Luchthaven Athens InternationaalAankomsten en vertrekken

Vluchtgegevens zijn momenteel niet beschikbaar.

Goedkope vluchten vanaf Athens Internationaal

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de status van de vlucht die vertrekt of aankomt op luchthaven Athene in het bovenstaande schema. Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij of vertrek- of aankomsttijd en meteen zien in welke vertrekhal je moet zijn. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

Vertrekinformatie luchthaven Athene

Luchthaven Athene, ook wel bekend als Athens International Airport in het Engels en Eleftherios Venizelos in het Grieks, heeft als thuisbasis de Griekse luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines. De airport heeft twee vertrekhallen: één in de hoofdterminal en één in de satelliet-terminal. Beide vertrekhallen bevinden zich op de eerste verdieping. Op de digitale schermen kun je volgen wanneer je vliegtuig vertrekt. Je kunt de vertrekinformatie ook aflezen in het schema hierboven of op de website van de luchthaven.

Alle vluchten worden ingecheckt bij de 144 check-in desks in de vertrekhallen. Reis je alleen met handbagage en ben je online al ingecheckt, dan kun je direct door naar de gates. Ben je nog niet ingecheckt of reis je met ruimbagage, ga dan naar de airlinedesk van jouw luchtvaartmaatschappij. Op de digitale schermen kun je lezen in welke vertrekhal je moet zijn.

Hoofdterminal

De hoofdterminal is verdeeld in twee boarding areas: hal A, voor internationale vluchten, non-Europese landen en non-Schengen en hal B, voor Schengen-vluchten en lokale vluchten. De gates zijn als volgt genummerd: van A1 tot A13 en van B19 tot B31. In de hoofdterminal vind je de restaurants, duty free shops, een apotheek, een informatiebalie, ATM’s, currency exchange, autoverhuur en een play area voor kinderen. Ook is er gratis WiFi beschikbaar. Bekijk hier de kaart van de hoofdterminal.

Satelliet-terminal
De satelliet-terminal bevindt zich ten zuiden van de hoofdterminal en wordt alleen gedurende het hoogseizoen gebruikt. Deze terminal opereert alleen op Schengen-vluchten. De gates zijn genummerd van A30 tot A39. In de satelliet-terminal vind je restaurants, duty free shops, een apotheek, ATM’s, currency exchange en een play area voor kinderen. Ook is er gratis WiFi beschikbaar. Bekijk hier de kaart van de satelliet-terminal.

Wanneer moet ik inchecken op luchthaven Athene?

Er zijn 55 luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf Athene airport. Er zijn drie manieren om in checken voor je vlucht:

Online inchecken

Kan vanaf 30 dagen tot een paar uur voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Je kunt zelf een stoel selecteren, waarbij geldt: hoe eerder je incheckt, hoe meer keuze er is. Je hoeft op de luchthaven dan alleen nog maar je eventuele ruimbagage af te geven bij de airlinedesk.

Bekijk ook: van 30 dagen tot 22 uur: wanneer kan ik online inchecken?

Self check-in

Je kunt ook gebruikmaken van één van de 18 self check-in kiosken op luchthaven Athene. Je checkt in met behulp met machines; snel, comfortabel en makkelijk. Je kunt nadat je je boarding pass hebt gekregen meteen doorlopen naar de gates. Dat wil zeggen, mits je alleen met handbagage reis. Reis je ook met ruimbagage, zul je die nadat je bent ingecheckt alsnog moeten afgeven bij de drop-off.

Inchecken bij de balie

Kun je bij jouw luchtvaartmaatschappij niet online inchecken of reis je met ruimbagage, dan kun je het beste in de rij gaan staan voor de balie van je airline. Hou er wel rekening mee dat dit meer tijd kost dan vooraf inchecken.

Bekijk ook: de afmetingen en gewicht voor hand- en ruimbagage

Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn op luchthaven Athene?

Dit hangt er vanaf of je al online hebt ingecheckt of niet. Is dit niet het geval, dan dien je voor Europese bestemmingen zo’n anderhalf tot twee uur voor vertrektijd aanwezig te zijn en voor bestemmingen buiten Europa zo’n tweeënhalf tot drie uur. Reis je in vakantieperiodes, dan adviseert de luchthaven om ruimere tijden aan te houden omdat de wachttijden langer kunnen zijn.

Reis je wel met ruimbagage maar ben je online al ingecheckt? Houd er dan rekening mee dat je minimaal 40 minuten voor vertrek je bagage moet hebben afgeleverd (dit geldt korte-afstandsvluchten; voor lange-afstandsvluchten sluit de balie langer van tevoren). Het instappen van een vlucht begint meestal een half uur van tevoren.

Aankomstinformatie luchthaven Athene

Luchthaven Athene heeft ook twee aankomsthallen: één in de hoofdterminal en één in de satelliet-terminal. Beide aankomsthallen bevinden zich op de begane grond. Op de digitale schermen kun je volgen wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook aflezen in het schema hierboven of op de website van de luchthaven. Vlieg je vanuit een non-Schengen gebied, dan arriveer je in arrival area A. Vlieg je vanuit een Schengen-gebied, arriveer je in arrival area B. In de aankomsthallen vind je ook de lost & found-balies, mocht je bagage vermist worden.

