Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Top 10 mooiste stranden van Ibiza

Alle artikelen

Top 10 mooiste stranden van Ibiza

Zon, zee en sangria! Check onze geweldige fotoselectie van de 10 mooiste, leukste en beste stranden van Ibiza. Ibiza is zoveel meer dan clubbing en feesten. Maar als je er dan toch bent voor de feestjes, dan moet je ergens dat bruine kleurtje kweken om goed voor de dag te komen tijdens lange feestnachten… of om bij te komen van de al te wilde nachten. Ga naar het strand!

Mooiste stranden IbizaWaar op Ibiza
1. Aigües Blanquesnoordoost
2. Cala Bassanoordwest
3. Cala Xarracanoord
4. Cala Benirrásnoord
5. Cala Contawest
6. Cala d’Hortwest
7. Cala Vadellawest
8. Sa Caletazuid
9. Cala Jondalzuid
10. San Antonionoordwest

1. Aigües Blanques

Dit geleidelijk aflopend strand dankt zijn naam aan het witte schuim dat in het water ontstaat als het door de zeewind omhoog wordt gegooid. Als het rustig weer is, is het gewoonweg prachtig turquoise. Aigües Blanques is ook een officieel naaktstrand.

2. Cala Bassa

Dit strand is eenvoudig te bereiken per boot of bus vanuit feeststadje San Antonio. Niet voor niets kan het vrij druk zijn in Bassa in het hoogseizoen, maar het heeft als absolute X-factor de ‘rock pools’ en de mogelijkheid om te chillen in de schaduw van Sabina bomen (El Arbol de la Sabina) die het strand omringen. Deze heeft zeker een plaatsje veroverd in het lijstje van mooiste stranden Ibiza!

3. Cala Xarraca

Kijk naar dat heldere, turquoise water! Omdat het slechts een klein strand is, is Cala Xarraca de plek voor onderwaterliefhebbers met uitstekende duikomstandigheden. Er is ook nog een modderbad voor wie zin heeft in een gratis schoonheidsmasker.

4. Cala Benirrás

Overdag is het hier geweldig voor snorkelen en zwemmen maar Benirrás Beach is beroemder vanwege z’n avondentertainment – z’n drummers, die een enthousiaste menigte trekken terwijl ze de zonsondergang voorzien van de nodige beats.

 

5. Cala Conta

Hier vind je drie stranden in één. De meest afgelegen is een kleine baai die gebruikt wordt door nudisten. Huur een waterfiets of zwem naar het nabijgelegen kleine eilandje. Omdat de stranden niet heel groot zijn, kan het hier behoorlijk druk worden in de zomer.

6. Cala d’Hort

Cala d’Hort is onderdeel van een nationaal park, ontstaan vanuit de gedachte om het te beschermen tegen toeristische ontwikkelingsprojecten. In 1999, vochten 11.000 milieuactivisten het zogenoemde ‘Batalla de Cala d’Hort’ als protest tegen de bouw van een hotel, golfbaan en onziltingsinstallatie in het gebied. Ga zelf kijken waarom ze als leeuwen vochten om deze fantastische plek te behoeden voor menselijk ingrijpen en massatoerisme. Wellicht ken je de magische rots ook uit het boek Koorts van Saskia Noort.

7. Cala Vadella

Cala Vadella is een perfect strand voor gezinnen met kinderen. Het heeft een zacht wit poederzandstrand dat langzaam afloopt naar een ondiepe, beschermde baai. Met alle faciliteiten om iedereen de hele dag tevreden te houden op het strand.

8. Sa Caleta

Met z’n ongewone uiterlijk is Sa Caleta ietwat anders dan de meeste toeristische stranden op Ibiza. Je komt er via een houten pad langs rode zandstenen kliffen die het beschermen van de wind. Het doet denken aan tropisch Hawaii.

9. Cala Jondal

Vlakbij partyresort Playa d’en Bossa, ligt Cala Jondal, een plek om te zien en gezien te worden op Ibiza. Hier komen beroemdheden en party animals graag om hun kleurtje bij te werken voordat het ze zich in het nachtleven storten.

10. San Antonio

Vanuit San Antonio zijn diverse stranden heel goed te bereiken, te voet of per boot. Maar aangezien het resort zelf geen zandstrand heeft, zijn er meerdere strandpaviljoens gecreëerd. Perfect om naar toe te gaan na een lange stranddag om de zon in zee te zien verdwijnen onder het genot van een sundowner drankje.

Lees ook:

De beste stranden in Spanje: top 10 perfecte playas

10 prachtige plekken op de Balearen: foto’s

Ik wil nu naar Ibiza! Vind hier goedkope vliegtickets Ibiza

Liever naar andere warme bestemmingen?