Kaart

Dana Air

Dana Air is een luchtvaartmaatschappij uit Nigeria en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de stad Ikeja. De airline, die opgericht werd in 2008, gebruikt Murtala Muhammed International Airport in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos als thuisbasis en vliegt vanaf daar naar ruim 7 binnenlandse bestemmingen, waaronder Nnamdi Azikiwe International Airport in Abuja, Kotoka International Airport in Accra, Port Harcourt International Airport en Sam Mbakwe Airport in Owerri. Dana Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen. De vloot van Dana Air bestaat uitsluitend uit McDonnell Douglas MD-82 en McDonnell Douglas MD-83 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Dana Air

Inchecken Dana Air

Bij Dana Air kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan meestal vanaf 24 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je als je eenmaal op de luchthaven bent aangekomen afgeven bij het bagage afgiftepunt van Dana Air. Let op, ook als je geen ruimbagage bij je hebt om in te checken dien je je minimaal 30 minuten voor vertrek te melden bij de incheckbalie van Dana Air om je instapkaart en identiteitsbewijs te tonen. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval dien je minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig bij een incheckbalie van Dana Air te zijn. De incheckbalies sluiten 25 minuten voor vertrek van je vliegtuig. Dana Air raadt echter aan om ervoor te zorgen dat je altijd minimaal 30 minuten voor vertrek door de douane- en beveiligingscontroles bent, want de gate sluit altijd 10 minuten voor vertrek. Kom je te laat, dan kun je niet meer mee met je vlucht en wordt er bovendien een ‘no show’ boete opgelegd.

Bagage Dana Air

Zowel met een Economy Class als Business Class vliegticket mag je bij Dana Air één stuk handbagage meenemen dat maximaal 6 kilo weegt en niet groter is dan 45 cm x 33 cm x 20 cm. Kleine persoonlijke accessoires zoals een handtasje, camera of laptop, mogen niet los worden meegenomen en dienen in het enige toegestane stuk handbagage te worden opgeborgen. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse. Als je in de Economy Class vliegt mag je maximaal 23 kilo ruimbagage gratis inchecken, ongeacht het aantal stuks ruimbagage dat je meeneemt. Vlieg je in de Business Class, dan mag je maximaal 30 kilo ruimbagage inchecken, ongeacht het totale aantal stuks ruimbagage dat je wilt meenemen. Passagiers die met een baby tot 2 jaar reizen hebben een extra bagagevrijstelling van 10 kilo bovenop de voor hun klasse toegestane hoeveelheid bagage. Neem je meer ruimbagage mee dan voor jouw situatie is toegestaan dan dien je altijd voor overbagage te betalen, het tarief bedraagt 500 Nigeriaanse Naira per kilo extra bagage. Het meenemen van huisdieren is bij Dana Air niet toegestaan.

Stoelen reserveren Dana Air

Het is bij Dana Air niet mogelijk om tijdens het boekingsproces of op enig moment daarna online stoelen te reserveren. Als je online gaat inchecken krijg je automatisch een stoel toegewezen, die je op dat moment nog kunt wijzigen mocht je liever een andere stoel wensen. Voor stoelen bij de nooduitgang gelden bijzondere voorwaarden, deze worden daarom uitsluitend toegewezen door grondpersoneel bij de incheckbalies van Dana Air op het vliegveld.

Boekingskosten Dana Air

Dana Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor bepaalde optionele extra diensten te betalen, zoals overbagage en ticketwijzigingen en annuleringen (voor zover van toepassing voor jouw tickettype).

Service aan boord

Als je met Dana Air gaat vliegen zijn alle drankjes, snacks en lichte maaltijden altijd inbegrepen in de ticketprijs. Aangezien de meeste vluchten bij Dana Air vrij kort zijn worden er doorgaans alleen drankjes en snacks (zoals bijvoorbeeld een zakje nootjes of een koek) geserveerd, op de iets langere vluchten krijg je ook een lichte maaltijd, denk daarbij aan een broodje of sandwich. De toestellen van Dana Air beschikken niet over een inflight entertainment systeem, mocht je je gaan vervelen tijdens je vlucht dan kun je dus het beste een boek of laptop, tablet of smartphone meenemen, deze laatstgenoemden dienen wel in vliegtuigmodus te worden gezet. In elke stoelzak aan boord bevindt zich het boordmagazine van Dana Air, dat boordevol interessante informatie en nuttige (reis)tips staat.

Punctualiteit Dana Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Dana Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.