Singapore Changi (SIN) aankomst en vertrekAankomsten en vertrekken

Snel zoeken

Goedkope vluchten vanaf Singapore Changi

Trek eropuit met de Skyscanner-app

Bekijk de actuele vertrek- en aankomsttijden van de inkomende en uitgaande vluchten van de luchthaven Singapore Changi. Of je nu een impulsief reisje hebt geboekt of een vriend of familielid van het vliegveld ophaalt – Skyscanner heeft de actuele vluchtinformatie voor je. Je kunt zoeken op vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij of vertrek- of aankomsttijd en meteen zien in welke vertrekhal je moet zijn. Ook kun je zien wanneer een vliegtuig is geland, vertraging heeft, nog aan het taxiën is of al bij de gate is.

Vertrekinformatie luchthaven Singapore

Singapore Changi Airport is een van de grootste luchthavens in Azië. Het is een belangrijke tussenstop voor reizigers die van Europa naar Australië vliegen. Singapore heeft in totaal vier verschillende vertrekhallen en wordt door meer dan 70 vliegtuigmaatschappijen gebruikt. Vanaf welke terminal je zal vertrekken, is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. 

Terminal 1

Het vliegveld van Singapore is van alle gemakken voorzien en het is geen straf om hier een aantal uur rond te moeten kijken. In Terminal 1 vind je winkels, restaurants, airline lounges, hotels, douches, pinautomaten, geldwisselkantoren en bagageopslag. Daarnaast is het mogelijk om in deze terminal een simkaart te kopen of je telefoon op te laden. In dit deel van het vliegveld vind je bovendien enkele mooie tuinen bezoeken, kunstinstallaties bekijken en zelfs een duik nemen in het zwembad.

Terminal 2

Ook in Terminal 2 ontbreekt het niet aan de faciliteiten. Je vindt er hotels, winkels, restaurants en geldwisselkantoren, maar ook mooie tuinen, douches, een bioscoop en entertainment voor het hele gezin. 

Terminal 3

Terminal 3 is uitgerust met alle faciliteiten die je als reiziger nodig hebt. Van een ruime keus aan horeca tot oplaadpunten en een speeltuin.

Terminal 4

Vlieg je met een budgetmaatschappij, dan is de kans groot dat je vertrekt vanuit Terminal 4. Deze kleine vertrekhal is de nieuwste terminal van Singapore Changi Airport en wordt onder andere gebruikt door AirAsia, Korean Air en Cathay Pacific.

Hoe reis ik tussen de verschillende terminals op Singapore Airport?

Terminal 1, 2 en 3 zijn met elkaar verbonden via een gratis skytrain. Deze rijdt tussen vijf uur 's ochtends en half 3 's nachts. De skytrain vertrekt zeer regelmatig, dus je hoeft nooit langer dan 4 tot 7 minuten te wachten. Het is ook mogelijk om de afstand tussen deze terminals te voet af te leggen. Terminal 4 is een uitzondering, want deze ligt een stukje verderop. Die terminal is 24 uur per dag bereikbaar via een shuttlebus.

Vanaf welke terminal vertrekt mijn vlucht?

De vertrekhal van je vlucht is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Singapore Airlines vertrekt vanuit Terminal 2 en 3, KLM vertrekt vanuit Terminal 1. Klik hier voor een overzicht van de juiste terminals.

Lounges op Singapore Changi Airport

Heb je een lange overstap in Singapore of wil je ontspannen aan je reis beginnen? Maak dan gebruik van één van de lounges op Singapore Changi Airport. Er zijn in elke terminal een aantal lounges te vinden. Klik hier voor een overzicht van de lounges op Singapore Changi Airport.

Is er gratis WiFi op luchthaven Singapore Changi?

Op de luchthaven Singapore Changi kun je gratis gebruik maken van WiFi. Om te kunnen internetten op de luchthaven van Singapore, moet je je aanmelden via het netwerk #WiFi@Changi. Vervolgens verschijnt een welkomstscherm met instructies. Na het aanmelden heb je drie uur gratis WiFi-toegang. Het is ook mogelijk om 24 uur gratis WiFi-toegang te krijgen, daarvoor moet je de speciale iChangi App downloaden. Klik hier voor meer informatie over WiFi op de luchthaven van Singapore.

Wanneer moet ik inchecken op luchthaven Singapore Changi?

