Kaart

Amsterdam – Lissabon

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Lissabon

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 58

Directe luchtvaartmaatschappijen

7

Vluchten per week

55

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1848 kilometer

2u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

TAP

Lissabon

1 luchthaven

Indien u op stedenreis naar Lissabon gaat vliegt u naar Lisbon Portela Airport, dat iets meer dan 5 kilometer ten noorden van het centrum van de stad ligt. Lees hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Lissabon kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol kunt u met drie luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks naar Lissabon vliegen, te weten KLM, Transavia en TAP Portugal.  Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Lissabon verzorgen, waaronder Lufthansa , British Airways, Alitalia, Air France en Turkish Airlines. Kijk dus snel welke goedkope vliegtickets naar Lissabon binnen uw budget passen.

Paspoort en visum

Bezit u de Nederlandse nationaliteit, dan heeft u een geldig Nederlands paspoort  of Europese Identiteitskaart nodig om naar Portugal te reizen. Een visum is niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Lissabon vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, met name tijdens het hoogseizoen. Het kan zijn dat de rijen op de luchthaven meevallen, maar dan heeft u als u vroeg aanwezig bent in ieder geval de tijd om nog even te winkelen of een kopje koffie te drinken. Nadat u bent aangekomen in Lissabon kunt u zodra u door de douane bent gelopen en uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) naar het metrostation, de bushaltes, autoverhuurbedrijven en de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld van Lissabon naar het centrum van de stad wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Portugal en Nederland, dus als u van Amsterdam naar Lissabon gaat vliegen zult u geen last hebben van een jetlag. De totale vliegtijd van Amsterdam naar Lissabon is bij rechtstreekse vluchten 3 uur en tot wel 6 uur of meer bij indirecte vluchten.

Vervoer vanaf de luchthaven

Het goedkoopst en meest efficiënt is om met de metro vanaf het vliegveld naar uw hotel in Lissabon te reizen, want de luchthaven van Lissabon heeft een eigen metrostation waar de  Rode Lijn tussen 6:30u en 1:00u elke 6 tot 9 minuten stopt en u rechtstreeks naar het centrum van de stad brengt. Komt u heel laat of vroeg aan in Lissabon dan kunt u ook een taxi nemen. Daarnaast rijden er ook (shuttle)bussen tussen het vliegveld van Lissabon en het centrum van de stad.

Praktische informatie

Lissabon heeft een Mediterraan klimaat, wat betekent dat u kunt profiteren van warme zomers en milde winters. De prijzen in Lissabon liggen wat lager dan in Nederland, een stedentrip naar deze prachtige stad ligt dus binnen handbereik van elk budget!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.