Kaart

Vliegtickets vanaf Zürich vergelijken op Skyscanner

Woont of verblijft u in Zwitserland en wilt u op vakantie of naar huis gaan? Zoek dan naar goedkope vliegtickets vanaf Zürich, want vanaf dit moderne Zwitserse vliegveld kunt u naar diverse Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen.

Vervoer naar de luchthaven van Zürich

Zürich Kloten Airport, zoals de luchthaven van Zürich formeel heet, is eenvoudig en goed met de trein, bus, tram en auto te bereiken. Met lijn S2 en S16 van de Zürich S-Bahn bent u vanaf het centrum van Zürich in korte tijd op de luchthaven. Daarnaast zijn er diverse InterRegio, InterCity en Eurocity treinen uit de richting Basel, Bern, Biel/Bienne, Brig, Genève, Konstanz, Lausanne, Luzern, München, Neuchâtel, Romanshorn, St. Gallen en Winterthur die op het station van het vliegveld stoppen. Ook kunt u vanuit het centrum de tramdienst Stadtbahn Glattal nemen, waarbij tramlijn 10 en 12 op het vliegveld stoppen. Indien u met de auto naar het vliegveld van Zürich gaat dient u vanuit het centrum naar de A51 te gaan en dan de borden naar het vliegveld te volgen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Luchtvaartmaatschappijen waarmee u vanaf de luchthaven van Zürich naar uw bestemming kunt vliegen zijn onder meer Austrian Airlines, KLM, Lufthansa, Brussels Airlines, British Airways, Niki, Air China, Alitalia en Iberia, alsmede diverse budgetmaatschappijen, waaronder KLM, British Airways, Swiss International Air Lines, Lufthansa, Finnair, Delta Air Lines en Singapore Airlines. Bestemmingen die u vanaf Zürich Airport kunt bereiken zijn onder meer Amsterdam, Parijs, Londen, Rome, Singapore en New York. Daarnaast zijn er diverse charter- en budgetmaatschappijen die dagelijks of tijdens het vakantieseizoen van en naar Zürich vliegen, waaronder Easyjet, Edelweiss Air, Helvetic Airways, Vueling en WOW Air. Deze prijsvechters vliegen naar bestemmingen als Ibiza, Málaga, Santiago de Compostela, Antalya, Tel Aviv en Heraklion.

Faciliteiten

De luchthaven van Zürich bestaat uit  drie terminals, te weten Terminal A, Terminal B/D en Terminal E. Terminal A wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten en Schengenvluchten, Terminal B/D voor Schengen– en niet-Schengenvluchten en Terminal E is voornamelijk bedoeld voor niet-Schengenvluchten. In alle terminals zijn diverse faciliteiten te vinden, zoals winkels, restaurants en cafés, een drogist, geldwisselkantoren, geldautomaten, een gebedsruimte en bagagekluizen. Daarnaast kunnen alle wachtende passagiers in alle terminalgebouwen 60 minuten gebruik maken van gratis wifi. 

Tip: bent u een vliegtuigfanaat? Ga dan naar het observatiedeck in Terminal B of E, of boek een excursie, waarbij u een bustour maakt en onder meer van dichtbij ziet hoe vliegtuigen uit hun hangar worden gereden en worden getankt.  

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Zürich

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.