Kaart

Amsterdam - Madrid

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Madrid

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 68

Directe luchtvaartmaatschappijen

9

Vluchten per week

66

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1462 kilometer

2u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Madrid

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Madrid

 

Amsterdam - Madrid

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Madrid het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Spanje zijn meestal het goedkoopst als je ver van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen doorgaans een stuk lager. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet hebt bepaald op welke data je wilt gaan vliegen en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Madrid het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je meteen wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Je hoeft niet direct te beslissen, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de tarieven van de vliegtickets die je gevonden hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je direct een waarschuwing als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Madrid?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Madrid worden aangeboden door KLM, Iberia Express en Air Europa. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Madrid zijn ook mogelijk en worden uitgevoerd door onder meer Air France, Alitalia, British Airways, Easyjet, Czech Airlines en Lufthansa.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Madrid?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Madrid duren gemiddeld 2 uur en 35 minuten. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Madrid nemen tussen de 4 en 8 uur in beslag, de totale reistijd is hierbij afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang de overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Alle vluchten van Amsterdam naar Madrid vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Voor wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen is het openbaar vervoer de beste keuze, want zo vermijd je parkeerkosten en files. Elk uur rijden er gemiddeld zo’n 9 treinen van Amsterdam Centraal naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer rijden er meerdere malen per uur rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je benieuwd bent hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Madrid

 

Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport, zoals het vliegveld van Madrid officieel heet, ligt iets meer dan 13 kilometer ten noordoosten van de binnenstad van Madrid. Vanaf de luchthaven van Madrid kun je op verschillende manieren naar je eindbestemming reizen.

 

Van Madrid Barajas naar het centrum van Madrid: Wie vanaf Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport met het openbaar vervoer naar het centrum van Madrid wil gaan reizen is er doorgaans het snelst als van de metro gebruik wordt gemaakt. Het vliegveld van Madrid heeft namelijk een eigen metrostation dat zich in de kelder van Terminal 2 bevindt. Hier neem je lijn 8, die je rechtstreeks naar het zakendistrict in het centrum van de stad brengt. Als je van plan bent om op Madrid Barajas Airport een auto te gaan huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Madrid te gaan rijden dien je vanaf het luchthaventerrein de borden naar de M-14 richting Madrid te volgen. Na enkele minuten rijden neem je de afslag naar de A-3/ E-901 en blijft de borden richting Centro Ciudad volgen tot je in de binnenstad bent. Zonder files of verkeersopstoppingen duurt de rit van de luchthaven naar het centrum van Madrid een klein half uurtje.

 

Visum Madrid

 

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hoeven geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Madrid te vliegen, want Spanje behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart te kunnen tonen als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Madrid

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Madrid

 

Het klimaat van Madrid wordt gekenmerkt door zeer warme zomers en betrekkelijk koude winters. In de maanden juni, juli, augustus en september dien je rekening te houden met een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 32 C, met uitschieters naar zelfs 40 C of hoger. Heb je geen zin in extreme hitte, dan kun je het beste in de lente of herfst een stedenreis naar Madrid gaan maken, dit zijn ook de drukste seizoenen. ‘s Winters kan het in Madrid soms aardig koud zijn, maar onder het vriespunt komt het kwik er vrijwel nooit.

 

Vervoer in Madrid

 

Veel bezienswaardigheden in het centrum van Madrid zijn prima te voet bereiken. Voor grotere afstanden kun je het beste de metro nemen, want Madrid heeft het een na grootste metronetwerk van Europa. Daarnaast kun je in Madrid ook lokale treinen en de Light Metro nemen, die je naar de buitenwijken van Madrid brengt.

 

Zien en doen in Madrid

 

Wat te doen in Madrid: 10 tips van een local

Madrid wat te doen: 11 budgettips

Kerst vieren in feestelijk Madrid: de beste tips wat te doen

Reisgids voor gezinnen: vliegveld Barajas Madrid

A tapear! De beste tapasbars van Spanje

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Madrid: vliegvelden

Madrid: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Madrid

Vergelijk hier hotels in Madrid

Autoverhuur in Madrid

Vind hier huurauto’s in Madrid

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.