Luchthaven EindhovenAankomsten en vertrekken

Snel zoeken

Goedkope vluchten vanaf Eindhoven

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de actuele vertrek- en aankomsttijden van de inkomende en uitgaande vluchten van luchthaven Eindhoven Airport. Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij of vertrek- of aankomsttijd en meteen zien in welke vertrekhal je moet zijn. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

app

Vertrekinformatie luchthaven Eindhoven Airport

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar meer dan 80 bestemmingen in 30 landen, voornamelijk binnen Europa. Sinds kort worden er ook internationale vluchten aangeboden, bijvoorbeeld naar Noord-Afrika.

De luchthaven heeft maar één vertrekhal. Vanaf deze terminal kun je bij tien balies inchecken voor de 7 verschillende luchtvaartmaatschappijen: Corendon, Ryanair, Transavia, Pobeda, TUI en WizzAir.

Faciliteiten op vliegveld Eindhoven

Er zijn verschillende (souvenir)winkels en cafés te vinden in de terminal van Eindhoven Airport. Zo kun je eten of drinken bij La Place, AH to go of Starbucks, een tijdschrift kopen bij AKO, een bosje bloemen bij Aviflora of verzorgingsproducten shoppen bij Rituals. Daarnaast zijn er verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd in het kantoorgebouw links naar de terminal, zijn er bagagekluizen aanwezig, is er gelegenheid tot babyverzorging en kunnen kinderen op de eerste verdieping lekker spelen in ‘Kiddyland’.

Achter de douane bevindt zich een groot restaurant van Farm Food & Drinks en vijf massagestoelen van Massage-O-Matic, waar reizigers voor €2,00* vijf minuten vaneen drukpuntmassage volgens de Shiatsu-techniek kunnen ondergaan. Op de eerste verdieping kunnen bezoekers reizigers uitzwaaien of verwelkomen op het panorama-terras, die uitzicht biedt op de inkomende en uitgaande vluchten.

Wanneer moet ik inchecken op Eindhoven Airport?

De incheckbalies sluiten 45 minuten voor vertrek van de vlucht (voor Tel Aviv sluiten ze 85 minuten voor vertrek). Tijdens de vakantieperiode raadt de luchthaven aan om twee uur van tevoren in te checken, om lange wachtrijen te voorkomen. Echter is het slimmer om online in te checken, zodat je meteen door kunt lopen naar de douane. Hieronder vind je de regels omtrent het online inchecken van alle luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf Eindhoven Airport.

TUI: 30 dagen tot 6 uur voor vertrek
Corendon: 48 uur uur tot 5 uur voor vertrek
Ryanair: 48 uur tot 2 uur voor vertrek
Transavia: 30 uur tot 4 of 1 uur voor vertrek
Pobeda: 24 uur tot 2 uur voor vertrek
WizzAir: 30 dagen tot 3 uur voor vertrek

Bekijk ook: van 30 dagen tot 22 uur: wanneer kan ik online inchecken?

Wat houdt ‘Drop & Go’ in?

Heb je online ingecheckt, maar heb je wel ruimbagage? Op Eindhoven Airport kun je zelfstandig, makkelijk en snel je koffer inchecken met de ‘Drop & Go’-service. Scan je uitgeprinte instapkaart, zet je koffer op de band en volg de instructies op het scherm. Je kunt alleen gebruikmaken van ‘Drop & Go’ wanneer je vliegt met Ryanair, Transavia of WizzAir. Reis je met een andere luchtvaartmaatschappij, dan moet je je koffer bij de incheckbalie afgeven.

Bekijk hier een overzicht van de afmetingen en het gewicht voor hand- en ruimbagage

Aankomstinformatie Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft één terminal, die zowel als vertrekhal en als aankomsthal dient. Wanneer je vanaf de parkeerplaats of de bushalte de terminal binnenwandelt, zie je direct het aankomstgedeelte aan de linkerkant. Wanneer het vliegtuig geland is, wordt al snel duidelijk op de digitale schermen bij welke aankomsthal je moet zijn. Je kunt ook de aankomstinformatie aflezen in het schema hierboven of in de Eindhoven Airport-app.

