Kaart

Vliegtickets Mactan-Cebu Internationaal

Cebu is een provincie en eiland op de Filippijnen en bevindt zich in de regio Visayas. De hoofdstad van deze provincie is Cebu City, en wordt ook wel de Koningin van het Zuiden genoemd. Cebu is een zeer populaire vakantiebestemming op de Filippijnen, niet alleen vanwege de exotische stranden maar ook omdat in Cebu City zoveel interessante bezienswaardigheden te vinden zijn. Boek daarom vandaag nog vliegtickets Cebu en ga met volle teugen genieten van een heerlijke vakantie op de Filippijnen.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort mogen maximaal 30 dagen in de Filippijnen verblijven zonder visum. Bij vertrek dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

De beste tijd om Cebu te bezoeken is tijdens de droge periode, die van juni tot december loopt. In het noorden van Cebu is het in het algemeen wat natter, en er kunnen hier ook tyfoons voorkomen. De gemiddelde dagtemperatuur kan het gehele jaar boven de 30C komen, alleen in de bergen is het meestal wat koeler.

 

Vervoer

Op Cebu kunt u gebruik maken van bussen, jeepneys, taxi’s en fiets/brommer-taxi’s. Een auto huren wordt sterk afgeraden, omdat de wegen meestal niet zo goed onderhouden worden en het verkeer onvoorspelbaar is.

 

Openingstijden

Winkels: geopend zondag tot en met donderdag van 10:00 tot 20:00 en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 21:00. 

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 2:00 of later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:00

 

Fooien

Het is op Cebu zeer gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi te geven. Ook gidsen verwachten ca. 10% fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer:  117.

Nederlandse ambassade: 26th Floor BDO Equitable Tower, 8751 Paseo de Roxas, Makati City, Metro Manila. Tel.: (+63) 2-786 6666

 

Bezienswaardigheden

Het Filippijnse eiland Cebu is het economische centrum van de regio Visayas, maar ook het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de lokale bevolking. Indien u een strandvakantie boekt naar Cebu zult u niet teleurgesteld worden, want overal op het eiland zijn prachtige resorts te vinden, die vaak pal aan het strand liggen. Daarnaast is er in Cebu City veel te zien, dit is namelijk de oudste stad van het land en telt talloze indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Cebu City behoren het achttiende eeuwse fort Fort San Pedro, het heiligdom Magellan’s Cross, de Basilica Minore del Santo Niño en de Filippijnse Taoïstische tempel, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Mactan-Cebu Internationaal

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Cebu City: Mactan-Cebu Internationaal.
Singapore Airlines, SilkAir, Cebu Pacific, Sichuan Airlines, Air New Zealand, Cathay Pacific, Air Swift en EVA Air hebben directe vluchten naar Mactan-Cebu Internationaal.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Mactan-Cebu Internationaal is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.