Luchthaven KeulenAankomsten en vertrekken

Snel zoeken

Goedkope vluchten vanaf Keulen

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de actuele vertrek- en aankomsttijden van de inkomende en uitgaande vluchten van luchthaven Keulen-Bonn. Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij of vertrek- of aankomsttijd en meteen zien in welke vertrekhal je moet zijn. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

app

Vertrekinformatie Keulen-Bonn

Keulen-Bonn heeft twee vertrekhallen: Terminal 1 en Terminal 2. Vluchten van alle 21 luchtvaartmaatschappijen worden hier ingecheckt. Reis je alleen met handbagage en ben je online al ingecheckt, dan kun je direct door naar de gates. Ben je nog niet ingecheckt of reis je met ruimbagage, ga dan naar de airlinedesk van jouw luchtvaartmaatschappij. Op de digitale schermen kun je lezen in welke vertrekhal je moet zijn.

Services in de vertrekhallen
In Terminal 1 vind je drie ATM’s, dertien bars/ restaurants (waaronder Starbucks en Burger King) en dertien winkels (waaronder Esprit en Marc O’Polo). In Terminal 2 vind je twee ATM’s, acht bars/ restaurants (waaronder een McDonalds) en negen winkels. Verder is er onder meer een apotheek op de luchthaven aanwezig, een medical service, lost & found-balie en een postkantoor. In Terminal 1 vind je tevens een terras (dagelijks geopend van 05.00 - 00.00 uur) met vrij uitzicht op de start- en landingsbanen. In beide terminals is gratis WiFi: verbind met “AIRPORT FREE WIFI”.

Wanneer moet ik inchecken op luchthaven Keulen-Bonn?
Er zijn 21 luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf Keulen-Bonn. Er zijn twee manieren om in checken voor je vlucht:

Online inchecken
Kan vanaf 30 dagen tot een paar uur voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Je kunt zelf een stoel selecteren, waarbij geldt: hoe eerder je incheckt, hoe meer keuze er is. Je hoeft op de luchthaven dan alleen nog maar je eventuele ruimbagage af te geven bij de airlinedesk.

Bekijk ook: van 30 dagen tot 22 uur: wanneer kan ik online inchecken?

Inchecken bij de balie
Kun je bij jouw luchtvaartmaatschappij niet online inchecken of reis je met ruimbagage omdat je bijvoorbeeld een lange-afstandsvlucht hebt, dan check je in bij de balie van je airline. Hou er wel rekening mee dat dit meer tijd kost dan vooraf inchecken.

Bekijk ook: de afmetingen en gewicht voor hand- en ruimbagage

Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn op luchthaven Keulen-Bonn?
Dit hangt er vanaf of je al online hebt ingecheckt of niet. Is dit niet het geval, dan dien je voor Europese bestemmingen zo’n anderhalf tot twee uur voor vertrektijd aanwezig te zijn en voor bestemmingen buiten Europa zo’n tweeënhalf tot drie uur. Reis je in vakantieperiodes, dan adviseert de luchthaven om ruimere tijden aan te houden omdat de wachttijden langer kunnen zijn. Op deze pagina geeft de luchthaven informatie over de drukte bij de veiligheidscontrole.

Reis je wel met ruimbagage maar ben je online al ingecheckt? Houd er dan rekening mee dat je minimaal 40 minuten voor vertrek je bagage moet hebben afgeleverd. Het instappen van een vlucht begint meestal een half uur van tevoren.

Aankomstinformatie Keulen-Bonn

Keulen-Bonn heeft één aankomsthal. Op de digitale schermen kun je volgen wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook aflezen in het schema hierboven of op de website van de luchthaven.

Services in de aankomsthal

In de aankomsthal vind je de Lost & Found-balie en kun je er verschillende autoverhuurbedrijven vinden om je reis mee voort te zetten: Avis Budget, Global, Europcar, Enterprise, Hertz en Sixt.

