Luchthaven Amsterdam SchipholAankomsten en vertrekken

Snel zoeken

Goedkope vluchten vanaf Amsterdam Schiphol

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de actuele vertrek- en aankomsttijden van de inkomende en uitgaande vluchten van de luchthaven Amsterdam Schiphol. Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij of vertrek- of aankomsttijd en meteen zien in welke vertrekhal je moet zijn. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

Vertrekinformatie Amsterdam Schiphol

Amsterdam Schiphol heeft drie vertrekhallen. De meeste internationale vluchten vertrekken vanaf vertrekhal 3, hoewel achterin deze vertrekhal ook budgetmaatschappijen als easyJet en Ryanair worden ingecheckt. Vluchten van KLM vind je in vertrekhal 2 en de meeste vluchten van Transavia worden ingecheckt in vertrekhal 1.

Alle vertrekhallen zijn verbonden met pieren en het is mogelijk om van de ene naar de andere pier te lopen, zelfs als ze met een andere vertrekhal verbonden zijn. Er is één uitzondering: pier H/M. Als je op deze pier langs de paspoortcontrole bent, kun je niet meer naar een ander deel van de terminal.

Vertrekhal 1

In vertrekhal 1 vind je incheckbalies 1 t/m 8 met direct daarachter Lounge 1 en Gates B, C en D. In vertrekhal 1 is rolstoel-assistentie aanwezig, selfservice check-in en een informatiebalie. In Lounge 1 vind je cafés als Starbucks, winkels als Hugo Boss en Rituals en talloze bars, restaurants en souvenirshops.

Vertrekhal 2

In vertrekhal 2 vind je incheckbalies 9 t/m 16 met direct daarachter Lounge 2 en Gates E. Ook in vertrekhal 2 is rolstoel-assistentie aanwezig en selfservice check-in. Daarnaast vind je er bagagekluisjes, een EHBO-post, een rookruimte, internetpunt, verschoonruimte voor baby’s, een kids corner en een bagage sealing service. Naast cafés, bars, winkels en souvenirshops vind je in Lounge 2 de Holland Boulevard, met twee casino’s en een Dutch Bar.

Vertrekhal 3

Vertrekhal 3 is de grootste vertrekhal, met incheckbalies 17 t/m 32 met direct daarachter Lounge 3 en 4 en Gates F, G, H en M. In vertrekhal 3 vind je een informatiebalie selfservice check-in, rolstoel-assistentie een een tax free refund-balie. Lounge 3 en 4 bieden verschillende espressobars, winkels, souvenirshops, bars, restaurants en cafés.

Wanneer moet ik inchecken op Amsterdam Schiphol?

Er zijn 87 luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol. Er zijn drie manieren om in checken voor je vlucht.

Online inchecken
Kan 30 dagen tot een paar uur voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Je kunt zelf een stoel selecteren, waarbij geldt: hoe eerder je incheckt, hoe meer keuze er is. Je hoeft op Schiphol dan alleen nog maar je eventuele ruimbagage af te geven, bij de balie of de bagage drop off.

Bekijk ook: van 30 dagen tot 22 uur: wanneer kun je online inchecken?

Selfservice check-in
Je kunt ook gebruikmaken van de selfservice check-in kiosken op Schiphol. Je checkt in met behulp met machines; snel, comfortabel en makkelijk. Je vindt de selfservice check-in kiosken bij de incheckbalies, op Schiphol Plaza en de WTC Traverse. Maak je gebruik van deze mogelijkheid, dan moet je wel ruim op tijd op de luchthaven aanwezig zijn.

Inchecken bij de balie
Tot slot kun je inchecken voor je vlucht bij de balie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Hou er wel rekening mee dat dit meer tijd kost dan vooraf inchecken.

Bekijk hier een overzicht van de afmetingen en het gewicht voor hand- en ruimbagage

Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn op vliegveld Amsterdam Schiphol?

Dit hangt er vanaf of je al online hebt ingecheckt of niet. Is dit niet het geval, dan dien je voor Europese bestemmingen minimaal twee uur voor vertrektijd aanwezig te zijn en voor bestemmingen buiten Europa minimaal drie uur. Reis je in vakantieperiodes, dan adviseert de luchthaven om ruimere tijden aan te houden omdat de wachttijden langer kunnen zijn.

Reis je met alleen handbagage en heb je online al ingecheckt, dan kun je meteen doorlopen naar de douane. In 2015 werd er een nieuwe systeem voor veiligheidscontrole ingevoerd, waardoor de controle een stuk sneller verloopt. Reis je wel met ruimbagage maar ben je online al ingecheckt? Houd er dan rekening mee dat je minimaal 40 minuten voor vertrek je bagage moet hebben afgeleverd. Het instappen van een vlucht begint meestal een half uur van tevoren.

