Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Antalya

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Antalya

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Antalya of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Antalya. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Antalya

Vele zonaanbidders vinden jaarlijks hun weg naar deze populaire bestemming aan de Turkse Rivièra. De brede boulevard met wuivende palmbomen en de prachtige stranden maken Antalya tot de ideale zonbestemming. Maar Antalya biedt meer dan dat: in deze havenplaats vindt u een aantal van de beste restaurants van Turkije, indrukwekkende archeologische musea en de best bewaarde Ottomaanse architectuur. Voor een ideale combinatie van zon en cultuur, boek vandaag nog uw reis en zoek hotels Antalya bij Skyscanner!

Natuurschoon en watersport Naast luieren op het bekende Konyaalti beach (kiezelstrand) en Lara beach (zandstrand), kunt u vanuit Antalya erg leuke (halve) dagtochtjes maken. In het Atatürk Park en het Karaalioglu Park zijn mooie exotische bloemen te bezichtigen. Het prachtige uitzicht in deze parken is ook absoluut de moeite waard.

Een must-see buiten de stad zijn de adembenemend mooie Düden watervallen. Op 10 km afstand van Antalya ligt de Bovenste Düden waterval van 28 meter hoog, gelegen in een prachtig natuurpark (tip: houd ter plekke een gezellige picknick!). De absolute highlight van dit bezoek is een wandeling door de grot, achter de waterval langs.

Bent u gek op de onderwaterwereld? In Antalya kunt u prima snorkelen en duiken. Voor avonturiers ligt er op 25 meter diepte het wrak van een 70 meter lang Frans militair schip, de San Didier. Wilt u liever een andere watersport beoefenen? Breng dan een bezoekje aan het Aqua Park aan de oostelijke kust van Antalya.

Aan Konyaalti beach vindt u diverse middenklasse en topklasse hotels zoals het Kristal Beach Hotel en het Crowne Plaza Antalya. Bij Lara Beach kunt u luxe verblijven in het Miracle Resort Hotel of middenklasse in het Lara Hadrianus Hotel.

Het historische centrum van Antalya

Antalya heeft een prachtig historisch centrum met sfeervolle pitoreske straatjes en vele cafeetjes en restaurants. Hier kunt u dan ook heerlijk rondslenteren en genieten van de authentieke atmosfeer.

Vele historische gebouwen zijn open voor toeristen, zoals de Romeinse Hıdırlıktoren, de Hadrianuspoort en de Romeinse haven met vlakbij de oude stadsmuren en de dertiende-eeuwse Yivli Minare. Deze moskee stamt uit de 13 eeuw en is met zijn elegante gekartelde minaret het symbool van Antalya. De aangrenzende moskee uit 1373 is nog steeds in gebruik. Daarnaast is de Murat Pasamoskee uit de 18e eeuw een bezoekje waard. Deze rust op vier pilaren over een natuurlijke bron en is opgetrokken uit natuursteen.

In het centrum kunt u verblijven in diverse middenklasse en semi-luxe hotels zoals het Otantik Hotel en het mooie Alp Pasa Hotel (beide 4-sterren).

Goedkope hotels Antalya

Wilt u voor een zacht prijsje overnachten in Antalya? Ook dat kan op diverse locaties, bijvoorbeeld het Ale Hotel, nabij Konyaalti beach en het Embassy Pension in het oude stadscentrum (beide 1 ster).

Tips

De kustlijn is een aanrader voor een mooie roadtrip. Volg de kust in noordwestelijke richting en reis af naar bijvoorbeeld Izmir. Ook kunt u kiezen voor de route richting het zuidoosten die u richting de hoofdstad Alanya voert. En echte avonturiers maken een jeeptocht dwars door het binnenland naar de Turkse hoofdstad Ankara!

Bourgondiërs en keukenprincessen kunnen informeren naar lokale kookcursussen bij het toeristenbureau. Zo kunt u na thuiskomt in eigen keuken traditionele Turkse gerechten bereiden. Smakelijk!