Overnachten op/ rond Keulen-Bonn
Heb je een overstap op Keulen-Bonn en moet je de volgende ochtend weer vroeg op de luchthaven zijn, dan zijn er 5 hotels binnen een straal van 2 kilometer waar je kunt overnachten: het Leonardo Hotel Köln-Bonn Airport, het Airport Hotel by the New Yorker, Hotel am Flughafen, het Art Hotel Köln en Hotel Spiegel. De dichtstbijzijnde is het Leonardo Hotel (1,9 km van de luchthaven). Er zijn geen hotels op de luchthaven van Keulen-Bonn.

Parkeren op luchthaven Keulen-Bonn

Of je nu zelf op reis gaat, iemand komt brengen of komt ophalen, op luchthaven Keulen-Bonn zijn er tal van parkeermogelijkheden: 12.500 parkeerplaatsen om precies te zijn. Hoe eerder je reserveert, hoe voordeliger je parkeert. Wil je de plattegrond van de parkeergarages bekijken? Dat kan hier. Wil je meteen een plekje reserveren? Dat kan hier. Je dient minstens 24 uur van tevoren te reserveren.

Kort parkeren
Kom je iemand ophalen of wegbrengen, valt dat op luchthaven Keulen-Bonn onder ‘kort parkeren’. Volg de borden naar ‘short term parking’: op P1a, P2 en P20 (direct voor de terminals). Je betaalt hier €1,50* per 15 minuten, met een maximum van 2 uur parkeren. De tarieven vind je hier.

Lang parkeren
Wil je lang parkeren? Maak dan gebruik van één van de drie parkeergarages die bedoeld zijn voor lang parkeren: Car Park P1, P2 of P3 of P-Nord. P3 is de goedkoopste en is 350m lopen naar de terminal. Je betaalt hier bijv. €69* voor 3-8 dagen. Het wordt aangeraden online te reserveren minimaal 24 uur vantevoren. De tarieven vind je hier.

Van en naar luchthaven Keulen-Bonn

Met de auto

Vanaf Utrecht is het ongeveer 233 kilometer naar luchthaven Keulen-Bonn; daar doe je ongeveer 2,5 uur over. De luchthaven ligt vlakbij de snelweg A59. Via de afrit “Flughafen” kom je direct bij de terminals of bij één van de parkeergarages uit. Gebruik je een navigatiesysteem, gebruik dan het adres: Kennedystraße, 51147 Köln.

Met de trein

Het treinstation ligt pal onder de terminal van Keulen-Bonn (level -1). Vanaf Utrecht gaat er via Arnhem Centraal een rechtstreekse ICE naar de luchthaven, die er ongeveer 2,5 uur over doet. Boek je treinreis op NS International.

Met de bus

Ben je toevallig al in Keulen, dan kun je vanaf de halte Porz Markt bus 161 rechtstreeks naar het vliegveld nemen. Er zijn haltes bij Terminal 1 (A) en bij Terminal 2 (D). De dienstregeling van de de Kölner Verkehrs-Betriebe (KVB) vind je hier. Reis je vanuit Bonn? Dan neem je hier lijn 60 vanaf het Centraal Station (de Hauptbahnhof) naar Keulen-Bonn. De dienstregeling vind je hier.

Met de taxi/ car sharing

Kies je voor het gemak van een taxi, dan wordt je voor de deur van de airport afgezet. Het taxibedrijf die door de luchthaven zelf wordt aangeraden is Taxi Ruf Köln: die bel je op +492212882. Vanuit het stadscentrum van Keulen ben je met de taxi in 15 minuten op de airport, een rit van ongeveer €27*. Meer taxitarieven vind je hier. Je kunt ook voor car sharing kiezen, met bijvoorbeeld Car2Go of DriveNow. Hiervoor zijn parkeerplaatsen gereserveerd op de derde verdieping van Parkeergarage 2.

Bekijk vliegticketprijzen vanaf Keulen-Bonn Airport

*Bijgewerkt: januari 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

*De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik.Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.