Kaart

Vliegtickets vanaf Roemenië - Skyscanner

Vliegtickets vanaf Roemenië

Woont of verblijft u in Roemenië en gaat u naar huis of op vakantie? Zoek dan naar goedkope vliegtickets vanaf Roemenië, want in dit land kunt u vanaf diverse luchthavens naar talloze bestemmingen vliegen.

Vervoer naar de luchthavens van Roemenië

In Roemenië bevinden zich maar liefs elf vliegvelden die voor commerciële vluchten gebruikt worden. De grootste luchthaven van Roemenië is Bucharest "Henri Coandǎ" International Airport, die ruim zestien kilometer ten noordoosten van het stadscentrum ligt. De snelste manier om op de luchthaven van Boekarest te komen is door de trein te nemen, die rechtstreeks naar de luchthaven rijdt. Daarnaast wordt er momenteel gewerkt aan de aanleg van metrolijn M6, die binnenkort tussen het centrum en het vliegveld gaat rijden. Er zijn ook diverse bussen die van en naar het centrum van Boekarest rijden, waaronder expresbus 780 en 783. Indien u met uw (huur)auto naar de luchthaven gaat rijden dient u vanuit het centrum eerst naar de A3 te rijden en dan de afslag naar de DN1 te nemen. Daarna kunt u de borden naar de luchthaven volgen. De andere regionale vliegvelden zijn meestal ook eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken, maar u kunt natuurlijk ook een taxi nemen of met uw (huur)auto naar de luchthaven rijden.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Luchtvaartmaatschappijen waarmee u vanaf Bucharest "Henri Coandǎ" International Airport naar uw bestemming kunt vliegen zijn onder meer KLM, TAROM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Air France, British Airways, Alitalia, TAP Portugal en Turkish Airlines. Daarnaast vliegen diverse budgetmaatschappijen dagelijks van en naar de luchthaven van Boekarest, waaronder Blue Air, Vueling en Wizz Air. Bestemmingen die u vanaf Bucharest "Henri Coandǎ" International Airport kunt bereiken zijn onder meer Amsterdam, Parijs, Londen, Rome, Frankfurt, Lissabon en Istanbul. De budgetmaatschappijen die vanaf de luchthaven van Boekarest vliegen brengen u onder meer naar Rome, Madrid, Londen, Dortmund, Geneve en Neurenberg. Indien u vanaf een van de overige regionale luchthavens van Roemenië gaat vliegen bent u voornamelijk aangewezen op TAROM, Air Bucharest en budgetmaatschappijen, zoals Blue Air, Wizz Air, Freebird Airlines en Corendon Airlines. Deze vliegen voornamelijk naar regionale bestemmingen en zonnige vakantieoorden rond de Middellandse Zee.

Faciliteiten

Op de luchthaven van Boekarest zijn diverse faciliteiten te vinden, waaronder winkels, restaurants en cafés, geldwisselkantoren, geldautomaten en bagagekluizen. Het aantal voorzieningen op de regionale luchthavens is wat beperkter, maar ook hier vindt u meestal wel een belastingvrije winkel en een café.

Tip: Wilt u weten vanaf welke luchthavens in Roemenië u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Roemenië (RO) - Alle vliegvelden’ in, dan laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf alle luchthavens in Roemenië zien.

Foto's van Flickr/CamilG

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.