Kaart

Amsterdam - Dublin

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Dublin

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 49

Directe luchtvaartmaatschappijen

6

Vluchten per week

89

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 750 kilometer

1u 40min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Ryanair

Dublin

1 luchthaven

Indien u naar Dublin te gaat vliegen voor een stedentrip, vakantie of zakenreis landt u op Dublin Airport, dat slechts 10 kilometer ten noorden van het centrum van de stad ligt. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Dublin kunt vliegen, welke reisbescheiden u nodig heeft voor een reis naar Ierland en allerlei andere handige en praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Dublin Airport vliegen Aer Lingus en de prijsvechter Ryanair. Daarnaast zijn er talloze luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Dublin verzorgen, dus als u goedkope vliegtickets naar Dublin zoekt en het geen probleem vindt als de reis wat langer duurt, kijk dan eens naar vluchten van onder meer KLM, Flybe, British Airways, Cityjet en Lufthansa.

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om Dublin te bezoeken, het enige dat u dient mee te nemen is een een geldig paspoort of een geldige Europese Identiteitskaart.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Dublin vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, om te voorkomen dat het vliegtuig gemist als gevolg van soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles. Zodra u op Dublin Airport bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de overzichtelijke bewegwijzering te volgen naar de taxistandplaats, (expres)bus of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van de luchthaven naar uw eindbestemming wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Ierland is 1 uur, u zult dus weinig of geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Dublin gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Dublin duren gemiddeld iets meer dan anderhalf uur. Bent u van plan om een indirecte vlucht van Amsterdam naar Dublin te boeken, houdt u er dan rekening mee dat de totale reisduur in dat geval tot wel 6 uur in beslag kan nemen, afhankelijk van waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u van Dublin Airport naar uw hotel in Dublin gaat reizen kunt u het beste de Airlink Express buslijn 747 nemen, want deze rijdt rechtstreeks naar busstation Busáras in het centrum van de stad en stopt ook bij de treinstations Connolly en Dublin Heuston. Daarnaast kunt u een Aircoach bus nemen, deze rijdt tussen de luchthaven en diverse wijken in het centrum van Dublin en omgeving, waaronder Donnybrook, Leopardstown, Sandyford, Dalkey, Greystones, Bray, Blackrock, Dun Laoghaire en Sandymount.

Praktische informatie

In Dublin is het weer doorgaans wat natter en kouder dan in Nederland, het is daarom raadzaam altijd een paraplu mee te nemen. In Ierland kunt u gewoon met euro’s betalen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.