Düsseldorf Internationaal (DUS) aankomst en vertrekAankomsten en vertrekken

Snel zoeken

Goedkope vluchten vanaf Düsseldorf Internationaal

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de actuele vertrek- en aankomsttijden van de inkomende en uitgaande vluchten van Düsseldorf Airport. Of je nu een impulsief reisje hebt geboekt of een vriend of familielid van het vliegveld ophaalt – Skyscanner heeft de actuele vluchtinformatie voor je.

Düsseldorf Airport vertrek

Düsseldorf Airport heeft een vertrek- en aankomsthal en drie aaneengesloten pieren A, B en C van waaruit de vluchten vertrekken. Vanaf de Duitse luchthaven dichtbij de Nederlandse grens vliegen 60 airlines naar meer dan 180 bestemmingen wereldwijd. Düsseldorf heeft korte routes tussen de pieren, wat overstappen snel maakt. Op de vluchtinfo-monitors vind je de pier en het gatenummer van aansluitende vluchten. Reis je alleen met handbagage? Dan mag je direct door naar de security. Met ruimbagage ga je eerst naar de balie van de airline waarmee je vliegt.

Düsseldorf Airport inchecken

Wanneer inchecken?
Houd een gemiddelde tijd aan van tussen de 90 tot 120 minuten voor vertrek, maar check altijd welke specifieke eisen jouw luchtvaartmaatschappij stelt.  Inchecktijden verschillen per bestemming.

Check-in bij de balies
Alle check-in balies op de luchthaven van Düsseldorf zijn te vinden op het centrale vertrekniveau in de terminal. Op de monitors staat het balienummer waar je kunt inchecken.

Check-in bij automaat
Bij sommige airlines kun je elektronisch inchecken via automaten. Hiervoor is meestal een creditcard nodig, de kaart van het Frequent Flyer-programma of een machine leesbaar paspoort. Inchecken met de boekingscode kan ook.

Online inchecken 
Daarnaast kun je vrijwel bij alle airlines van tevoren online inchecken via de website van de luchtvaartmaatschappij.

Late Night check-in
Een Late Night Check-in kan bij een aantal luchtvaartmaatschappijen. Dan kun je de avond voor vertrek inchecken en bagage afgeven. Dat scheelt als je ’s ochtends vroeg moet vertrekken. De arlines die deze service aanbieden, vind je hier

Aankomst Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft één aankomsthal. Op digitale schermen staat wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook aflezen in het schema hierboven of in de DUS Airport-app.

DUS Airport, de airport app

Als je zelf vliegt vanaf Düsseldorf airport of iemand komt ophalen, dan is de DUS Airport app handig. De app heeft actuele en belangrijke informatie over de luchthaven en aankomende en vertrekkende vluchten. Meer over de app lees je hier.

Parkeren Düsseldorf Airport

Parkeren op Düsseldorf Airport is eenvoudig. Je hebt keuze uit ruim 20.000 parkeerplaatsen. Je kiest daarbij uit verschillende parkeerzones. Dichtbij de terminal vind je de Oranje tariefzone, de gele zone is de Lang Parkeren zone, de rode is de Parkvogel parkeergarage. Deze ligt verder weg en is goedkoper. Je ziet de kleuren op de parkeerbewegwijzering.

Lang Parkeren

Goedkoop en loopafstand van de terminal parkeren kan op parkeerplaats P23 en het hele jaar door voor €59 per week*. Iets verder weg op de P24 of P26 betaal je €39 voor een week*. Parkeren in de garage kan in de Parkvogel parkeergarage P4 of P5. Een week kost €69*. De SkyTrain brengt je (tegen betaling) naar de luchthaven.

Kort Parkeren bij ophalen en brengen

Bagage uitladen doe je op vertrekniveau voor de terminal. Meer dan een kiss&ride? Dan moet je betaald parkeren in de buurt van de terminal. Dit kan het beste in een parkeergarage in de terminalzone (= oranje) of bij het kortparkeren P11 of P12.

Meer informatie over parkeren bij Düsseldorf Airport

Van en naar Düsseldorf Airport

Met de auto

Düsseldorf ligt niet ver van de Nederlandse grens en is via de autosnelweg A44 en afrit 31 met ‘Flughafen Düsseldorf’ goed te bereiken. Düsseldorf Airport ligt op 8 km van het centrum van de stad.

Met de trein

Düsseldorf Airport heeft twee eigen treinstations. Meer dan 350 treinen stoppen dagelijks op Bahnhof Düsseldorf Flughafen. Er is ook een S-Bahn-station, station Düsseldorf Flughafen Terminal, onder pier C, waarmee je naar het centraal station Düsseldorf reist. Vanuit Nederland reis je met ICE International vanaf € 20 enkele reis naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Dan pak je de S-Bahn om 12 minuten later op het vliegveld aan te komen. De SkyTrain (monorail) brengt je rechtstreeks naar de terminal, een kaartje hiervoor koop je op de luchthaven.

Airport-taxi

Düsseldorf heeft gecertificeerde airport-taxi's, te herkennen aan een sticker met Airport Taxi op taxistandplaatsen op aankomst- en vertrekniveau.

Overnachten Düsseldorf Airport

Wil je overnachten op de luchthaven? Dat kan op het dak van parkeergarage 3 in het Sheraton Airport Hotel (telefoon +49 (0)211 41730) of naast de terminal in het Maritim Airport Hotel (telefoon +49 (0)211 52091695). Op een paar minuten loopafstand van de terminal.

*Geplaatst januari 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

*De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Meer Düsseldorf & Duitsland bitte!

Doen in Düsseldorf: 11 tips en bezienswaardigheden

De 10 leukste, mooist en beste stedentrips van Duitsland

Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met Duitsland en België

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.