Luchthaven GroningenAankomsten en vertrekken

Vluchtgegevens zijn momenteel niet beschikbaar.

Goedkope vluchten vanaf Groningen

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de actuele vertrek- en aankomsttijden van de inkomende en uitgaande vluchten van Groningen Airport Eelde. Of je nu een impulsief reisje hebt geboekt of een vriend of familielid van het vliegveld ophaalt - wij hebben de actuele vluchtinformatie voor je.
Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij en vertrek- of aankomsttijd. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

app

Vertrekinformatie luchthaven Groningen

Groningen Airport Eelde is maar een klein vliegveld, maar handig voor wie in deze provincie woont en een zonaanbidder of stedentripliefhebber is. De luchthaven vliegt namelijk relatief goedkoop op tien bestemmingen binnen Europa: Algarve, Antalya, Tenerife, Gran Canaria, Kreta, Lanzarote, Londen, Guernsey, Mallorca, Dublin en Kopenhagen. Regelmatig vervalt er een bestemming en/of komt er een bestemming bij.

De luchthaven heeft één terminal die dient als vertrek- en aankomsthal. Vanaf deze terminal kun je bij de incheckbalies inchecken voor zes verschillende luchtvaartmaatschappijen: Transavia, Corendon, TUI, Wizzair, Flybe en AIS Airlines.

Faciliteiten op vliegveld Groningen

Op het vliegveld vind je een airportshop, restaurant, bagagekarren, reisbureau Airport Eelde (tevens een informatiebalie) en gratis draadloos internet. De airportshop is dagelijks geopend, een half uur voor de eerste vlucht plaatsvindt tot een half uur nadat de laatste vlucht is vertrokken. Je kunt de airportshop bezoeken wanneer je al door de veiligheidscontrole bent, maar nog niet de paspoortcontrole bent gepasseerd.

In april 2016 opende Groningen Airport Eelde haar nieuwe luchthavenrestaurant, Bites & Flights. Het restaurant is dagelijks geopend, maandag t/m woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, op donderdagen van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdagen van 7.30 uur tot 17.00u, op zaterdagen van 9.00 tot 11.00 uur en op zondagen van 16.30 tot 19.30 uur. De keuken is van maandag t/m vrijdag geopend vanaf 12.00 uur, is gesloten op zaterdagen en op zondag open vanaf 16.30 uur. Op feestdagen kunnen openingstijden anders zijn. Vanaf het terras heb je goed zich op de aankomende en vertrekkende vliegtuigen. Kom je met een elektrische auto naar de luchthaven? Dan kun je gratis gebruikmaken van het elektrische oplaadpunt (stroomkosten worden wel in rekening gebracht), waar twee voertuigen tegelijkertijd aan gekoppeld kunnen worden. Je vindt het oplaadpunt voor de terminal.

Groningen Airport is tot slot een luchthaven waar duurzaamheid centraal staat. Naast de stimulatie van elektrisch vervoer, is het vliegveld bezig met de aanleg van een zonnepark op het middenterrein van de luchthaven. Het gaat om een totale oppervlakte van ruim 20 hectare met meer dan 77.000 zonnepanelen.

Wanneer moet ik inchecken op Groningen Airport?

De incheckbalies op de luchthaven zijn altijd twee uur voor de geplande vertrektijd geopend. De sluitingstijd verschilt per maatschappij, maar varieert meestal tussen de 45 en 30 minuten voor vertrek. Echter is het slimmer én sneller om online in te checken, zodat je meteen door kunt lopen naar de douane en zelf je eigen stoel kunt reserveren.

Bekijk ook: van 30 dagen tot 22 uur: wanneer kan ik online inchecken?

Hieronder vind je de regels omtrent het online inchecken van alle luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf luchthaven Groningen.

Transavia: 30 uur tot 4 uur voor vertrek
Corendon: 48 uur tot 5 uur voor vertrek
WizzAir: 30 dagen tot 3 uur voor vertrek
TUI: 24 uur tot 6 uur voor vertrek (Onder bepaalde voorwaarden is 48 uur toegestaan, check op bij Tui of je ticket daarvoor in aanmerking komt)
Flybe: 36 uur tot 1 uur voor vertrek
AIS airlines: Check hun website

Bekijk hier een overzicht van de afmetingen en het gewicht voor hand- en ruimbagage

Aankomstinformatie Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde heeft één terminal, die zowel als vertrekhal en als aankomsthal dient. Er zijn drie parkeerterreinen en de bushalte ligt recht voor de ingang van de terminal. Wanneer het vliegtuig geland is, wordt al snel duidelijk op de digitale schermen bij welke aankomsthal je moet zijn. Je kunt ook de aankomstinformatie aflezen in het schema hierboven.