Vlieg je vanaf de luchthaven in Singapore, dan zijn er drie manieren om in checken voor je vlucht.

Online inchecken

Kan 30 dagen tot een paar uur voor vertrek, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Check bij de luchtvaartmaatschappij wat tijden zijn om online in te checken. Je kunt zelfs bij sommige maatschappijen van tevoren online een stoel selecteren, waarbij geldt: hoe eerder je incheckt, hoe meer keuze er is. Je hoeft op de luchthaven in Singapore dan alleen nog maar je eventuele ruimbagage af te geven, bij de balie of de bagage drop off.

Inchecken bij de balie

Je kunt ook inchecken bij de balie van jouw airline, bijvoorbeeld als je niet online kan inchecken of als je met ruimbagage reist. Houd er wel rekening mee dat dit meer tijd kost dan vooraf inchecken. Daarnaast kunnen sommige vliegtuigmaatschappijen geld in rekening brengen als je niet online bent ingecheckt, controleer dat bij de maatschappij waarmee je vliegt.

Selfservice check-in

Op Singapore Changi Airport kun je soms ook gebruik maken de zelfservice zuilen om in te checken. Je checkt in met behulp met machines: snel, comfortabel en makkelijk. Of je gebruik kan maken van deze selfservice check-in kiosken, hangt af van de maatschappij waarmee je vliegt. Bekijk hier meer informatie over deze service.

Hoe ver van tevoren moet ik aanwezig zijn op luchthaven van Singapore?

Dit hangt er vanaf of je al online hebt ingecheckt of niet. Is dit niet het geval, dan dien je voor Aziatische bestemmingen minimaal twee uur voor vertrektijd aanwezig te zijn en voor bestemmingen buiten Azië minimaal drie uur. Reis je in vakantieperiodes, dan adviseert de luchthaven om ruimere tijden aan te houden omdat de wachttijden langer kunnen zijn.

Reis je wel met ruimbagage maar ben je online al ingecheckt? Houd er dan rekening mee dat je minimaal 40 minuten voor vertrek je bagage moet hebben afgeleverd bij de balie. Het instappen van een vlucht begint meestal een half uur van tevoren.

Als je met alleen handbagage reist én van tevoren bent ingecheckt, dan kun je direct doorlopen door de douane.

Controleer altijd bij de luchtvaartmaatschappij, dit kan per maatschappij verschillen.

Aankomstinformatie luchthaven Singapore

Op de luchthaven Singapore Changi kun je op de digitale schermen volgen wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook aflezen in het schema hierboven of op de website van de luchthaven.

Services in de aankomsthallen

In de aankomsthallen van Singapore Airport kun je terecht voor pinautomaten, toeristische informatie en autohuur. Daarnaast zijn er speciale services voor reizigers met een lange overstap: zo kun je een rondleiding door de stad krijgen.

Overnachten op/rond Singapore Airport

Heb je een overstap op Singapore Airport of heb je een vroege vlucht, dan zijn er een aantal hotels in de buurt waar je kunt overnachten. Op de luchthaven zelf vind je een aantal hotels achter de douane, maar in een straal van 5 kilometer vind je ook een aantal andere opties.

Auto huren op Singapore Changi

Op de luchthaven van Singapore kun je eenvoudig een auto huren. In de aankomsthallen kun je terecht bij verschillende autohuurbedrijven, waaronder Avis, EuRopcar, Hertz en Sixt.

Vliegveld Singapore naar centrum

Met de trein

Het treinstation ligt op loopafstand van Terminal 2 en 3, en treinen naar Singapore vertrekken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Om in het centrum te geraken, moet je op station Tanah Merah overstappen.

Met de bus

Vanuit alle terminals kun je met de stadsbus naar het centrum van Singapore reizen. 

Met de taxi

Net buiten elke terminal vind je de taxistandplaatsen. Hier kun je een taxi nemen naar je volgende bestemming. Voor een taxiritje naar het centrum van Singapore betaal je tussen de 20 en 40 Singapore dollar. Het is ongeveer een half uur rijden.

*Geplaatst januari 2018. De informatie en genoemde prijzen op deze pagina zuin juist op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

*De vluchtinformatie wordt mede mogelijk gemaakt door Ctrip en is bedoeld voor informatief gebruik. Voor de meest actuele informatie over je vlucht neem je direct contact op met de luchtvaartmaatschappij.