Istanboel

2 feb. 2020 - 3 feb. 2020

2 volwassenen - 1 kamer

De kolossale stad Istanbul wordt in tweeën gesplitst door de Straat Van Bosphorus en is een herinnering aan het Byzantijnse en het Ottomaanse Rijk, twee imperiums die ooit rivalen van elkaar waren. Bovendien is Istanbul de enige stad ter wereld die zowel in Europa als Azië ligt.

Het stad is verdeeld in districten, waaronder Sultanahmet waar de meeste historische bezienswaardigheden zijn te zien. Als u het nachtleven wil induiken kunt u het beste naar Galata gaan, en niet ver daar vandaan ligt New City, waar zich het zakencentrum en moderne winkelcentra bevinden. In het Boheemse Bosphorus district vindt u veel paleizen, parken en statige villa’s aan het water, die zich dicht bij het Gouden Hoorn district bevinden met haar Ottomaanse architectuur.

Er zijn veel goedkope hotels in Istanbul. Het Istanbul Hostel en Big Orange Hotel zijn prima budgetkeuzes in Sultanahment, terwijl het exclusief gedecoreerde Ottoman Imperial een redelijk geprijsd alternatief is in dezelfde buurt. Het adembenemende Grand Hotel de Londres is een van de oudste hotels van de stad en ademt geschiedenis. Wees erop voorbereid dat u meer dient te betalen als u aan de oevers van de Bosphorus wil overnachten. Met panoramische vergezichten die uitkijken richting Azië is het Swissôtel Bosphorus een van de beste keuzes. Het is eenvoudig om uzelf te verplaatsen in de stad, dankzij een uitgebreid netwerk van bussen en trams, alsmede veerboten die de Straat oversteken. Met de metro reizen toeristen met vliegtickets Istanbul ook gemakkelijk vanaf de luchthaven naar het centrum.

De Hagia Sophia, het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en de Theodosiaanse stadsmuren die stammen uit het jaar 408 zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar tussen de kronkelende straatjes van Istanbul liggen nog veel meer juweeltjes verborgen. In het Istanbul Modern pronkt Turkije met haar moderne kunst terwijl de antieke geschilderde fresco’s in de kerk van St Savoir uw mond doen openvallen.

De openlucht bazaars van Istanbul zijn een wirwar van kleuren, geluiden en geuren die zich vermengen met de menigte die druk bezig is met onderhandelen over thee, Turks fruit en tapijten. De Hamams stomen een eind weg onder hun op kathedralen lijkende koepels, en de geur van sterke zwarte koffie, mezze en naar appel ruikende waterpijpen verspreid zich langzaam in de traditionele theehuizen, hippe cafés en meyhanes.

Fonkelende stadslichten dansen langs de Bosphorus terwijl live muziek de nacht opvult in deze stad met de toepasselijke naam “De Stad van het Wereldse Verlangen’. Op het Europese gedeelte staan en naar Azië staren zal een van de meest magische belevenissen van uw leven zijn.

Wist u dat…?

In de tijd dat Istanbul deel uitmaakte van het Ottomaanse rijk telde de stad meer dan 1400 openbare toiletten. Dit was uitzonderlijk, vooral als men bedenkt dat zelfs Europese paleizen in die tijd geen enkel toilet hadden!

Toen de stad haar naam veranderde van Constantinopel naar Istanbul werden pakketjes die de oude naam op het adres hadden staan door de Turkse post teruggestuurd naar de afzender, om er voor te zorgen dat de nieuwe naam ook echt gebruikt ging worden.

Fans van detectiveboeken vinden het misschien wel interessant om te weten dat Agatha Christie haar beroemde boek “Moord op de Orient Express” in het Pera Palas Hotel in Istanbul schreef. Ze reisde ook met de beroemde Orient Express, de trein die reed tussen Parijs en Constantinopel.

 

 

Best beoordeelde hotels in Istanboel

vanaf € 38
vanaf € 49
vanaf € 69

Wat zeggen reizigers over Istanboel?

9,8
Fans van geschiedenis
9,0
Fijnproevers
8,4
Reizende Gezinnen
7,3
Fans van de buitensport
7,0
Avontuurlijke Reizigers
Beoordelingen van leden (1281)
Naze C
Naze C
07-08-2019

Istanbul is een stad van werelden! Geweldig

Atakan Colak
Atakan Colak
23-05-2019

Een stad waar heg ruikt naar geschiedenis en cultuur.

Don Le Dinh
Don Le DinhGilbert
06-01-2017

un morden

Динислам Шамбилов
Динислам Шамбилов
11-12-2019

Oosterse smaak, het gaat erom de Europese barok, majestueuze paleizen van moskeeën en natuurlijk voedsel te verdunnen, een paradijs voor de zoetekauw

Veelgestelde vragen

De goedkoopste maand is januari, met een gemiddelde van € 55 per nacht. De duurste maand om in Istanboel te verblijven is november, met een gemiddelde prijs van € 88 per nacht.
De gemiddelde prijs van een hotel in januari vorig jaar was € 74 per nacht. Dit is gelijk aan de gemiddelde prijs per nacht in de afgelopen 12 maanden.
De verwachte gemiddelde temperatuur in Istanboel in januari is 5,8°C/42,4°F. De warmste maand is meestal augustus, met een gemiddelde van 29,3°C/84,7°F. De koudste maand is februari, met een gemiddelde temperatuur van 2,7°C/36,9°F.
De dichtstbijzijnde luchthaven bij Istanboel is İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) (30,28 km). Andere luchthavens in de buurt zijn onder andere: İstanbul (36,12 km)

Plan een reis naar Turkije