Luchthaven BarcelonaAankomsten en vertrekken

Snel zoeken

Goedkope vluchten vanaf Barcelona

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de status van de vlucht die vertrekt of aankomt op luchthaven Barcelona-El Prat in het bovenstaande schema. Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij of vertrek- of aankomsttijd en meteen zien in welke vertrekhal je moet zijn. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

Vind vliegtickets naar Barcelona-El Prat

Vertrekinformatie luchthaven Barcelona

Vliegveld Barcelona-El Prat heeft twee vertrekhallen: Terminal 1 (T1) en Terminal 2 (T2). Vanaf welke terminal je zal vertrekken, is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. De meeste vluchten naar Nederland vertrekken vanaf T1, maar Transavia vliegt bijvoorbeeld vanaf T2. Terminal 1 en Terminal 2 liggen vier kilometer van elkaar af, dus controleer goed vanaf welke terminal je vertrekt.

Terminal 1

T1 is de nieuwste terminal op de luchthaven van Barcelona en werd in 2009 opgeleverd. Hier vind je 166 check-in balies, 101 gates en meer dan 20.000 vierkante meter aan winkelgebied. Je kunt er nog uitgebreid shoppen voordat je op het vliegtuig stapt of op je gemak een hapje eten. Met ketens als Zara, Mango en Accessorize heb je volop de gelegenheid om duty free te shoppen op Barcelona Airport.

Terminal 2

Terminal 2 is de oude terminal van luchthaven Barcelona-El Prat en is iets gedateerde dan T1. Deze terminal wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen en lokale airlines. Toch vind je ook hier genoeg voorzieningen om je vliegreis aangenaam te beginnen. Er zijn volop eettentjes en winkels waar je tax free kan winkelen.

Hoe kom ik van Terminal 1 naar Terminal 2 op Barcelona Airport?

Er is een gratis shuttlebus die de twee terminals met elkaar verbindt. Deze bus rijdt 24 uur per dag en vertrekt elke 6 à 7 minuten. De reistijd tussen beide terminals bedraagt 10 tot 15 minuten.

Vanaf welke terminal vertrekt mijn vlucht?

De vertrekhal van je vlucht is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Vueling vertrekt bijvoorbeeld vanaf Terminal 1, Transavia vanaf Terminal 2. Klik hier voor een overzicht van de juiste terminal. 

Lounges op Barcelona-El Prat

Heb je een lange overstap in Barcelona of wil je ontspannen aan je reis beginnen? Maak dan gebruik van één van de lounges op Barcelona-El Prat Airport. Er zijn in totaal vier lounges op het vliegveld waar je na de douane terecht kan: Sala VIP Colomer (T1), Sala VIP Miro (T1), Sala VIP Pau Casals (T1) en Sala VIP Canada's (T2). Je kunt van tevoren loungetoegang kopen via de officiële website van Barcelona Airport

Is er gratis WiFi op luchthaven Barcelona-El Prat?

Op de luchthaven Barcelona-El Prat kun je gebruik maken van WiFi. Deze gratis service wordt aangeboden door kubiWireless-Eurona. Om gebruik te maken van gratis WiFi op Barcelona Airport, moet je je aanmelden via het netwerk Airport_Free_Wifi_AENA. Vervolgens verschijnt een welkomstscherm met instructies. De gratis WiFi-toegang is in Terminal 1 overal te ontvangen, in Terminal 2 zijn er speciale WiFi-punten waar je het netwerk kan ontvangen. Klik hier voor meer informatie over WiFi op de luchthaven van Barcelona.

Met Skyscanner naar Barcelona

Wanneer moet ik inchecken op luchthaven Barcelona-El Prat?

Er zijn 89 luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf de luchthaven Barcelona-El Prat. Er zijn drie manieren om in checken voor je vlucht.

Online inchecken

Dit kan 30 dagen tot een paar uur voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Je kunt zelf van tevoren online een stoel selecteren, waarbij geldt: hoe eerder je incheckt, hoe meer keuze er is. Je hoeft op de luchthaven in Barcelona dan alleen nog maar je eventuele ruimbagage af te geven, bij de balie of de bagage drop off.

