vliegen, waaronder Amsterdam, Aruba, Curaçao, Port of Spain, Belém-Val de Cans, Cayenne, Georgetown-Cheddi Jagan en Miami.

Faciliteiten

De luchthaven van Paramaribo is niet groot maar beschikt desondanks over enkele nuttige faciliteiten, waaronder belastingvrije winkels, een informatiebalie, cafés, restaurants, reisbureaus, autoverhuurbedrijven en een hotel. Omdat  Johan Adolf Pengel International Airport vrij klein is nemen de formaliteiten zoals bagage inchecken en de douane meestal niet veel tijd in beslag.

Tip: Moet u nog lang wachten tot uw vliegtuig vertrekt of is uw vliegtuig onverhoopt vertraagd? Neem dan een taxi of huur een auto en rijd naar Brownsberg, een indrukwekkend natuurreservaat dat onderdeel vormt van het Amazoneregenwoud en zeer hoog gelegen is, waardoor u er een fantastisch uitzicht heeft over het nabij gelegen Brokopondostuwmeer. Het natuurpark ligt niet ver van het vliegveld van Paramaribo en barst van de interessante flora en fauna, waaronder medicinale planten, herten, bosvarkens, ara’s en brulapen. Daarnaast zijn er in het park diverse watervallen te vinden, die het mooi doen op een foto en ook verkoeling bieden als de temperaturen in de middag omhoog schieten.  

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.