Overnachten op luchthaven Eindhoven Airport

Heb je een (korte) overstap op Eindhoven Airport en wil je dicht in de buurt van de luchthaven overnachten? Boek dan een kamer in het Tulip Inn. Ben je hotelgast en vertrek je heel vroeg, dan verzorgt het Tulip Inn een heerlijk ontbijtpakket to go. Heb je wat langer dan tijd, dan kun je ’s ochtends genieten van een all-you-can-eat-ontbijtbuffet!

Parkeren op vliegveld Eindhoven Airport

Of je nu zelf op reis gaat, iemand komt brengen of komt ophalen: op Eindhoven Airport zijn er tal van parkeermogelijkheden. Er zijn vijf parkeerterreinen: P0, P1, P3, P4, P5. Er wordt momenteel een nieuwe parkeergarage gebouwd. Wil je verzekerd zijn van een parkeerplek, dan dien je vooraf te reserveren. Tot 24 uur van tevoren kun je direct online een parkeerplaats reserveren zonder extra kosten.

Kiss & Ride / P1
Ivm met de bouw van het nieuwe parkeerterrein wordt  P1 gedeeltelijk gebruikt voor Kiss & Ride. Je mag hier maximaal 2 uur parkeren. De Kiss & Ride-strook bereik je via de rotonde en is bedoeld voor het wegbrengen van passagiers. Ook voor het ophalen kun je deze strook gebruiken, mits de passagiers klaar staan om in te stappen. Parkeren op deze strook is niet toegestaan. Mochten jouw gasten niet klaar staan, dan kun je parkeren op P1.

Gold Parking / P0 en P1
Voor kort parkeren kun je terecht op P1, de zogenoemde Gold Parking, of op P0 als je langer dan 2 uur blijft. De eerste 10 minuten kun je gratis parkeren, voor maximaal één keer per dag per voertuig. Na de eerste 10 minuten gratis parkeren óf de tweede keer het terrein oprijden, betaal je €4,00* per uur.

Silver Parking / P3
Wanneer je op P3 parkeert, de zogenoemde Silver Parking, ben je in zo’n vijf minuten bij de terminal. Deze parkeerplaats gebruik je wanneer je langer wilt parkeren. De tarieven voor P3 starten vanaf €17,00* per dag.

Bronze Parking / P4 en P5
De Bronze Parking, P4 en P5, liggen op zo’n 7 minuten lopen van de terminal en zijn overdekte parkeergarages. De tarieven voor Bronze Parking starten vanaf €10,00* per dag.

Van en naar Eindhoven Airport

Met de auto

Vanaf Utrecht is het 88,5 kilometer naar Eindhoven Airport. Zonder verkeer bereik je de luchthaven in 57 minuten. Eenmaal vlakbij het vliegveld volg je de borden naar P0, P1, P3, P4 of P5. Het adres van de luchthaven voor je navigatiesysteem is Luchthavenweg 25, 5657 EA, Eindhoven.

Met de trein

Het is niet mogelijk om met de trein naar Eindhoven Airport te reizen. Wel vertrekken er vanaf Eindhoven Centraal Station iedere vijf minuten twee bussen naar de luchthaven: bus 400 en bus 401. De reis duurt 20 minuten. Je stapt vervolgens uit bij de bushalte naast de terminal. Je vindt het reisadvies van en naar Eindhoven in de Reisplanner op de website van de NS. Om 00:07 vertrekt de laatste bus van het station naar het vliegveld.

AirExpressBus

Je kunt er ook voor kiezen om met de AirExpressBus naar Eindhoven Airport te reizen. Deze touringcars rijden dagelijks op verschillende tijdstippen tussen de luchthaven en Den Bosch, Utrecht, Amsterdam, Antwerpen en Turnhout. De rit van Amsterdam naar Eindhoven Airport duurt gemiddeld anderhalf uur. Je hoeft hiermee dus niet over te stappen van trein naar bus. Je kunt je zitplaats reserveren via de website van AirExpressBus of aan de AirExpressBus balie in de terminal.

Met de taxi

Op de taxistrook naast de terminal van Eindhoven Airport staan altijd taxi’s klaar. De reistijd naar Eindhoven centrum vanaf het vliegveld is ongeveer 15 tot 20 minuten. Voor het reserveren van een taxi kun je bellen naar het telefoonnummer van Connexxion Taxi Services: 088-3394748.

Bekijk de vliegroutes vanaf Eindhoven Airport

*Bijgewerkt: januari 2019. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.
*De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.