Kaart

Vliegen vanaf Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport, ook nog vaak aangeduid met de verouderde benaming Vliegveld Zestienhoven, is na Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland. De luchthaven van Rotterdam ligt op nog geen drie kilometer van het centrum van de stad en is daarom een ideaal vliegveld voor reizigers die in en rond Rotterdam, Den Haag, Noord-Brabant en Vlaanderen wonen en op zoek zijn naar goedkope lijnvluchten en chartervluchten. Rotterdam Airport is bovendien relatief klein, wat betekent dat u doorgaans veel tijd bespaart met inchecken, overstappen en de bagageafhandeling.

Vervoer naar de luchthaven van Rotterdam

Indien u met de auto naar Rotterdam The Hague Airport reist rijdt u als u uit de richting Delft of Den Haag komt over de A13 en neemt u de afslag naar de N209, waarna u de borden naar het vliegveld volgt. Komt u uit de richting Gouda of Utrecht, ga dan via de A20 naar de luchthaven en neem vervolgens de afslag naar de A13 en vlak daarna de afslag naar de N209, waarna de luchthaven op borden staat aangegeven. Eenmaal aangekomen kunt u uw auto parkeren op de officiële parkeerterreinen P1, P1A, P2, P3 en P7, die allemaal op loopafstand liggen van de terminal. Aan de aankomst- en vertrekzijde van het luchthavengebouw vindt u tevens onbewaakte stallingen voor uw fiets, bromfiets of motor. Ook met het openbaar vervoer is Rotterdam The Hague Airport prima te bereiken, want vanaf station Rotterdam Centraal kunt u met buslijn 33 naar de luchthaven van Rotterdam reizen. Daarnaast kunt u vanaf Den Haag Centraal met RandstadRail naar Meijersplein gaan en vervolgens de Airport Shuttle nemen die naar Rotterdam The Hague Airport rijdt.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Rotterdam The Hague Airport is een belangrijk knooppunt voor de budget- en chartermaatschappijen Transavia, Turkish Airlines, Onur Air, JetAirFly en ArkeFly. Daarnaast wordt de luchthaven dagelijks aangedaan door diverse lijndiensten van gerenommeerde maatschappijen als Lufthansa en British Airways. Vanaf de luchthaven van Rotterdam kunt u naar talloze bestemmingen in Europa en Noord-Afrika vliegen, waaronder Faro, Alicante, Ibiza, Rome, Mallorca, Marakech, Praag en Londen.

Faciliteiten

Op Rotterdam The Hague Airport zijn een groot aantal faciliteiten te vinden, zoals een informatiebalie, restaurants, cafés en vergaderfaciliteiten. Daarnaast beschikt de luchthaven over gratis draadloos internet.

Tip: Gaat u vrienden of familieleden wegbrengen naar de luchthaven van Rotterdam, of moet u wat langer wachten tot uw vliegtuig vertrekt? Bezoek dan het panoramaterras, dat zich in grand café/restaurant Horizon op de eerste verdieping bevindt. Vanaf dit terras heeft u een prachtig uitzicht op de start- en landingsbaan en kunt u samen met uw gezin vliegtuigen “spotten”. 

Heb je reeds je vlucht geboekt vanaf Rotterdam The Hague Airport, bekijk dan hier de meest actuele vertrekinformatie.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Rotterdam

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.