Kaart

Amsterdam - Ibiza-stad

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Ibiza

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 54

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

6

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1518 kilometer

2u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Ibiza

1 luchthaven

Vluchtroute Amsterdam Schiphol naar Ibiza

Ibiza is een populaire bestemming voor zonliefhebbers en feestbeesten. De meeste toeristen trekken in de zomerperiode naar het eiland wanneer er veel feesten en evenementen worden georganiseerd. Naast de mooie stranden en het bruisende uitgaansleven, ontdekken steeds meer reizigers ook de rustige kant van Ibiza. Vakantiegangers die buiten het hoogseizoen reizen, gaan veelal voor de schoonheid en rust van het Spaanse eiland richting Ibiza. In het late voorjaar en vroege najaar zijn er drie keer per week directe vluchten te boeken, meestal op dinsdag, donderdag en zondag. Rondom en in de zomervakantie gaan de vluchten  dagelijks direct van Amsterdam naar Ibiza. De directe vluchten worden verzorgd door Transavia en Vueling in samenwerking met Iberia. De meeste vluchten vertrekken vroeg in de ochtend of rondom lunchtijd, er wordt meestal niet 's nachts van Amsterdam Schiphol naar Ibiza gevlogen.

Vliegen vanaf Amsterdam Schiphol

Amsterdam Schiphol Airport is een van de grootste en meest moderne luchthavens van Europa. In de vertrekhal zijn zowel voor als na de paspoortcontrole verschillende restaurants, cafés en winkels te vinden. Op Amsterdam Schiphol zijn verschillende VIP en Business Lounges te vinden, ook zijn er mogelijkheden om gebruik te maken van gratis WiFi op het vliegveld. De vluchten naar Schengenlanden als Spanje vertrekken vanuit Vertrekhal 1 en 2, de meeste vluchten naar Ibiza gaan vanaf pier B en C in Vertrekhal 1 en pier D vanaf gate D59 in Vertrekhal 2. Reizigers van Amsterdam Schiphol naar Ibiza moeten 2 uur voor vertrek aanwezig zijn op het vliegveld, vooraf online inchecken is in de meeste gevallen mogelijk. Voor Europese reizigers is een geldig paspoort voldoende om naar Ibiza te reizen. Op vliegveld Amsterdam Schiphol zijn verschillende voorzieningen om reizigers met een beperking te ondersteunen.

Vliegen naar Ibiza Airport

Ibiza Airport ontvangt jaarlijks steeds meer bezoekers die voornamelijk rondom de zomerperiode gebruik maken van het vliegveld. De vluchtroute Amsterdam Schiphol naar Ibiza is zeker in de zomerperiode druk, buiten het seizoen is de vliegroute niet meermaals per dag in gebruik. Het vliegveld is niet erg groot, de meeste faciliteiten bevinden zich na de paspoortcontrole dus dat is iets om rekening mee te houden bij reizen van en naar Ibiza Airport. In de Vertrekhal na de check-in zijn de meeste winkels en restaurants te vinden, het vliegveld biedt gratis WiFi. Er zijn verschillende faciliteiten voor reizigers met een handicap.

Ibiza heeft één grote Terminal waar alle vluchten op aankomen en van vertrekken. Met 17 gates die overzichtelijk naast elkaar zijn geplaatst, is het gemakkelijk om de weg te vinden op Aeropuerto Ibiza. Vanaf vliegveld Ibiza is een bus, taxi of huurauto de snelste manier om naar Ibiza-Stad te reizen. Een ritje duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. De bus kost €3,50 per enkele rit en de taxi kost rond €10,- tot €15,- . Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich op het vliegveld van Ibiza, zeker in het hoogseizoen is het aan te raden ruim van te voren een huurauto te reserveren.

Meer over Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza kent een mediterraan klimaat met het hele jaar door prettige temperaturen en weinig neerslag. In de koudste maand januari liggen de temperaturen tussen de 8 en 15 graden, de warmste maand is augustus met temperaturen tussen de 21 en 29 graden. De zeetemperatuur is vanaf het voorjaar al rond de 18 graden en blijft aangenaam tot in november, zo rond de 19 graden. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Spanje, Ibiza gebruikt ook zomer- en wintertijd.

Een vakantie op Ibiza kan prijzig worden als meerdere grote feesten worden bezocht waar entree voor moet worden betaald en er drankjes worden gebruikt in de toeristische bars en clubs. Spaans bier in een restaurant kost €3,50, drankjes in een club kunnen oplopen tot €12,- voor bier of fris en €15,- voor een mixdrankje. Buiten de toeristische plekken liggen de prijzen een stuk lager. In een goedkoop restaurant kan worden gegeten voor €12,-, voor een iets beter restaurant liggen de kosten rond de €42,- voor twee personen. Een cappuccino kost normaal rond de €1,60 en een Spaans biertje in de supermarkt kost slechts €1,25.

Vliegtickets van Amsterdam Schiphol naar Ibiza kunnen prijziger zijn in de zomerperiode, met een piek in de zomervakantie. Reizigers die willen genieten van de bijzondere feesten in de zomer doen er goed aan om ruim van te voren vliegtickets en accomodatie op Ibiza te reserveren. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.