Transfers
Als je al een boarding pass hebt voor de volgende vlucht, kijk je op de digitale schermen naar welke gate je moet voor je transfer. Als je nog geen instapkaart hebt, ga dan naar de dichtstbijzijnde transferdesk óf ga naar de check-in balie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt in de vertrekhal. Onthoud vast dat alle vluchten naar non-Schengen gebieden vertrekken vanaf boarding area A en vluchten naar Schengen-landen vanaf boarding area B. Je koffer wordt meestal direct doorgestuurd naar je eindbestemming. Is dit niet het geval, haal dan je koffer op bij de bagageband en ga naar de vertrekhal.

Overnachten op/ rond luchthaven Athene

Heb je een paar uur durende overstap op luchthaven Athene of heb je een vroege vlucht, dan kun je ervoor kiezen te overnachten op of rond te airport. Er is één hotel op 100 meter afstand van de luchthaven en drie binnen een straal van vier kilometer. Het dichtstbijzijnde hotel is het vijfsterrenhotel Sofitel, de andere hotels/ appartementen zijn op volgorde van afstand van de luchthaven: Varaba Country House, Dina’s House en 4MS Orianna Apartment Airport.

Parkeren op luchthaven Athene

Of je nu iemand moet wegbrengen, komt ophalen of je auto voor langere tijd parkeert, op luchthaven Athene zijn er tal van parkeermogelijkheden. Er zijn vier parkeergarages: Short Term Parking (P1 en P2), Long Term Parking (P3) en Executive Valet Parking.

Kort parkeren

Kom je iemand ophalen of wegbrengen, volg dan de borden naar P1 of P2. Je vindt deze parkeergarages tegenover hoofdterminal en de aankomsthal, op 2 minuten loopafstand. Deze garages hebben bij elkaar 1360 parkeerplekken. De eerste 20 minuten parkeer je gratis.

Lang parkeren

Wil je lang parkeren? Volg dan het bord P3. Deze parkeergarage heeft meer dan 5800 parkeerplekken en ligt op 5 minuten loopafstand van de terminal. Je kunt er ook voor kiezen de gratis shuttlebus te nemen. Boek je vooraf en online, dan krijg je korting: tot 50% als je langer dan 7 dagen parkeert! Wil je snel en makkelijk parkeren en gebruikmaken van premium services, parkeer dan bij Executive Valet Parking. Deze parkeergarage is recht tegenover de vertrekhal gevestigd. Het luchthavenpersoneel zal je auto wegzetten en terugbrengen op het moment dat je hem weer nodigt hebt.

Van en naar luchthaven Athene

Met de auto
Vanaf het centrum van Athene rijd je in ongeveer 30 minuten naar de luchthaven (maar houd altijd rekening met verkeer). Vanaf Noord-Athene bereik je de luchthaven via de snelweg Attiki Odos, vanaf West-Athene via Varis-Koropiou, vanaf Zuid-Athene via Laurio Avenue en vanaf Oost-Athene via Spata-Loutsa Avenue. Het adres dat je invoert in je navigatie is Attiki Odos, Spata Artemida 190 04.

Met de trein

Het Griekse treinnetwerk heet Proastiakos en verbindt Athene met de luchthaven. Vanaf Plakentias Station ben je in ongeveer 15 tot 25 minuten op de airport. De trein rijdt vanaf zes uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. Het treinstation vind je in de hoofdterminal van de airport. Voor de trein moet je een Athene Card aanschaffen en daar saldo op zetten; voor een enkeltje naar de airport betaal je dan €1,40*. Kijk hier voor meer info.

Met de metro
Je kunt ook de metro pakken: neem dan lijn 3 vanaf Aghia Marina of Syntagma naar de airport. De rit duurt zo’n 40 minuten. De metro naar de airport rijdt ieder half uur en een ticket voor 90 minuten kost €8,00*. Kijk hier voor het metroschema. De laatste metro vanaf de airport vertrekt om half twaalf ’s avonds. Een enkeltje kost €8,00*, een retourticket €14,00*. Heb je een Athene Card, dan betaal je slechts €1,40*. Dit is erg aan te raden!

Met de bus
Je kunt ook op de bus stappen, wat de goedkoopste en ook de langzaamste optie is, maar je enige optie als de trein of metro niet meer rijdt! De buren rijden namelijk 24/7. Lijnen x93, x95, x96 en x97 gaan naar de airport en vertrekken ieder half uur of ieder uur. Je stapt op op Kifsou Avenue, Syntagma Square, Piraeus of Elliniko. Een enkeltje kost €6,00*. Heb je een Athene Card, dan betaal je slechts €1,40*. Dit is erg aan te raden!

Met de taxi

Wil je snel en zonder gedoe met het slepen van je koffer naar de airport komen, dan kun je een taxi nemen die je binnen 35-40 minuten naar de luchthaven brengt. Je betaalt zo’n €38,00* voor een ritje (€54,00* tussen 00.00 - 06.00 uur). Eis wel dat de taximeter aangaat, om nare situaties te voorkomen.

*Geplaatst: januari 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid. De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.