Kaart

Vliegtickets vanaf Verenigd Koninkrijk - Skyscanner

Wie gaat vliegen vanaf het Verenigd Koninkrijk kan kiezen uit meer dan 24 internationale en ruim 16 nationale luchthavens. Tot de grootste luchthavens van het Verenigd Koninkrijk behoren Londen Heathrow Airport en Gatwick Airport, maar ook regionale luchthavens als Midlands Airport, Liverpool John Lennon Airport, Newcastle Airport, Exeter International Airport, Bristol Airport, Manchester Airport, Humberside Airport, Leeds Bradford Airport, Belfast International Airport, Glasgow International Airport en Edinburgh Airport behoren tot de grotere luchthavens Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Indien u van plan bent om naar een verre bestemming te vliegen dan zult u waarschijnlijk vanaf een van de grotere luchthavens vertrekken, maar als u goedkope vliegtickets naar zonbestemmingen zoekt kunt u ook vaak vanaf veel kleinere vliegvelden vliegen.

Vervoer naar de luchthavens in het Verenigd Koninkrijk

Als u gaat vliegen vanaf een luchthaven in of nabij Londen kunt u het beste met het openbaar vervoer naar het vliegveld reizen, want op die manier vermijdt u het risico dat u in de file terecht komt en uw vliegtuig mist. De meeste regionale luchthavens in het Verenigd Koninkrijk zijn daarentegen prima met de auto te bereiken, al zijn de openbaar vervoer verbindingen meestal ook zeer goed. Om te weten te komen hoe u met de bus of trein naar uw vliegveld kunt reizen kunt u het beste de website van de betreffende luchthaven raadplegen voor meer informatie.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De grotere internationale luchthavens van het Verenigd Koninkrijk worden dagelijks aangevlogen door talloze gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals British Airways, Qantas, KLM, Air Canada, Air New Zealand, Scandinavian Airlines, Virgin Atlantic en Singapore Airlines. De meeste budgetmaatschappijen, waaronder EasyJet, Ryanair, FlyBe en Vueling, vliegen vooral naar de kleinere luchthavens, al zult u sommige budgetmaatschappijen ook op Gatwick Airport en Londen Heathrow Airport aantreffen. Vanaf de grotere luchthavens kunt u behalve binnen Europa ook naar de meeste verre bestemmingen vliegen, zoals New York, Johannesburg, Sydney en Auckland, maar ook vanaf sommige kleine internationale luchthavens kunt u naar enkele bestemmingen in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Noord-Afrika reizen, waaronder Orlando, Chicago, Dubai en Cairo.

Faciliteiten

De grote luchthavens van het Verenigd Koninkrijk beschikken allemaal zonder uitzondering over ondenkbaar veel voorzieningen, zoals cafés en restaurants, belastingvrije winkels, modezaken, een drogist, gebeds- en meditatieruimtes, een massageruimte, draadloos internet, een wisselkantoor, bagagekluizen en geldautomaten. Op kleinere luchthavens is het aantal faciliteiten meestal wat

beperkter, maar elke internationale regionale Britse luchthaven beschikt op zijn minst over een belastingvrije winkel en een café.

Tip: Op zoek naar goedkope vliegtickets vanaf het Verenigd Koninkrijk? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Verenigd Koninkrijk (UK) Alle vliegvelden’ in en toont Skyscanner u alle goedkope vluchten vanaf het Verenigd Koninkrijk. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.