Inchecken bij de balie

Je kunt ook inchecken bij de balie van jouw airline, bijvoorbeeld als je niet online kan inchecken of als je met ruimbagage reist. Houd er wel rekening mee dat dit meer tijd kost dan vooraf inchecken. Daarnaast kunnen sommige vliegtuigmaatschappijen geld in rekening brengen als je niet online bent ingecheckt, controleer dat bij de maatschappij waarmee je vliegt.

Selfservice check-in

Op Barcelona-El Prat Airport kun je soms ook gebruik maken de zelfservice zuilen om in te checken. Je checkt in met behulp met machines: snel, comfortabel en makkelijk. Je vindt de selfservice check-in kiosken op alle drie de verdiepingen in Terminal 1. Vlieg je met KLM, Vueling of Iberia, dan kun je daar gebruik van maken. Bekijk hier een overzicht van de vliegtuigmaatschappijen die zelfservice aanbieden. 

Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn op luchthaven Barcelona-El Prat?

Dit hangt er vanaf of je al online hebt ingecheckt of niet. Is dit niet het geval, dan dien je voor Europese bestemmingen minimaal twee uur voor vertrektijd aanwezig te zijn en voor bestemmingen buiten Europa minimaal drie uur. Reis je in vakantieperiodes, dan adviseert de luchthaven om ruimere tijden aan te houden omdat de wachttijden langer kunnen zijn.

Reis je wel met ruimbagage maar ben je online al ingecheckt? Houd er dan rekening mee dat je minimaal 40 minuten voor vertrek je bagage moet hebben afgeleverd bij de balie. Het instappen van een vlucht begint meestal een half uur van tevoren.

Als je met alleen handbagage reist én van tevoren bent ingecheckt, dan kun je direct doorlopen door de douane.

Aankomstinformatie luchthaven Barcelona

Op de luchthaven Barcelona-El Prat kun je op de digitale schermen volgen wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook aflezen in het schema hierboven of op de website van de luchthaven.

Services in de aankomsthallen

In de aankomsthal van Barcelona Airport kun je terecht voor pinautomaten, toeristische informatie en autohuur.

Overnachten op/rond Barcelona-El Prat

Heb je een overstap op Barcelona-El Prat of heb je een vroege vlucht, dan zijn er een aantal hotels in de buurt waar je kunt overnachten. De dichtstbijzijnde zijn Sleep & Fly (400 meter), Tryp Barcelona Airport Hotel (1,9 kilometer) en het BAH Barcelona Airport Hotel (2,4 kilometer).

Auto huren op Barcelona-El Prat

Op de luchthaven van Barcelona-El Prat kun je eenvoudig een auto huren. In Terminal 1 en Terminal 2 kun je terecht bij verschillende autohuurbedrijven, waaronder Avis, EuRopcar, Hertz en Sixt.

Vliegveld Barcelona naar centrum

Met de trein

Er vertrekt elke 30 minuten een trein vanaf de luchthaven naar het centrum van Barcelona. Het treinstation bevindt zich in Terminal 2. Treinen rijden tussen 06:00 en 23:00 uur.

Met de bus

De snelste manier om in het centrum van Barcelona te komen is met de bus. Aerobús vertrekt vanaf T1 en T2, en brengt je in een rechte lijn naar Plaça de Catalunya in het centrum van de stad.  Een enkeltje met de Aerobús kost € 5,90*. Er zijn ook stadsbussen die vanaf de luchthaven vertrekken.

Met de metro

Vanaf Barcelona Airport kun je eenvoudig met de metro naar het centrum reizen. Metrolijn L9 heeft haltes bij T1 en T2, deze staan duidelijk aangegeven in de aankomsthal. Om in het toeristische centrum te komen, moet je vervolgens overstappen op de lijnen L1, L5 of L3. Metro’s vertrekken elke 4 tot 7 minuten. Een kaartje kost € 4,50*.

Met de taxi

Net buiten T1 en T2 vind je de taxistandplaatsen. Hier kun je een taxi nemen naar je volgende bestemming. Voor een taxiritje naar het centrum van Barcelona betaal je € 25 à € 30*.

Met de auto

Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf de luchthaven naar het centrum van Barcelona. Met je huurauto kun je de borden C31 of C32 volgen, die je naar de belangrijkste wegen in het centrum van Barcelona leiden.

*Geplaatst januari 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

*De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.