Aankomstinformatie Amsterdam Schiphol

Amsterdam Schiphol heeft vier aankomsthallen. Wanneer het vliegtuig geland is, wordt al snel duidelijk op de digitale schermen bij welke aankomsthal je moet zijn. Je kunt ook de aankomstinformatie aflezen in het schema hierboven of in de Schiphol-app.

Overnachten op Amsterdam Airport

Heb je een overstap op Amsterdam Schiphol en moet je de volgende ochtend weer vroeg op de luchthaven zijn, dan zijn er negen hotels in de buurt waar je kunt overnachten. De dichtstbijzijnde zijn het Yotel in Lounge 2 van de transitzone, het Mercure Hotel in Lounge 3 en het Sheraton en Hilton op de Schiphol Boulevard.

Parkeren op Schiphol

Of je nu zelf op reis gaat, iemand komt brengen of komt ophalen: op Schiphol zijn er tal van parkeermogelijkheden. Wel geldt: hoe eerder je reserveert, hoe voordeliger je parkeert. Reserveren doe je hier.

P1 Kort parkeren & Ophalen/ wegbrengen
Kom je iemand ophalen of wegbrengen of parkeer je korter dan 2 dagen, dan parkeer je bij Schiphol P1 Kort parkeren. Je parkeert de auto vlakbij de aankomsthallen zonder reservering in de overdekte parkeergarage van P1 of P2. Je betaalt €1* per 10 minuten met een max. dagtarief van €37,50.

P1 Lang parkeren - Holiday Parking
P1 holiday parking is voor mensen die langer dan 48 uur willen parkeren en dichtbij de terminal willen staan. Je moet hiervoor online reserveren en het tarief is afhankelijk van de periode die je kiest en hoe lang je parkeert.

P3 Lang parkeren
Als je langer dan twee dagen op reis gaat, biedt Schiphol Lang Parkeren een aantal voordelige opties. Zo kun je parkeren in de P3 garage of op het onoverdekte parkeerterrein. Vanaf hier rijden zeer regelmatig bussen die je in vijf minuten naar de vertrekhallen brengen. Het inrijtarief is vanaf €65* voor 1 tot 3 dagen en €7,50* per extra dag.

P4 Basic Parking
Dit overzichtelijke parkeerterrein is bereikbaar vanaf de snelweg en heeft een heel scherp tarief. De gratis snelbus neemt je elke 15 minuten naar de terminal. Je moet online reserveren en het tarief is afhankelijk van de periode en hoe lang je parkeert.

Valet Parking
Je kunt ook kiezen voor P6 Valet Parking en Terminal Valet Parking: je kunt je auto vlakbij de vertrekhal neerzetten, geeft de autosleutel af bij een Schiphol medewerker en je auto staat weer klaar wanneer je terug bent in Nederland. Reserveren moet online en het tarief is afhankelijk van de periode en hoe lang je parkeert. Naast Valet Parking biedt Schiphol ook andere parkeerservices, zoals Excellence Parking en Privium Parking.

Van en naar Amsterdam Schiphol

Met de auto

Vanaf Utrecht is het 50 kilometer naar luchthaven Schiphol. Zonder verkeer bereik je de luchthaven in 41 minuten. Eenmaal op Schiphol volg je de borden naar Parkeren Schiphol Centrum, P1 en P2. Het adres voor je navigatiesysteem is Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.

Met de trein

Het treinstation van Schiphol ligt pal onder de luchthaven. Op het perron neem je de roltrap naar boven en vanaf Schiphol Plaza loop je direct naar de vertrek- en aankomsthallen. Je vindt het reisadvies van en naar Amsterdam Schiphol in de Reisplanner op de website van de NS. De nachttreinen rijden één keer per uur tussen Utrecht Centraal - Amsterdam Centraal - Amsterdam Schiphol - Leiden Centraal - Den Haag Centraal - Delft - Rotterdam Centraal en omgekeerd.

Met de bus

Amsterdam airport is heel goed te bereiken met de bus dankzij de 24 directe buslijnen die Schiphol met omliggende plaatsen verbindt. Alle buslijnen stoppen op Schiphol Plaza, recht voor de aankomst- en vertrekhal. Je vindt het reisadvies van en naar Amsterdam Schiphol op de website van 9292.

Met de taxi

Tot slot biedt vliegveld Schiphol twee taxi-services aan: Schiphol Travel Taxi voor gewone reizigers en Schiphol Business Taxi voor zakenreizigers. De Schiphol Travel Taxi biedt twee opties: gedeeld vervoer of privé-vervoer. Het voordeel: je reist comfortabel van deur tot deur, je hoeft niet zelf met koffers te slepen en je kunt 24/7 gebruikmaken van de service. Vooraf reserveren is verplicht en kan hier.

*Bijgewerkt januari 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.
* De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Vergelijk deze goedkope vliegtickets vanaf Amsterdam