Voor ons kom jij op de eerste plaats

Reizen op jouw manier

Toen we in 2003 begonnen, wilden we alles anders doen. Wij wilden alle vluchtopties op één plek laten zien, wat een simpel alternatief zou zijn voor de vele verwarrende websites die het reizen veel te moeilijk maakten.

Er is sindsdien veel veranderd! We zijn van een zoekmachine voor vluchten naar een wereldwijde leider in de reisindustrie gegroeid. We zijn er heel trots op dat er maandelijks meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd met hun reisplannen op onze app en website komen, dat is niet niks!

Wij vinden dat reizen makkelijk moet zijn. Daarom staan we voor iedere reiziger klaar om de beste vlucht-, hotel-, en autoverhuuropties te vinden om zo een droomreis tot werkelijkheid te maken.

Maar dat is nog niet alles.

Wij hebben als missie om koplopers in de wereldwijde transformatie naar modern en duurzaam reizen te zijn.

Wat we bedoelen met modern reizen

Reizen is vrijheid. Dus het plannen en boeken van je reis zou makkelijk moeten zijn en geen grote klus moeten worden.

We begrijpen dat je naar scherpe prijzen en flexibiliteit zoekt om de beste keuze te kunnen maken. Daarom zorgen wij ervoor dat onze app en website altijd duidelijk, eenvoudig en snel zijn.

Je hoeft alleen maar te kiezen waar je heen wilt en wanneer. Wij laten je de beste prijzen van duizenden websites zien, je hoeft nergens anders meer te zoeken. Bovendien kan de zoekopdracht op verschillende manieren op jouw wensen worden aangepast. Wij staan voor je klaar, wat je reisstijl of budget ook is.

Zin in een avontuur? Zoek ‘Overal’ om te kijken waar je voor een spotprijs naartoe zou kunnen gaan. Weet je al waar je naartoe wilt? Met een prijsalarm weet je meteen wanneer de reiskosten veranderen.

Zodra je een besluit over de bestemming en de reisdatum hebt genomen, hoef je alleen nog maar te boeken en dat is in een paar stappen gedaan. Je kunt op onze app of op de website boeken, beide zijn in meer dan 30 talen beschikbaar.

Wat we bedoelen met duurzaam reizen

Reizen is een van de leukste dingen om te doen. Daarom willen we het voor iedereen mogelijk maken.

Daarom geven wij je alle opties, zodat jij de beslissing kan maken die het beste bij je past. Ons label 'Groene keuze' hoort hier ook bij. Dit label geeft vluchten aan met een lagere CO2-uitstoot en we hebben al meer dan 10 miljoen reizigers geholpen bij het kiezen van vluchten met de laagste CO2-uitstoot.

Dit nog maar het begin, maar duurzaamheid nemen wij erg serieus en dat laten we ook intern zien. We kopen namelijk duurzame kerosine (Sustainable Aviation Fuel, SAF) om te compenseren voor de reizen die we bij Skyscanner maken. Ons team spant zich in om nieuwe manieren te ontdekken waarop we de wereld kunnen verkennen op een manier waar zowel mensen en plaatsen er baat bij kunnen hebben.

We weten dat we dit niet alleen kunnen doen. Daarom werken we samen met de Hertog van Sussex en andere industrieleiders om Travalyst in het leven te roepen. Samen staan we sterk en spannen we ons in om iedereen te helpen bij het verkennen van onze wereld, ook de toekomstige generaties.

Verder gaan

Wij hebben als missie om te veranderen hoe de wereld reist.

Onze reis tot nu toe

2003

De reisindustrie is voorgoed veranderd nadat drie vrienden een simpele manier bedachten om vluchten te vergelijken. Skyscanner is geboren!

2006

We lanceren onze populaire zoekfunctie 'Overal'. Deze functie laat reizigers de meest goedkope vliegbestemmingen zien.

2009

Dan is het tijd voor wereldwijde reikwijdte, onze website wordt nu in maar liefst 30 talen aangeboden.

2011

We hebben nu ook een app. Het boeken van reizen is nu een fluitje van een cent, zelfs wanneer je onderweg bent.

2012

We willen reizigers beter op de hoogte houden en voeren Prijsalarmen in. Als de vluchtprijs verandert, wordt er een melding verzonden.

2013

Naast vluchten bieden we nu ook autohuur aan.

2014

Hotels zijn onze volgende stap, zodat gebruikers eindelijk hun perfecte reis kunnen samenstellen.

2016

We zijn overgenomen door Ctrip (nu Trip.com Group) in een deal met een waarde van £ 1,4 miljard. Dat is de grootste overname in reistechnologie (travel tech) die ooit in Europa heeft plaatsgevonden.

2018

‘Which?’, de voorvechter van consumentenrechten noemt ons de “Beste dienst voor vluchtvergelijking”.

2019

We bereiken 100 miljoen maandelijkse gebruikers en kondigen onze missie aan om de wereldwijde transformatie naar modern en duurzaam reizen te leiden.

De wereld is van jou.
Wij helpen je hem te ontdekken.

Vluchten

Van korte trips tot eindeloze avonturen, hier vind je de beste prijzen van miljoenen vluchten. Geen verborgen tarieven. Geen onverwachte kosten.

Met de intelligente zoekfilters, zoals bijvoorbeeld het aantal tussenlandingen en de vertrektijd, kun jij de perfecte vlucht vinden. Daarbij komen nog de talloze tips en aanwijzingen over waar je geld kunt besparen.

Vlucht zoeken

Hotels

Het bereiken van de bestemming is slechts het begin van je avontuur. Wij helpen je bij de voorbereiding van je hele reis met miljoenen kamers wereldwijd, van budget tot luxueus.

Hier kun je de meest bekende namen vergelijken. Onze geweldige tarieven voor 's werelds beste hotels helpen je nog meer te besparen.

Kamer zoeken

Autohuur

Wij zorgen ervoor dat het zoeken, vergelijken en boeken van de beste auto‘s een makkelijk proces is. Van een familievriendelijke SUV tot een luxueuze cabriolet, wij bieden je een scherpe prijs voor elk type auto.

We beoordelen elke deal op brandstofbeleid, afhaallocatie en verzekering, zodat jij de beste keuze kan maken.

Auto zoeken

Een nieuw jasje en een gedurfde visie

Wij geloven dat reizen de kracht heeft ons te veranderen. En wij hebben de kracht om reizen te veranderen.

Neem een kijkje