Kaart

Insel Air

Insel Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van het Caribische eiland Curaçao en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Willemstad. De luchtvaartmaatschappij heeft Hato International Airport en Koningin Beatrix International Airport als belangrijkste thuisbases en vliegt naar 22 bestemmingen in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Insel Air vliegt uitsluitend met McDonnell Douglas (MD-82 en MD-83) en Fokker (70 en 50) toestellen en heeft één dochtermaatschappij, te weten Insel Air Aruba. De Curaçaose maatschappij wordt beschouwd als de grootste maatschappij van het Caribisch gebied.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Insel Air

Check in Insel Air

Bij Insel Air kun je meestal vanaf 30 uur tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig online inchecken. Zodra je online hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten. Vervolgens ga je naar het vliegveld en kun je eventuele bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt. Check je liever in op het vliegveld, dan kan dit meestal vanaf 3 uur tot maximaal 1 uur voor vertrek. Je dient altijd uiterlijk 30 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij de gate zijn, anders heeft Insel Air het recht je aan boord te weigeren en is je vliegticket en instapkaart ongeldig. Vergeet bij vluchten met als bestemming Curaçao niet om minimaal 24 uur voor vertrek de verplichte ED-card (Embarkation & Disembarkation Card) in te vullen, je kunt dit online doen. Zonder ingevulde ED-card is personeel van Insel Air genoodzaakt je aan boord te weigeren.

Insel Air bagage

Als je met Insel Air gaat vliegen mag je op alle type toestellen maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 35 x 20 cm inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Daarnaast mag je 1 persoonlijk item meenemen dat niet groter is dan 50 x 30 x 20 cm, geen wielen heeft en onder de stoel voor je past. Reizigers in de Economy Class mogen daarnaast 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken, mits de omtrek (l x b x h) niet groter is dan 158 cm. Voor ruimbagage die zwaarder is dan 23 kilo is maar niet zwaarder dan 32 kilo dienen Economy Class passagiers een toeslag te betalen van $40. Passagiers in de Comfort Class mogen 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken, mits de omtrek (l x b x h) van elk stuk niet groter is dan 158 cm. Voor ruimbagage die zwaarder is dan 23 kilo is maar niet zwaarder dan 32 kilo dienen Comfort Class passagiers een toeslag te betalen van $40 per stuk. Voor extra stukken ruimbagage dienen passagiers $40 voor het eerste extra stuk en $120 voor het tweede extra stuk te betalen. Voor grotere ruimbagage dient een toeslag betaald te worden van $150 per stuk. Daarnaast wordt een standaard toeslag gerekend voor sportuitrustingen (duikuitrusting, surfplank, fiets, golftas, etc.) en andere afwijkende bagage.  Voor reizigers van/naar Brazilië gelden afwijkende bagagevrijstellingen. Raadpleeg de website van Insel Air als je precies wilt weten hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis in mag checken.

Stoelreservering Insel Air

Wie de voorkeur geeft aan een bepaald type stoel of naast een reisgenoot wil zitten kan bij Insel Air gratis een stoel reserveren. Dit is echter niet mogelijk als je een ticket in het Promo tarief hebt gekocht, dan krijg je tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen. Voorkeursstoelen (eerste twee rijen in de Economy Class van het vliegtuig) zijn alleen beschikbaar voor Diamond en Gold Insel StarMiles leden.

Boekingskosten

Insel Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wil je nog even nadenken voordat je je ticket koopt, dan kun je voor de optie ‘Pay Later’ kiezen, hiervoor worden $10 boekingskosten in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van Insel Air zijn alle drankjes en snacks gratis. Alle toestellen van Insel Air zijn vrij klein, een inflight entertainment programma en videoschermen zijn daarom niet beschikbaar. Wel bevindt zich in de stoelzak voor je het boordmagazine en heb je de keuze uit diverse lokale en internationale magazines en kranten die je tijdens je vlucht kunt lezen.

Punctualiteit Insel Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Insel Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.