Overnachten nabij luchthaven Groningen

Het vliegveld heeft geen hotel op de luchthaven zelf. Heb je een (korte) overstap op Groningen Airport Eelde of vertrekt je vlucht heel vroeg in de ochtend? Boek dan een kamer in Hotel De Hooge Stukken, op 2,5 kilometer afstand van de luchthaven. Deze accommodatie is gevestigd op een voormalige boerderij in Drenthe, op 10 minuten loopafstand van het dorp Eelde en op 20 minuten rijden van het centrum van Groningen. De suites en appartementen zijn ingericht in landelijke stijl, voorzien van gratis internet en moderne faciliteiten.

Parkeren op vliegveld Groningen

Of je nu zelf op reis gaat, iemand komt brengen of komt ophalen: op Groningen Airport Eelde zijn er tal van parkeermogelijkheden. Er zijn drie parkeerterreinen: P1, P2 en P3, allemaal op loopafstand van de terminal. Wil je profiteren van budgettarieven of zeker zijn van een parkeerplek, dan kun je online reserveren tot 24 uur voor vertrek. Er zijn ook Kiss & Ride parkeervakken beschikbaar, hier mag je kort parkeren om passagiers en eventuele bagage uit te laden. Je mag hier gratis gebruik van maken.

Kort parkeren
Iemand wegbrengen of ophalen kan op parkeerterrein P1, die bedoelt is voor kort parkeren. Dit parkeerterrein ligt direct voor de terminal en biedt als enige ook plaatsen aan voor mindervaliden. Is dit parkeerterrein vol? Dan kun je ook nog terecht op P2 (één minuut lopen van de terminal).

Lang parkeren
Wil je iemand uitzwaaien of gewoon wat langer parkeren? Dan kun je zowel op P2 als P3 terecht. Let op: P3 wordt afgesloten wanneer de luchthaven gesloten is.

Budget parkeren
Naast P3 biedt de luchthaven ook een P3 Budget Parking. Dit parkeerterrein ligt het verst, maar nog steeds op loopafstand van de terminal en biedt de meest voordelige tarieven. Reserveer je vooraf, dan betaal je voor acht dagen parkeren €35,00*. Ook dit terrein wordt afgesloten wanneer de luchthaven gesloten is.

Bekijk de parkeertarieven van alle parkeerterreinen hier. Je kunt maximaal 15 dagen parkeren op de luchthaven.

Van en naar Groningen Airport Eelde

Met de auto

Vanaf Utrecht is het 183 kilometer naar Groningen Airport Eelde. Zonder verkeer bereik je de luchthaven in 1 uur en 41 minuten. Eenmaal vlakbij het vliegveld volg je de borden naar P1, P2 of P3. Het adres van de luchthaven voor je navigatiesysteem is Machlaan 14a, 9761 KT, Eelde.

Met de trein

Het is niet mogelijk om met de trein naar Groningen Airport Eelde te reizen. Wel kun je de luchthaven bereiken vanaf het Centraal Station via lijn 2 (Groningen - Eelde). Reizigers vanuit de richting Assen kunnen met lijn 50 (Assen - Groningen) tot aan De Punt. De Punt ligt op ongeveer 0,5 kilometer van de luchthaven. Hier kun je overstappen op lijn 2 zodat je voor de luchthaven wordt afgezet. De laatste bus 2 vertrekt om 00:05 uur, de laatste bus 50 om 00:20 uur. Je vindt het reisadvies van en naar Groningen Airport op de website van 9292.

Shuttlebus Qbuzz

Sinds 19 september 2016 rijdt er ook een shuttlebus tussen het centrum van Groningen en Groningen Airport. Deze nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Centraal Station, Zuiderdiep en de Grote Markt. De busverbinding wordt uitgevoerd door Qbuzz. Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus voor€5,00* per enkele reis. Je kunt ook reizen met je OV-chipkaart.

Met de taxi

Groningen Airport Eelde werkt samen met vier taxibedrijven. Zo hanteert Taxi Onderneming Groningen een vast tarief voor de luchthavenservice, pendelt het jonge bedrijf Taxi Midden Groningen tussen de provincies Groningen en Drenthe of reis je comfortabel met Fred van der Molen. Ga je op zakenreis? Dan kun je terecht bij Business Taxi Radema op 06-54752894.

Vind goedkope vluchten vanaf vliegveld Groningen

*Geplaatst januari 2019. De informatie en genoemde prijzen op deze pagina zijn juist op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

*De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Flightview en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.