Nieuws Eco-resorts in Azië: de 5 coolste

Alle artikelen

Eco-resorts in Azië: de 5 coolste

Ga voor groen deze vakantie! Verblijf vrij van enig schuldgevoel in een fabuleus eco-resort in Azië.

Doe eens iets heel anders in Azië. Leer de lokale cultuur kennen bij een van deze geweldige eco-resorts. Of het nu de kleine footprint is die zij op deze aarde achterlaten of het feit dat ze bijdragen aan de empowerment van de lokale gemeenschap, deze Aziatische eco-resorts zorgen gegarandeerd voor memorabele belevenissen die er ook nog toe doen.

1. Four Rivers Floating Lodge, Cambodja

Je moet wel met een lampje zoeken om een nog meer afgelegen en exotischer eco-resort te vinden dan Four Rivers Floating Lodge, gelegen in een bocht van de rivier Tatai in Zuid-Cambodja, ergens tussen Bangkok en Phnom Penh. Het resort is gebouwd op een serie drijvende pontons en is alleen te bereiken per boot. Z’n fabuleuze eco-kenmerken? Onder meer een grote staf bestaande uit locals en het gebruik van zonne-energie. De hoogtepunten? Relaxed kajakken richting de zonsondergang en compleet verstoten zijn van technologische snufjes en dus ook van Wifi.

Meer Cambodja? Zien: deze 10 plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

2. Boat Landing Guest House, Laos

Een van Laos’ oorspronkelijke eco-lodges, het Boat Landing Guest House in Luang Namtha, ligt vlakbij een aantal authentieke dorpen en biedt talloze mogelijkheden voor raften, trekkings en fietstrips. De lokale gemeenschap is erg betrokken bij het guesthouse, velen van hen werken er, ze leveren de ingrediënten aan de kok in de keuken net als de bouwmaterialen voor de lodges. Een verblijf in dit guesthouse geeft ook toegang tot het Nam Ha National Park, het guesthouse is betrokken bij een aantal wildlife projecten. Oh ja, niet onbelangrijk: je proeft hier ook de uitstekende, plaatselijke Lao cuisine.

Ook lezen: Top 10 bestemmingen in Laos

3. Bali Eco Stay, Indonesië

Op de zuidelijke hellingen van Mount Batukaru ligt Bali Eco Stay. Het zet zichzelf in de markt als een plek waar rijstveld en jungle elkaar ontmoeten. Dit is the place to be voor wie een echte, rijke Balinees dorpscultuur wil ervaren omgeven door spectaculaire landschappen. Het resort biedt trekkings door de rijstvelden en de bossen naast Balinese massages en local food, eten gemaakt van verse ingrediënten verbouwd op de berg.

Lezen: Ontmoet de 10 vreemdste diersoorten ter wereld

4. Kumbuk River EcoLodge, Sri Lanka

Deze ecolodge aan de Kumbuk rivier figureert regelmatig op lijstjes van World travel awards. Het hoofdgebouw is gebouwd in de vorm van een olifant en er zijn kamers voor slechts 10 gasten. Op deze Srilankaanse droomplek is privacy dan ook gegarandeerd. Watervallen en stranden zijn op steenworp afstand te vinden net als een van ’s werelds beste surfstranden: Arugam Bay.

5. Gayana Eco Resort, Maleisië

Gayana Eco Resort voor de kust van het Maleisische Borneo bestaat uit 52 watervilla’s waarin je de natuur beleeft. In de verblijven voel je je één met de natuur, je hoort het ruisen van de zee onder je. Dit is op en top ‘groene’ ervaring omdat je als gast gevraagd wordt mee te werken in het Marine Ecology Research Centre om de bedreigde schelpsoort de reuzenkokkel te beschermen. Green living par excellence.

Al tijden op zoek naar een zeer verdiende ‘groene’ en ‘faire’ break uit de drukte van het stadse leven? Zoek en vind goedkope vliegtickets en boek vandaag nog een hotel via de Skyscanner app!