Kaart

Vliegtickets vanaf Zwitserland - Skyscanner

Indien u goedkope vliegtickets vanaf Zwitserland zoekt kunt u kiezen uit diverse luchthavens die zich verspreid over het hele land bevinden. De grootste en bekendste luchthaven van Zwitserland is Zürich Kloten Airport, maar daarnaast zijn er ook vier belangrijke regionale Zwitserse luchthavens, te weten Bern Belp Airport, Geneva Cointrin International Airport, EuroAirport Basel–Mulhouse–Freiburg en Lugano Airport. Vliegen vanaf een regionale Zwitserse luchthaven is handig als Zürich wat ver weg voor u is, als u de drukte op Zürich Kloten Airport wilt vermijden of als u gebruik wilt maken van een goedkope vliegticketaanbieding.

Vervoer naar de luchthavens van Zwitserland

Alle luchthavens van Zwitserland zijn goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. Veel Zwitserse luchthavens zijn uitstekend bereikbaar per bus, trein of taxi, en als er geen directe treinverbinding is met een luchthaven dan is er altijd wel een bus die tussen het dichtstbijzijnde treinstation en de luchthaven pendelt. Indien u vanuit Zürich naar vliegveld Zürich Kloten Airport dient te reizen kunt u het beste de Stadtbahn Glattal nemen, een sneltram die rechtstreeks naar de luchthaven rijdt en aansluiting heeft op tram 10 en 12.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf Zürich Kloten Airport en Geneva Cointrin International Airport kunt u met gerenommeerde maatschappijen als Swiss International Air Lines, Aeroflot, Air Canada, American Airlines, British Airways, Singapore Airlines en KLM naar Europese en verre bestemmingen als Amsterdam, Londen, Moskou, Toronto en New York vliegen. De overige luchthavens van Zwitserland worden voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen en charters, zoals Easyjet, Flybe en Jet2.com, die naar bestemmingen als Antalya, Biarritz, Ibiza, Londen, Manchester, Ajaccio, Corfu, Gothenburg en Heraklion vliegen, al zijn deze prijsvechters ook op Zürich Kloten Airport en Geneva Cointrin International Airport zeer actief.

Faciliteiten

Alle luchthavens van Zwitserland beschikken over talloze faciliteiten die bedoeld zijn om het comfort van de wachtende passagier te verhogen. Vooral op de grotere vliegvelden zoals Zürich Kloten Airport en Geneva Cointrin International Airport zijn ontelbaar veel restaurants, cafés en winkels te vinden, maar ook op de kleinere luchthavens is altijd wel een cafeetje te vinden waar u een heerlijk kopje koffie kunt drinken. Daarnaast beschikken de meeste luchthavens over geldautomaten, geldwisselkantoren, bagagekluizen, een informatiebalie, autoverhuurbedrijven en een medische post.

Tip: Wilt u weten vanaf welke Zwitserse luchthaven u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek

‘Zwitserland (CH) Alle vliegvelden’ in, dan laat Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf alle luchthavens in Zwitserland zien. 

Foto's van Flickr/Kecko

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.