Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Jakarta

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Jakarta

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Jakarta of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Jakarta. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en de belangrijkste toegangspoort voor reizigers die een rondreis door Java willen gaan maken. Een bezoek aan Jakarta zelf mag natuurlijk niet in uw reisplan ontbreken als u op vakantie gaat naar Indonesië, dus boek vandaag nog hotels Jakarta en begin uw avontuurlijke rondreis in alle comfort!

Jakarta, een stad met een rijk koloniaal verleden

Bij de meeste oudere Nederlanders is Jakarta beter bekend als Batavia, de hoofdstad van de voormalige Nederlandse kolonie Nederlands-Indië. Sinds de onafhankelijkheid is er veel in Jakarta veranderd, maar toch kunt u nog veel overblijfselen in de stad terugvinden die herinneren aan het Nederlandse koloniale verleden. Denk bijvoorbeeld aan de typisch Hollandse koloniale architectuur, sommige straatnaambordjes en zelfs bepaalde producten in de supermarkt. Jakarta heeft een tropisch moessonklimaat en de luchtvochtigheidsgraad is er het gehele jaar door zeer hoog. Tijdens de moessontijd, die van november tot april loopt, kunnen er elke dag (meestal in de middag) enkele stevige regenbuien vallen.

Bezienswaardigheden Jakarta

Jakarta kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot de vierde eeuw van onze jaartelling, toen de stad en haar directe omgeving toebehoorde aan het Soendanese koninkrijk van Tarumanagara, een van de oudste Hindoe koninkrijken ter wereld. De stad heette lange tijd Jayawikarta, vernoemd naar de prins van het Sultanaat Banten, maar werd omgedoopt tot Batavia toen het in 1619 in handen kwam van Nederlandse kolonisten. Vandaag de dag is Jakarta voor veel toeristen het startpunt voor een vakantie in Indonesië, die vanaf deze stad per bus of trein verder reizen om beroemde bezienswaardigheden op Java te bezoeken, zoals Yogyakarta en de Borubudur, of om een binnenlandse vlucht naar de tropische strandvakantiebestemming Bali te nemen.

Vergeet echter niet om eerst een paar dagen in Jakarta door te brengen, niet alleen om te acclimatiseren maar ook om bekende bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de oude binnenstad waar veel koloniale architectuur te vinden is, het Merdeke plein en de immense Istiqlal moskee. Ook kunt u in Jakarta kennis maken met de typische Indonesische keuken in een van de vele authentieke Indonesische restaurants die in het centrum van de stad te vinden zijn. In het centrum van Jakarta zijn diverse top- en middenklasse hotels te vinden, waaronder het Pullman Jakarta Central Park, The Media Hotel & Towers en Hotel Santika Premiere Jakarta. Ook vindt u hier veel goede middenklasse hotels, zoals het Swiss-Belhotel Mangga Besar, het Millennium Hotel Sirih Jakarta en het Serela Kartini Jakarta.

Goedkope hotels Jakarta

In het centrum van Jakarta bevinden zich talloze goedkope hotels en hostels, waaronder het Rumah Shinta, het Century Park Hotel en het Travellers Hotel Jakarta.

Tip

Bent u maar voor korte tijd in Jakarta maar wilt u toch alle topbezienswaardigheden zien? Boek dan een bustoer en bezoek alle topattracties zoals de Monas, Istiqlal moskee, de kathedraal, het Nationale Museum, Sarinah, Plaza Indonesia en het Grand Indonesia winkelcentrum met een dubbeldekker.