Kaart

Vliegtickets vanaf Valencia vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u op dit moment aan de Costa del Azahar en zoekt u goedkope vliegtickets vanaf Valencia? Lees dan hier hoe u de luchthaven van Valencia kunt bereiken en naar welke bestemmingen u vanuit Valencia kunt vliegen. 

Vervoer naar Valencia Airport

Valencia Airport, ook vaak Manises Airport genoemd, ligt 8 kilometer ten westen van Valencia en is ideaal voor reizigers die aan de Costa del Azahar, in het zuiden van de Costa Brava of het noorden van de Costa Blanca verblijven. De eenvoudigste manier om Valencia Airport te bereiken is met de metro, die er ca. 25 minuten over doet om van Carrer de Colón in het centrum van Valencia naar de luchthaven te rijden. Daarnaast rijdt buslijn 150 vanuit het centrum naar Valencia Airport, en stopt onderweg ook in Mislata, Quart de Poblet en Manises.  Ook zijn er diverse particuliere busondernemingen en shuttlebussen die vanuit de omringende badplaatsen naar Valencia Airport rijden. Als u van plan bent om met uw (huur)auto vanuit het centrum van Valencia naar de luchthaven te gaan dan dient u de A3 richting Manises te nemen en dan de borden naar de luchthaven te volgen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Valencia Airport kunt u met een groot aantal budgetmaatschappijen, zoals Transavia, Germanwings, Air Berlin, Ryanair, Easyjet, Vueling en Wizz Air naar talloze bestemmingen binnen Europa vliegen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Weeze, Brussel, Londen, Charleroi, Gran Canaria, Ibiza, Palma de Mallorca, Pisa, Rome, Sevilla en Tenerife. Daarnaast kunt u met diverse lijndiensten van nationale luchtvaartmaatschappijen, zoals Iberia, Lufthansa, Alitalia en TAP Portugal, naar allerlei binnenlandse en Europese bestemmingen vliegen, waaronder Lissabon, Frankfurt, Bilbao, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Málaga, Menorca, Palma de Mallorca, Sevilla en Tenerife. Ook kunt u vanuit Valencia naar enkele verdere bestemmingen vliegen, waaronder Casablanca, Istanbul en Moskou.

Faciliteiten

De luchthaven van Valencia heeft één terminal, waarin de aankomst- en vertrekhal zijn gevestigd. In het terminalgebouw zijn talloze faciliteiten te vinden, waaronder belastingvrije winkels, cafés, restaurants, geldautomaten en bagagekluizen. Daarnaast beschikt Valencia Airport over een VIP Lounge en een gebedsruimte. In het terminalgebouw heeft u overal beschikking tot draadloos internet, dat de eerste vijftien minuten gratis te gebruiken is.

Tip: Indien u met de auto maar Valencia Airport komt en van plan bent om uw auto meerdere dagen op het parkeerterrein van het vliegveld te parkeren dan is het aan te raden om vooraf via de website van de luchthaven een parkeerplaats te reserveren. Reservering van een parkeerplaats is kosteloos en verplicht u tot niets, maar u profiteert op die manier wel van veel lagere parkeertarieven. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.