Kaart

Vliegen naar Ierland

Prachtig glooiende groene heuvels, hoge kliffen, eeuwenoude kastelen, adembenemende tuinen, gezellige steden en kleurrijke dorpjes… Dat staat u allemaal te wachten als u kiest voor vliegtickets Ierland. Of u nu wilt wegdromen bij Ierse mythes en legenden en indrukwekkende historische schatten of gewoon een typisch Ierse Guinness wilt drinken in een gastvrije Ierse pub, als u naar Ierland gaat wordt u beloond met een vakantie die voor de rest van uw leven in uw geheugen gegrift zal staan.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Ierland te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Ierland lijkt heel erg op dat van Nederland, al regent het er iets vaker. In de zomer heeft u de meeste kans op droog weer, maar het wordt wel altijd aangeraden een paraplu mee te nemen.

Vervoer

Indien u Ierland op eigen houtje wilt gaan verkennen kunt u het beste een auto huren, maar als uw budget beperkt is kunt u ook prima gebruik maken van treinen en bussen.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 19:00 en zondag van 12:00 tot 18:00.

Restaurants en cafés: open vanaf 8:00 of 11:30 tot 14:00 en van 18:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Nachtclubs in grote steden zijn in het weekend open tot ca. 3:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00.

Fooien

In Ierland is het gebruikelijk om 10% fooi te geven in restaurants en taxi’s. Daarnaast maakt u hotel- en barpersoneel blij met wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112. en 999.

Nederlandse ambassade: 160 Merrion Road, Dublin. Tel.: (+353) (0) 1 2693444.

Bezienswaardigheden

Ierland wordt gekenmerkt door veel ongerepte natuur en overweldigende landschappen, die afgewisseld worden door indrukwekkende ruïnes, kastelen, gezellige dorpjes en prachtige oude steden. Als u een rondreis door Ierland gaat maken moet u zeker de Ring of Kerry rijden, een populaire toeristische route die u langs allerlei bezienswaardigheden leidt, zoals Derrynane National Park, het dorpje Waterville, Ross Castle en de Skellig-eilanden. Daarnaast telt Ierland nog talloze andere bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn, zoals de historische vindplaats Brú na Bóinne, het beroemde voormalige landhuis en

klooster Kylemore Abbey, de indrukwekkende Wicklow Mountains en de Klippen van Moher. Gaat u op stedenreis naar Ierland dan zult u waarschijnlijk voor de hoofdstad Dublin kiezen, waar u interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken als Dublin Castle, de Millennium Spire, Dublin Bay en de Guinness Storehouse, waar u kunt zien hoe echte Guinness wordt gebrouwen. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.