Kaart

Vliegtickets Albanië - Skyscanner

Bent u op zoek naar een niet-alledaagse vakantiebestemming in Europa? Kies dan voor vliegtickets Albanië, want dit mooie land in de Balkan, met een prachtige kustlijn, indrukwekkende gebergten en historische kastelen, paleizen en ruïnes wordt nog altijd maar weinig bezocht door toeristen. 

Vervoer

In Albanië is de bus en minibus (“furgon”) het meest gebruikte vervoermiddel. Daarnaast is een ritje met de trein zeer de moeite waard, vooral omdat veel treinen een nostalgische sfeer hebben en u vanuit de trein de meest prachtige landschappen te zien krijgt. Indien u het land op eigen houtje wilt gaan verkennen kunt u ook overwegen een auto te huren.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Albanië te bezoeken. 

Seizoen 

De kust van Albanië heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers, waarbij de temperaturen in de zomermaanden kunnen oplopen tot boven de 30C, en milde winters. In het binnenland van Albanië kan het in de winter zeer koud zijn, vooral in de bergachtige gebieden.

Openingstijden

Winkels: in grote steden van maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 20:00 en in het weekend van 11:00 tot 19:00. In kleinere steden en dorpen zijn de winkels vaak eerder open maar gaan soms tussen de middag enkele uren dicht.

Restaurants en cafés: geopend van 8:00 of 13:00 tot ca. 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 16:00

Fooien

In Albanië is het gebruikelijk om in cafés en restaurants de rekening naar boven af te ronden Indien u een taxi neemt hoeft u geen fooi te geven, maar wat kleingeld wordt altijd gewaardeerd.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Rruga Asim Zeneli Nr. 10, Tirana. Tel.: +35542240828.

Bezienswaardigheden

Indien u naar Albanië gaat zult u uw vakantie waarschijnlijk beginnen in de hoofdstad Tirana. Deze stad kent enkele mooie bezienswaardigheden, zoals het Skanderbegplein. Daarnaast zijn in Tirana diverse interessante musea te vinden, waaronder het Nationaal Historisch museum, het Nationale Wetenschapsmuseum en het Nationale Kunstmuseum. Niet ver van de stad ligt het Nationaal Park Dajt, maar als u echt wat van Albanië wilt zien kunt u het

beste de bus nemen of een auto huren. Tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Albanië behoren de stad Vlora, een toeristisch stadje dat van oorsprong Grieks is, de stad Dürres, waar veel overblijfselen uit de Byzantijnse en Venetiaanse periode zijn te vinden, en de oude Griekse stad Butrint, waar een archeologische vindplaats is die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook zijn er in Albanië diverse natuurgebieden te vinden, waaronder het Meer van Ohrid en het Korabitgebergte, dat ook een populair wintersportgebied is. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.